Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι στήνει το δικό του καθεστώς

Ένας εγκληματίας πολέμου

θα γίνει πρόεδρος στα Σκόπια!

Η αντιπολίτευση κατηγορεί

τον Γκρούεφσκι ως μαφιόζο

Σημαντικές εξελίξεις επεφύλασσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων, όπου οι «μάχες» μαίνονται σκληρές για την επικράτηση μίας «κάστας», μίας ομάδας παρανόμων, εγκληματιών και κοινών φονιάδων!
Οι μεθοδεύσεις του Γκρούεφσκι και η αγωνία του στο να διατηρηθεί στην εξουσία, ρίχνουν ολοένα και περισσότερο το κρατίδιο των Σκοπίων σε σκοτεινές οδούς και οδηγούν μετά βεβαιότητας σε μία «εικονική δημοκρατία», στην οποία θα επικρατεί ο νόμος του χρήματος, των όπλων και του χάους!
Ήδη, για τις ζοφερές κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στα Σκόπια καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων ο Νίκολα Γκρούεφσκι, από την αντιπολίτευση, που δεν διστάζει να γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένη στα ερωτήματα-κατηγορίες που προσάπτει στον ματαιόδοξο νεαρό πρωθυπουργό:
«Μήπως η στρατηγική σας είναι πάση θυσία να μην επιτευχθεί συμφωνία για θέμα της ονομασίας, για να μας απομονώσετε από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και να κάνετε τη Μακεδονία τη μαύρη τρύπα των Βαλκανίων στην οποία θα κυβερνά η οικογενειοκρατία, το έγκλημα και η ανομία;», αναρωτήθηκε -απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση- ο εκπρόσωπος Τύπου του SDSM Εμιλιάν Στάνκοβιτς.

Και φυσικά, το συγκεκριμένο ερώτημα είναι ένας κόλαφος για κάθε δημοκρατία, για κάθε ευνομούμενο κράτος, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να δημιουργήσει συνθήκες κατάλληλες για ευπρεπή διαβίωση των πολιτών του. Φαίνεται όμως πως στο «τσιφλίκι» του Γκρούεφσκι δεν ισχύει η λογική και οτιδήποτε γενικότερα ισχύει σε όλες τις δημοκρατίες…
Εν όψει προεδρικών εκλογών, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην διαδικασία εκλογής προέδρου όλοι οι γνωστοί και κολλητοί του Νικόλα Γκρούεφσκι. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν προωθείται κανείς έμπορος ναρκωτικών, κανείς σωματέμπορος ή έμπορος όπλων (πιθανότατα επειδή δεν επιθυμούν να εκτεθούν και να στοχοποιηθούν ή επειδή βγάζουν πολλά περισσότερα με τις ήδη ραγδαία αναπτυσσόμενες δραστηριότητές τους). Να σημειωθεί πως το κυβερνητικό κόμμα «κατεβάζει» τρεις υποψηφίους, με σκοπό να κόψει τα φτερά (αλλά και κάθε πιθανότητα σοβαρής σκέψης) των υπολοίπων υποψηφίων για τη θέση του Σκοπιανού προέδρου.
Πρώτος στη σειρά, ο προ μηνών αποφυλακισθείς (αφού πρώτα αθωώθηκε από το δικαστήριο της ντροπής-Χάγης), κατά συρροή δολοφόνος και γνωστός ως εγκληματίας πολέμου, Λιούμπε Μποσκόβσκι, ο οποίος βρήκε καταφύγιο στην «ζεστή αγκαλιά» του Σκοπιανού πρωθυπουργού, προκειμένου να συνεχίσει τις εγκληματικές του δραστηριότητες μέσω της πολιτικής.
Ο επόμενος υποψήφιος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, είναι ένα γελοίο ανθρωπάκι, που προκειμένου να καταγραφεί το όνομά του στην διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά και για να εξυπηρετήσει την ματαιοδοξία του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ενώ ήταν πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παραβαίνοντας το πρωτόκολλο αποκάλεσε την ΠΓΔΜ με το ψευδώνυμο «Μακεδονία». Ανταποδίδοντάς του το χρέος, ο Γκρούεφσκι του δίνει το δικαίωμα (αλλά όχι και την ευχή) να βάλει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου των Σκοπίων, ικανοποιώντας ένα ακόμη «όνειρο» αυτού του ανθρωπάκου που λατρεύει τα μεγαλεία και που ακούει στο όνομα Srgjan Kerim
Ο τρίτος υποψήφιος είναι ο κουμπάρος του Γκρούεφσκι (τον πάντρεψε). Ο Ζόραν Σταβρέβσκι συνόδευε πολύ συχνά τον πρωθυπουργό του σε ταξίδια του εξωτερικού και είναι επίσης γνωστός για την ματαιοδοξία του. Μάλιστα, η κακή του όραση (και όχι μόνο) τον εμπόδισε να καταλάβει, σε μία επίσκεψή του στον ΟΗΕ, πως το ταμπελάκι που του είχαν δώσει να φορέσει ανέγραφε FYROM και όχι το όνομα της Μακεδονίας που αυτός επιθυμεί και το κουμπαράκι του επιθυμούν να κλέψουν από την Ελλάδα. Πασίγνωστος για το τίποτε, που τον χαρακτηρίζει, ευελπιστεί να συμπληρώσει (προς χάριν της Δημοκρατίας) το πλήθος των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου. Γνωρίζει από τώρα πως οι πιθανότητές του να εκλεγεί είναι μηδενικές, αλλά σαν καλός κουμπάρος δεν θέλει με τίποτε να χαλάσει τα σχέδια του Γκρούεφσκι.
Ως υποψήφιοι διαδίδεται πως θα κατέβουν και ο Ζόραν Ζάεφ, κύριος πολιτικός αντίπαλος του Γκρούεφσκι (εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος SDSM) και ο πρώην δήμαρχος των Σκοπίων!!!
Αν και τα Σκόπια έχουν κατηγορηθεί ήδη μία φορά για εξευτελισμό εκλογικής διαδικασίας, ο Γκρούεφσκι δείχνει να είναι αποφασισμένος ώστε να μην αφήσει ούτε μία πιθανότητα κυριάρχησης της σοβαρότητας και του (πραγματικού) δημοκρατικού πλουραλισμού. Έτσι, θεωρείται απολύτως βέβαιο πως τη θέση του προέδρου θα την πάρει ο καταλληλότερος. Δηλαδή, ο επαγγελματίας δολοφόνος που θα εμφανισθεί με την πολιτική κάλυψη του VMRO και θα προσφέρει την απόλυτη κάλυψη και ασφάλεια που χρειάζεται ο νεαρός πρωθυπουργός των Σκοπίων, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο στην ευρύτερη περιοχή της ΠΓΔΜ.
Στις επερχόμενες εκλογές, κανείς δεν πιστεύει ότι θα κερδίσουν οι πολίτες, αλλά διάχυτη είναι η πεποίθηση πως ο άκρατος εθνικισμός θα καταφέρει να ισοπεδώσει, οριστικά πλέον, κάθε πιθανότητα ύπαρξης του κρατιδίου, αλλά και να προσφέρει ως καθημερινότητα στους απλούς πολίτες το ζοφερό παρελθόν που καταδυνάστευσε κάθε είδους ελευθερία και γκρέμισε όνειρα και ελπίδες. Η κατηγορία που εκτοξεύτηκε από την αντιπολίτευση έχει απόλυτα λογική βάση «να κάνετε τη Μακεδονία τη μαύρη τρύπα των Βαλκανίων στην οποία θα κυβερνά η οικογενειοκρατία, το έγκλημα και η ανομία» και είναι το απόλυτο ξεγύμνωμα του τρόπου σκέψης του Γκρούεφσκι, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο, πέραν του εαυτού του και την κάλυψη των υπαρξιακών του προβλημάτων…
Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν στα Σκόπια… Και η επανάληψή της θα είναι η πλέον δραματικότερη και καταστροφικότερη της περιοχής… Η αρχή του τέλους των Σκοπίων ήταν η εκλογή του Γκρούεφσκι στη θέση του πρωθυπουργού. Οι τίτλοι τέλους θα πέσουν με την εκλογή του νέου προέδρου. Και το τέλος για τα Σκόπια σημαίνει πλήρης διαμελισμός… Οι ενδιαφερόμενοι (Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία) τρίβουν ήδη τα χέρια τους και ξεχωρίζουν «τα καλά φιλέτα»…
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για την αποκατάσταση της αλήθειας.
    Ο Zoran Zaev, δήμαρχος Στρώμνιτσας/Strumica, σημερινός αντιπρόεδρος του SDSM και εκτελών χρέη προέδρου μετά την παραίτηση της Ραντμίλα Σεκερίνσκα δεν αθωώθηκε από κανένα δικαστήριο. Αθωώθηκε με βούλευμα του προέδρου της δημοκρατίας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Βεβαίως και όλα ήταν μια πλεκτάνη εναντίων του για να πλήξουν τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και το κόμμα του SDSM.

    Τα πιθανότερα σενάρια είναι αυτά που λες. Μένει ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Ακόμα νομίζω ότι τα κρατάει κλειστά , μέχρι να δει ποιους αντιπάλους θα έχει.
    • Ljube Boskovski… «ο ανισόρροπος»είναι ο λιγότερο «άνθρωπος εμπιστοσύνης» και ο μεγαλύτερος ΒΛΑΚΑΣ. Τον φοβάται ο Γρουεβσκη γιατί δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλει και την προϊστορία του, για εξωτερική εμφάνιση….αλλά υπάρχει το αλλά. Φοβάται μην του χαλάσει την «σούπα».
    • Srgjan Kerim « ο τουλούμπας» Έχει τις μεγαλύτερες και καλύτερες διασυνδέσεις. Είναι το κρυφό χαρτί των Τούρκων. Έχει τις καλύτερες πιθανότητες σαν άτομο.
    • Zoran Stavrevski « ο κουμπάρος». Θα τον ήθελε πολύ αλλά σαν κουμπάρος ,αν είναι, θα είναι μόνο για να δει πόσο πολύ έχει διαβρώσει τους Σκοπιανούς. Θα κριθεί αν περάσει στον δεύτερο γύρο.
    • Zoran Zaev « ο αντιπρόεδρος ». Αν κατέβει αυτός τότε γιατί να κατέβει και ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι? Για να πέσουν τα ποσοστά?
    • Ρίστο Πένοφ «ο πρώην δήμαρχος Σκοπίων» είναι ο ποιο μυαλωμένος με τις λιγότερες πιθανότητες. Έτσι λειτουργεί το σύστημα.
    • Και μένει ο Tρίφουν Κοστόφσκι «δική μου σκέψη» δήμαρχος Σκοπίων μασόνος και κατά τους Σκοπιανούς γκάνγκστερ.. Μετράει τα κουκιά. Βαδίζει πάντα στα σίγουρα. Τον ενδιαφέρουν τα αξιώματα και το….χρήμα.

    Ας περιμένουμε ακόμα λίγο……..τίποτα δεν ξεκαθάρισε. Πάντως μην περιμένετε εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]