Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν και Γκρούεφσκι τρέχουν να προσκηνύσουν τον Ομπάμα ενώ ο Καραμανλής τρέχει να κρυφτεί από τα σκάνδαλα


Ποιός θα τον επηρεάσει τελικά;


Η πρώτη επαφή και συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα νέο Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα είναι το θέμα που απασχολεί διεθνώς πολλές κυβερνήσεις. Από την περιοχή των Βαλκανίων όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο αυτή την εβδομάδα προηγούνται σε επίσκεψη στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον από τις 13 Νοεμβρίου.
Παράλληλα την εβδομάδα αυτή ακολουθεί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Γκρούεφσκι που θα βρεθεί στο Σικάγο στην έδρα του νέου Αμερικανού Προέδρου όπου έχει προγραμματισθεί πριν από την εκλογή Ομπάμα μία σύσκεψη για δήθεν προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα του! Παράλληλα έχει προγραμματισθεί και ημερίδα για την «Μακεδονική» γλώσσα στο Σικάγο!

Ενώ δε όλα αυτά συμβαίνουν από πλευράς των γειτόνων της Ελλάδας υπάρχει το ενδεχόμενο η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να επισκεφθεί τις ΗΠΑ ακόμη και πριν από την παράδοση της εξουσίας στον Μπάρακ Ομπάμα και εκεί με την συμπαράσταση των γνωστών της Γερουσιαστών Τζο Μπάιντεν, που εξελέγη Αντιπρόεδρος και Τζον Κέρι που προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ να έχει επαφή και με τον Μπάρακ Ομπάμα.
Σε ότι αφορά μία συνάντηση του κ. Ομπάμα με τον Έλληνα πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλή αυτή φαίνεται να τοποθετείται για την επόμενη άνοιξη κυρίως με αφορμή την ελληνική προεδρία στον ΟΑΣΕ που θα αναληφθεί από την Ελλάδα τον Ιανουάριο.
Παράλληλα από ελληνικής πλευράς προσδοκίες επενδύονται και στην πρόεδρο του Κογκρέσου, Νάνσι Πελόσι, προσωπική φίλη του ομογενούς επιχειρηματία και χρηματοδότη των Δημοκρατικών Άντζελο Τσακόπουλου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Excellent! Now you Greeks have to stop being so cynical about your muslim brothers and let Albania and Turkey join Europe so you can all party together and racism between you will end! Stop oppressing your Cyprus brothers! Islam arose via monophysitism from Greek oppression of the Black Man. Even the Jews needed to bring Iranians then Arabs to take back their cities in the seventh century. Your Benaki Lousiana Shipping brought over most Black Slaves together with Lehman Alabama Finance. You cynically want to take Palestine just like Macedonia with Trojan Horse Perfidy by distorting history. Do we forget what you did to the Macedonia AME church in Flushing? Religion is just oppresses people as we will make global progress now that superstition-based initiative people are out of office.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]