Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ο «νταβάς» της Νέας Τάξης


Η δύναμη του χωροφύλακα...


Μια πολυσήμαντη συνέντευξη που πέρασε συνειδητά απαρατήρητη από την πολιτική μας ηγεσία, τα κόμματα και τα «παπαγαλάκια» του συστήματος. Και πέρασε «απαρατήρητη», ακριβώς γιατί του τούρκικο κατεστημένο, με αυτοκρατορική αυθάδεια, δηλώνει ότι είναι ο ιμπεριαλιστικός βραχίονας-χωροφύλακας της Νέας Τάξης στην περιοχή.
Πέρασε επίσης «απαρατήρητη» γιατί σηματοδοτεί την τουρκική «αντίληψη» για την Ελλάδα. Η Ελλάδα για τους Τούρκους είναι σαν μην υπάρχει…
Τη βαρυσήμαντη συνέντευξη την έδωσε ο πρόεδρος Abdulluh Gül στην εφημερίδα Guardian, που δημοσιεύθηκε στις 16 Αυγούστου 2008.
Η συνέντευξη αυτή ήταν «στημένη υπόθεση», για να περάσει η Τουρκία τα μηνύματα που αυτή ήθελε και ήταν η πρώτη του Gül, που έδωσε σε ξένο τύπο, μετά την ανάδειξή του σε πρόεδρο της Τουρκίας.

Θεωρούμε τη συνέντευξη αυτή πολυσήμαντη. Θα δημοσιεύσουμε τα σημεία που μας αφορούν, με ένα μικρό σχόλιο δικό μας.
Σημείο πρώτο: Είμαστε οι Boss της περιοχής
«Οι ΗΠΑ πρέπει να μοιράσουν τη δύναμη σε άλλες τοπικές δυνάμεις… δεν μπορείς να ελέγχεις τον κόσμο από ένα κέντρο. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΗ και Μεγάλοι Πληθυσμοί (αμέ!)… Υπάρχει τεράστια οικονομική ανάπτυξη σε μερικές περιοχές, συνεπώς, αντί για τη δράση του ενός πρέπει να δρούμε μαζί… και να συνομιλούμε… αναδύεται μια νέα τάξη πραγμάτων… Μερικοί ευρωπαίοι ηγέτες δεν αναγνωρίζουν τη συνεισφορά της Τουρκίας, ότι είμαστε δύναμη σταθεροποίησης στην πιο ασταθή περιοχή (είμαστε αδικημένοι). Η Τουρκία είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Ευρώπη και ο ρόλος αυτός ήδη αναγνωρίζεται».
ΣΧΟΛΙΟ. ανοικτά δηλώνει Abdulluh Gül: Είμαστε οι τοπικοί μπάτσοι της περιοχής. Ο βραχίονας της Νέας Τάξης στην περιοχή. Οι μεγάλοι οφείλετε να μιλάτε σχεδόν ισότιμα μαζί μας.
Σημείο δεύτερο: …Για τη δημοκρατία!!!
«Θέλω να δω την Τουρκία σαν ένα νησί δημοκρατίας (στην περιοχή). Μετασχηματίζουμε τους εαυτούς μας χωρίς να ξεχνάμε τα φυσικά μας δίκτυα, τις σχέσεις και τα πλεονεκτήματα (advantages) που έχουμε με άλλες χώρες μουσουλμανικές της Κεντρικής Ασίας, Μέσης Ανατολής και άλλες (Ισραήλ!), καθώς και τις χώρες του Καυκάσου».
ΣΧΟΛΙΟ: Το «νησί της δημοκρατίας» (!!!) στην περιοχή είναι το «νησί» των τουρκικών, Μουσουλμανικών δικτύων ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο Ρώσικο κίνδυνο!!!
Λένε, δηλαδή καθαρά οι Τούρκοι: «Είμαστε πολλαπλοί μπάτσοι της περιοχής. Κηδεμονεύουμε την περιοχή και αποτελούμε την νεοταξική ασπίδα απέναντι στην Ρωσία».
Σημείο τρίτο: Για την Ευρώπη!
«Αυτοί που εναντιώνονται στην είσοδό μας βασίζονται στην έλλειψη δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας. (Αυτό όμως δεν συμβαίνει τώρα)… Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ρεαλιστικά ότι η τουρκική μεθόριος κάνει περισσότερα για τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ευρώπη πρέπει να μας ενθαρρύνει και όχι να προκαλεί προβλήματα τεχνητά στη διαπραγμάτευση αυτή. Μερικοί εναντιώνονται διότι μπερδεύουν τους εσωτερικούς λόγους με τους στρατηγικούς".
ΣΧΟΛΙΟ. Ανοικτά και εδώ ορίζουν ότι αυτό που προέχει είναι οι «στρατηγικοί λόγοι». Δηλαδή η νεοταξική ολοκλήρωση με τους περιφερειακούς ιμπεριαλιστικούς βραχίονες που θα διασφαλίζουν και θα εγγυώνται την πλανητική, αυτοκρατορική (ΗΠΑ) ισορροπία.
Τη νεοαταξική σταθερότητα δεν την εγγυάται η Ευρώπη, αλλά οι «νταβάδες» της Ευρώπης: Ο κεντρικός «νταβάς»: (ΗΠΑ). Και ο περιφερειακός: Τουρκία.
Γίνεται, φανερό γιατί οι Αμερικανοί αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να βάλουν την Τουρκία (τον χωροφύλακά τους) στην Ευρώπη…
Τελευταίο σημείο.
Η Ελλάδα σε αυτή την βαρυσήμαντη συνέντευξη, παντελώς απούσα. Ούτε κουβέντα, nothing. το Αιγαίο εξαφανίστηκε. Το ίδιο και ο στρατός κατοχής στην Κύπρο. Τα πάντα παρασιωπήθηκαν σαν μην υπάρχουν…
Ευτυχώς που υπάρχουν στην Ελλάδα τα «αριστερά» παπαγαλάκια και οι «αμερικανοτσολιάδες» να μας «πιλατεύουν» για τις «ελληνοτουρκικές σχέσεις» και να εκτοξεύουν» τις «προοδευτικές» ομοβροντίες τους για τον «εθνικισμό» των Ελλήνων!!!!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]