Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην γραμμή του Πούτιν: Πρώτη προειδοποίηση Μεντβέντεφ προς ΗΠΑ για την αντιπυραυλική ασπίδα


Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη θέση του Βλ. Πούτιν
ότι η αντιπυραυλική ασπίδα απειλεί τα ρωσικά συμφέροντα



Να μην προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ξεκαθαρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση η Μόσχα θα αντιδράσει επαρκώς.

Όπως είπε, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να συνεχιστούν. «Θεωρώ ότι δεν έχει χαθεί τίποτε, αλλά οι αποφάσεις που ελήφθησαν δεν μπορούν να μας χαροποιήσουν και θα μας αναγκάσουν να αναζητήσουμε επαρκείς απαντήσεις στις αποφάσεις που ελήφθησαν» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζικά μέσα και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Το πιο ατυχές θα ήταν να κλείσουμε απλώς την πόρτα και να μην ακούμε τίποτα. Γι' αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλες τις μορφές με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους μας και για τα θέματα αυτά» πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος την Πέμπτη έφτασε στο Καζακστάν, στο πρώτο επίσημο -από τη θέση του προέδρου- ταξίδι του στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή, δε, αναμένεται να φτάσει στην Κίνα. Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν στο BBC ότι η απόφασή του να επισκεφθεί, στην πρώτη του επίσημη περιοδεία, χώρες της Ασίας και όχι χώρες της Ευρώπης δείχνει τις προτεραιότητες που θέτει η Μόσχα όσον αφορά στην εξωτερική της πολιτική.

Στη συνέντευξή του στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επανέλαβε παράλληλα τη θέση που εξέφραζε και ο προκάτοχός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η αντιπυραυλική ασπίδα είναι υπερβολική και συνιστά μια «κάποια απειλή για τα ρωσικά συμφέροντα».

Ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε επίσης τη λύπη του που η ρωσική πρόταση για ένα συλλογικό σύστημα επίβλεψης και αντίδρασης στις απειλές, που αποσκοπεί να αντιμετωπίσει η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, δεν έχει ακόμη πάρει μια θετική απάντηση.

Στο Καζακστάν, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]