Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία μείωσε τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία


Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας έχει μειώσει δραματικά τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, από τότε που έφτασε στην εξουσία τον Μάρτιο, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ανέφερε ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle.

Η απόφαση οφείλεται στους φόβους ότι τα όπλα χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Γερμανία έχει πουλήσει εδώ και καιρό εξοπλιστικά μέσα στη συμμαχική Τουρκία, υπό τον όρο ότι τα άρματα μάχης, θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτοάμυνα, μια συμφωνία την οποία η Τουρκία κατηγορήθηκε ότι παραβίασε φέτος στις επιχειρήσεις στη Συρία.


Στις 14 Μαρτίου, όταν η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού ανέλαβε την εξουσία, και στις 30 Ιουνίου η Γερμανία ανταποκρίθηκε ευνοϊκά σε μόλις πέντε από τα αιτήματα της Τουρκίας για αγορά όπλων αξίας 418.279 ευρώ, σε σύγκριση με την έγκριση από την κυβέρνηση 34 αιτημάτων συνολικού ύψους 9,7 εκατ. πέρυσι, δήλωσε η Deutsche Welle.

Οι μικρότεροι εταίροι του συνασπισμού, οι σοσιαλδημοκράτες πιέζουν για αυστηρότερους περιορισμούς, σε χώρες που εμπλέκονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Γερμανία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Τουρκίας, μετά τις ΗΠΑ.

Deutche Welle


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]