Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η έλλειψη ψυχραιμίας του Κοτζιά και ο... σλαβικός φονταμενταλισμός




Αν υπάρχει κάτι θετικό σε όλη αυτή την ιστορία, είναι τώρα ξέρουν τι θα συμβεί, αν συνεχίσουν τις παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας με τους Αλβανούς

Ο Ν. Κοτζιάς, βρίζοντας τους Έλληνες πατριώτες, δείχνει ότι αντιλήφθηκε πως τα δήθεν επιχειρήματά του δεν στέκονται, και έχασε την ψυχραιμία του. Προφανώς δεν καταλαβαίνει, ή δεν θέλει να καταλάβει τι έκανε, αλλά καταλαβαίνει τις επιπτώσεις όσων έκανε.

Αν υπάρχει κάτι θετικό σε όλη αυτή την ιστορία, είναι τώρα ξέρουν τι θα συμβεί, αν συνεχίσουν τις παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας με τους Αλβανούς, αλλά και στην Θράκη. Το ποτάμι άλλαξε ροή. Καιρός να το δουν.

Κρίμα… Υπήρχε καιρός που αντιμετώπιζα με σοβαρότητα τις δηλώσεις και τα έργα του Ν. Κοτζιά. Τώρα που αποκαλύφθηκαν οι πολιτικές του ικανότητες κακίζω τον εαυτό μου για το λάθος που έκανα. Έφτασε ο άνθρωπος στο σημείο να υποστηρίξει ότι με τις παραχωρήσεις που έκανε στους Σκοπιανούς [που μάλλον ούτε οι ίδιοι τις περίμεναν] μας έσωσε από τον… Σλαβικό φονταμενταλισμό.

Διαπίστωσε δηλαδή ο αυτοεπαινούμενος υπουργός, κίνδυνο από σλαβοσκοπιανή τρομοκρατία σε βάρος της Ελλάδας, και με την κατάπτυστη συμφωνία, την εξουδετέρωσε. Τελικά, αυτοί που πρότειναν Βαρουφάκη και Κοτζιά για υπουργούς, ήξεραν καλά τι έκαναν.

Άραγε, τι θέλει να πει ο Σταύρος Λυγερός, στο χρονογράφημά του με τίτλο: «Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννάνε οι κότες»; Εγώ ως κατάπτυστος [κατά Μπουτάρη] και ως μέρος του όχλου [κατά Τσίπρα] δεν διαθέτω την αντιληπτική ικανότητα των προοδευτικών, γι’ αυτό και θα ήθελα κάποιος από το ΥΠΕΞ να μου το εξηγήσει:
«Στην πραγματικότητα, όλα δείχνουν πως πρόκειται για μία νέα εκδοχή του συνδρόμου της εξάρτησης που έχει μετατραπεί σε δεύτερη φύση, όχι μόνο των παραδοσιακών αρχουσών ελίτ στην Ελλάδα, αλλά και πολιτικών που έλκουν την προέλευσή τους από την παραδοσιακή Αριστερά».
Εξάρτηση, είπε ο Σταύρος; Αφού το σημερινό ΥΠΕΞ καταπολέμησε την διπλωματία της κότας, πού την είδε την εξάρτηση ο Λυγερός; Λες να είναι κι αυτός από τους προσκυνημένους που χαρακτήρισε ο υπουργός όσους σχολιάζουν αρνητικά τις πράξεις και παραλείψεις του;

Άκου κι αυτό κύριε Κοτζιά: Πάνω από 10 χιλιάδες αγωγές έχουν υποβληθεί στο Δικαστήριο του Στρασβούργου, από τους απογόνους των Παιδιών του Παιδομαζώματος, απαιτώντας αποζημίωση από τα ακίνητα των προγόνων τους στην Ελλάδα, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 10 δισ. ευρώ. Αυτή τη θέση διατύπωσαν κατά την 5η ετήσια συνάντησή τους, οι απόγονοι των Σλάβων που πολέμησαν για μια αυτόνομη Μακεδονία στη βόρεια Ελλάδα.

Διαρρήκτες χτύπησαν στο σπίτι που φιλοξενούνταν η οικογένεια του Σάκη Παπαδόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μένω στην διάρρηξη, αφού ο Τόσκας λέγει ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής χώρα. Μένω στο ότι, η κόρη του, είναι γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.

Και μένω εκεί, επειδή όλων των βουλευτών τα συγγενολόγια, κάπου έχουν βολευτεί. Η δική μου αδελφή, έχει κρεμάσει εδώ και τρία χρόνια στον τοίχο το μεταπτυχιακό της, και διαβάζει κάθε μέρα τις Μικρές Αγγελίες. Της έλεγα να σπουδάσει προοδευτικιά, αλλά δεν μ’ άκουγε.

Είναι κοινό μυστικό στα κομματικά επιτελεία, ότι με τα εθνικά θέματα ίσως δεν κερδίζονται εκλογές. Ναι… αλλά να αντιληφθούν ότι ρίχνουν κυβερνήσεις. Η αλαζονεία και η άγνοια της ψυχολογίας των πατριωτών και της ιστορίας του τόπου πληρώνονται.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]