Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξυφαίνουν σενάρια συνωμοσίας την ώρα της εθνικής τραγωδίας




Σενάρια «συνωμοσίας» περί μιας ακόμη προσπάθειας... αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης εξυφαίνονται από το βράδυ της Δευτέρας, όταν διαπιστώθηκε το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική και Δυτική Αττική και άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα στοιχεία για την ύπαρξη νεκρών.

Τα περί ασύμμετρων απειλών και φαινομένων που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε μετά την ενημέρωση που είχε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι καθώς και η απάντησή του στην ερώτηση σχετικά με το αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης δείχνουν το δρόμο που ακολουθείται.
«Δεν είναι τώρα αυτή η ώρα για να κάνουμε τέτοιου είδους αποτιμήσεις. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα δίνουμε όλοι τη μάχη με τις φλόγες και νομίζω, όταν θα έρθει η στιγμή, θα κάνουμε τις αποτιμήσεις που πρέπει», 
δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ το απόγευμα από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που είχε βρεθεί για να... βραβευτεί μαζί με τον Σκοπιανό ομόλογό του είχε εκφράσει τον «προβληματισμό» του για τα μέτωπα των πυρκαγιών. Σε ανάλογες δηλώσεις είχε προβεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας προτάσσοντας τον μεγάλο αριθμό εστιών.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί τρόπους διαχείρισης της κατάστασης και επικοινωνιακού χειρισμού των εξελίξεων προκειμένου να αποποιηθεί η κυβέρνηση των ευθυνών της για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και την απουσία σχεδίων αντιμετώπισης αναλόγων κρίσεων.

Ενδεικτικό της προσπάθειας επικοινωνιακού χειρισμού της εθνικής τραγωδίας που βιώνει η χώρα είναι και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση που είχε αργά χθες το βράδυ προχώρησε σε δηλώσεις χωρίς αναφορές στα πρώτα θύματα, τα οποία ήδη είχαν επιβεβαιωθεί. Απέφυγε να πει το παραμικρό ώστε να μείνει εκτός κάδρου γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμό.

Πάντως το σενάριο περί αποσταθεροποίησης θα αρχίσει να εκτυλίσσεται όταν διαπιστωθεί πως είναι αδύνατη, λόγω του μεγάλου αριθμού νεκρών και της τεράστιας καταστροφής που έχει σημειωθεί, η επικοινωνιακή διαχείριση καθώς και ότι οι δηλώσεις περί άμεσης έγκαιρης και ορθά σχεδιασμένης αντιμετώπισης δεν πείθουν.
Ούτε αυτές περί του «στρατηγού άνεμου».

Τ.Ε.
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]