Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χριστιανοί κι Εβραίοι μαθητές τιμωρούνται στην Τουρκία του Ερντογάν!




Χριστιανοί και εβραίοι φοιτητές τιμωρούνται στις εξετάσεις των τουρκικών γυμνασίων λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων!

Αντί να θέτει εναλλακτικές ερωτήσεις σε όσους εξαιρούνται από τη θρησκευτική κουλτούρα και τα μαθήματα ηθικής στην εθνική εξέταση γυμνασίου, το εθνικό υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας τιμωρεί τις θρησκευτικές μειονότητες, ανέφερε η αντιπολιτευτική εφημερίδα Cumhuriyet.

Οι μέθοδοι υπολογισμού που χρησιμοποιούνται στην εξέταση σημαίνουν, ότι ακόμη και όσοι κάνουν κανονική εξέταση και δεν απαντήσουν σωστά σε κανένα από τα θρησκευτικά ερωτήματα – ή σε όλα – θα πάρουν πόντους σε σχέση με τους μαθητές της θρησκευτικής μειονότητας, ανέφερε η Cumhuriyet.

Μόνο οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι φοιτητές απαλλάσσονται από τα μαθήματα θρησκείας, τα οποία επικεντρώνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην κρατική έκδοση του Σουνιτικού Ισλάμ. Ενώ τα παιδιά άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων, των μη πιστών και των άλλων σχολείων της ισλαμικής σκέψης, αναγκάζονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Οι γονείς, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανέφερε η Cumhuriyet ότι έχει κόρη βαθμολογημένη 40 μονάδες λιγότερο από τους συνομηλίκους της με το ίδιο πλήθος σωστών απαντήσεων, έχουν απευθύνει έκκληση στο υπουργείο για τα παιδιά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επιπλέον ερωτήσεις για άλλα θέματα για να αντισταθμίσουν την απουσία των ερωτημάτων θρησκείας.

Αλλά μέχρι στιγμής είχαν μόνο αρνητική απάντηση από το υπουργείο, ανέφερε η εφημερίδα.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]