Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανική εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας – Να απελαθεί άμεσα και δια παντός ο αμερικανός πρόξενος


Ο αμερικανός πρόξενος στήνει μειονότητες

και μεγάλους κινδύνους για τη Θράκη

σε συνεργασία με το Τουρκικό Προξενείο


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηλίας Συμεών, κατήγγειλε πως τον προσέγγισε ο Αμερικανός πρόξενος και του πρότεινε να τεθεί θέμα μειονότητας, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια «φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών και προσπαθώντας ταυτόχρονα να δημιουργήσει συνθήκες κατάλληλες που θα δράσουν ως καταλύτες, προκειμένου να ξεκινήσει μία αλληλουχία αυξανόμενων παρόμοιων καταγγελιών, που τελικό στόχο θα έχουν έως και την αλλαγή των συνόρων.
Αυτή εξάλλου, είναι μία εργασία την οποία την έχει επαναλάβει ο σημερινός αμερικανός πρόξενος κατά το παρελθόν. Γνωρίζει πολύ καλά τις παραμέτρους εκείνες που μπορούν να δράσουν και να αλλοιώσουν όλα τα «εμπόδια» των σχεδίων των ΗΠΑ. Πασιφανέστατο είναι πλέον και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε ως τετελεσμένο γεγονός πως η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει στραφεί κατά των Ελληνικών συμφερόντων και συγκεκριμένα κατά της Ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη!

Ως εκ τούτου, η Ελληνική κυβέρνηση απαιτείται να προχωρήσει στην απέλαση του αμερικανού αξιωματούχου ή να απαιτήσει την άρση της διπλωματικής του ασυλίας για δράση κατά της ειρήνης και την απόδοσή του στην Ελληνική δικαιοσύνη. Μπορεί όμως η κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα; Μπορεί να εναντιωθεί στην παγκόσμια δύναμη και να απαιτήσει την καταδίκη του συγκεκριμένου αξιωματούχου από την διεθνή πολιτική σκηνή, εγκαλώντας ταυτόχρονα την προϊσταμένη αρχή του (Κοντολίζα Ράις) τοποθετώντας την απέναντι στην αμείλικτη πραγματικότητα (η υπερδύναμη έπαψε να είναι υπερδύναμη) και προειδοποιώντας την πως δεν ανεχθεί παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον.
Η καταγγελία του κυρίου Ηλία Συμεών εμπλέκει και το Τουρκικό Προξενείο, διατρανώνοντας έτσι την σοβαρότητα της αποκάλυψης-καταγγελίας και το μέγεθος και των επιθετικών διαθέσεων κατά Ελληνικών εδαφών. Οι προθέσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής είναι πασίγνωστες, από την ίδρυσή του, αλλά με το συγκεκριμένο περιστατικό δίνεται η ευκαιρία στην Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει την απομάκρυνσή του από την συγκεκριμένη περιοχή (Κομοτηνή-Θράκη) με το αιτιολογικό της επικίνδυνης δράσης για την διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.
Η απάντηση των Ελλήνων Ρομά θα πρέπει να είναι κα η απάντηση του κυρίου Καραμανλή, απέναντι σε κάθε ενέργεια κατά της Ελλάδας: «Θέλουν να συμμετάσχουμε σε ένα παιχνίδι επικίνδυνο για την Ελλάδα, αλλά εμείς δεν το επιτρέπουμε. Γνωρίζουμε τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο για τη χώρα μας κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κακό στην πατρίδα μας».
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]