Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός θα υπερασπιστεί τη Θράκη; Η Τουρκία παρεμβαίνει συστηματικά επιδιώκοντας αναταραχή στην περιοχή


Διώξτε τους πράκτορες


Η τελευταία καταγγελία που έγινε από τον πρόεδρο των Ρομά Αν. Μακεδονίας και Θράκης και που αφορούσε την απροκάλυπτη προσέγγισή του ώστε να πεισθεί να θέσει θέμα μειονότητας στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή της Θράκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σηματοδοτεί την απαρχή σημαντικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί, κατά τα φαινόμενα, τόσο από το αμερικανό προξενείο της Θεσσαλονίκης, όσο και από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.
Φυσικά, οι πρόξενοι εκτελούν εντολές προερχόμενες από τις κυβερνήσεις των χωρών τους και εκφράζουν τα συμφέροντα και τις πολιτικές που έχουν σχεδιασθεί ή αυτές που βρίσκονται σε ανάπτυξη από τα «think tanks» και τα όργανά τους στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κατά την οποία επιλέχθηκε η προσπάθεια δημιουργίας μίας ακόμη μειονότητας στη χώρα μας, προκαλεί βαθύ προβληματισμό σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις δράσεις της. Κι αυτό, γιατί συμπίπτει χρονικά με την «ανάγκη» των Σκοπίων να δημιουργήσουν ένα σοβαρό έρεισμα περί «μακεδονικής μειονότητας» μέσα στην Ελλάδα, για να μπορούν να στηρίξουν τα περί εθνότητας, γλώσσας και την υπόλοιπη αλυτρωτική τους πολιτική απέναντι στη χώρα μας. Η δημιουργία ενός ακόμη «μετώπου μειονότητας» βοηθάει πάρα πολύ στην δημιουργία εντυπώσεων περί ύπαρξης πολλών μειονοτήτων, που καταπιέζονται, μέσα στην Ελλάδα!
Το σχέδιο είναι απλό και στηρίζεται στη δημιουργία ολοένα και περισσότερων εσωτερικών «μετώπων» για να βρεθεί στο τέλος η κυβέρνηση ανίκανη να αντιδράσει στο πλήθος των «στοιχείων» και να αποδεχθεί κάτι από όλα όσα της προσάπτουν, απεμπολώντας ταυτόχρονα γεωγραφικά κυριαρχικά της δικαιώματα στην ήδη υπάρχουσα επικράτεια της χώρας!!! Το σχέδιο έχει ήδη δοκιμασθεί μία φορά στο Κόσοβο και αυτός που το εφάρμοσε είναι ο σημερινός πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη…
Είναι άραγε σύμπτωση πως εφαρμόζεται το ίδιο και στη χώρα μας αμέσως μετά την άφιξη του «βετεράνου» του είδους;
Είναι άραγε σύμπτωση η συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας στο να δημιουργήσουν εστίες προβλημάτων στο εσωτερικό της Ελλάδας;
Είναι άραγε σύμπτωση που η χρονική στιγμή είναι αυτή που αποχωρεί η πλέον ανθελληνική κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλοντας να κλείσει μία σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και θέματα που άπτονται Ελληνικών συμφερόντων;
Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση Καραμανλή; Πως σκοπεύει να αντιδράσει το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ακόμη και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός; Για πόσο ακόμη θα ανέχεται το ΚΥΣΕΑ αυτά τα παιχνίδια που γίνονται πλέον εις βάρος των γεωγραφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (η αρχή είχε γίνει με τα Ίμια και τις «γκρίζες ζώνες» που αποδέχθηκε η κυβέρνηση Σημίτη).

Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]