Προωθείται η επανίδρυση της KGB;
- Ένας από τους στόχους των φιλελεύθερων κατά την προεδρία του Γιέλτσιν υπήρξε ο κατακερματισμός, και συνεπώς η αποδυνάμωση του ρωσικού κράτους. Σήμερα, μπορεί ένα νεοσύστατο Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας να σηματοδοτήσει την αντιστροφή εκείνης της εξέλιξης;
- Υποδηλώνει η αναγκαιότητα που προσδίδει ο Πούτιν στις νέες μεταρρυθμίσεις την προετοιμασία για έναν παγκόσμιο πόλεμο;
Ανάλυση: Russia Insider
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας αναμένονται σημαντικές αλλαγές, αφού συζητείται σοβαρά μια νέα μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με πηγές μας, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο υπερυπουργείο, το οποίο θα συγχωνεύσει τις δύο δομές της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) (αντικατασκοπείας, αντιτρομοκρατίας και προστασίας των συνταγματικών βάσεων του κράτους), με εκείνες της SVR (Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού) και της FSO (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας), υπηρεσίας υπεύθυνης για την ασφάλεια ανώτερων αξιωματούχων. Το νέο σώμα θα λάβει την ονομασία MGB (Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας).
Στην πραγματικότητα, η δημιουργία ενός υπερυπουργείου θα σημάνει μια σημαντική αύξηση των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ο σπονδυλωτός οργανισμός θα ενισχύει σημαντικά την θέση του στην εσωτερική πολιτική. Εκ των πραγμάτων, αυτό σημαίνει την ουσιαστική επαναφορά της πάλαι ποτέ KGB, σε νέες ιστορικές συνθήκες.
Ο θρίαμβος των φιλελεύθερων
Ήδη πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την άφιξη του ΔΝΤ στη χώρα, είχε ξεκινήσει η διαδικασία διαμελισμού της KGB. Κύριος στόχος της ήταν να μειωθεί η επιρροή των μυστικών υπηρεσιών στις πολιτικές διαδικασίες της χώρας, όπου η πλειοψηφία δεν υποστήριζε τις φιλελεύθερες και φιλοδυτικές μεταρρυθμίσεις, παρά το γεγονός ότι οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και η προσέγγιση με τη Δύση συντονίστηκαν από μια μερίδα των σοβιετικών αξιωματούχων ασφαλείας, οι οποίοι επιδίωκαν να ενταχθούν στην ελίτ των παγκοσμιοποιητών.
Στη Ρωσία του Γιέλτσιν, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR), η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO) και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κρατικών Επικοινωνιών και Πληροφοριών (FAPSI) δημιουργήθηκαν στην θέση της KGB. Τα συνοριακά στρατεύματα, που παλιότερα υπάγονταν στην KGB, διαμορφώθηκαν σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό.
Η ενίσχυση της FSB στο ξεκίνημα της θητείας του Πούτιν
Το 2003, η FAPSI διαλύθηκε και εντάχθηκε στην δομή της FSB, ενώ η Συνοριακή Φρουρά εντάχθηκε και εκείνη στην FSB. Εκεί σταμάτησε η διαδικασία της συγχώνευσης των υπηρεσιών ασφαλείας. Ορισμένες μονάδες της SVR, της FSB και της FSO με διπλές λειτουργίες εξαλείφθηκαν. Ο πρόεδρος Πούτιν θεώρησε την ενίσχυση της FSB, της οποίας είχε ηγηθεί μέχρι το 1999, ως μια γραμμή που στόχο είχε την ενίσχυση συγκεκριμένων φορέων, καθώς και την ενίσχυση των θέσεων των δυνάμεων ασφαλείας στην εσωτερική ζωή της χώρας.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν η μόνη ομάδα με σταθερή επιρροή στο ρωσικό κατεστημένο, με προσανατολισμό προς την ενίσχυση της ρωσικής κυριαρχίας, ενώ ενστικτωδώς διατηρούσε την αντίθεσή της με την Δύση και τους φιλελεύθερους υπαλλήλους της μέσα στη Ρωσία. Παράλληλα, η εδραίωση της εξουσίας και η ενίσχυση της κάθετης δύναμης που κατείχε ο Πούτιν απαιτούσε ισχυρή υποστήριξη.
Η αναγκαιότητα των νέων μεταρρυθμίσεων - προετοιμασία για παγκόσμιο πόλεμο;
Οι νέες μεταρρυθμίσεις στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συζητούνται στο πλαίσιο μιας ιστορικής αντιπαράθεσης με την Δύση και τις ΗΠΑ, ειδικά μετά την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία, τον πόλεμο του Ντονμπάς, και την ρωσική συμμετοχή στον πόλεμο στην Συρία. Η πολυπλοκότητα των νέων προκλήσεων απαιτεί την ενίσχυση των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Πούτιν.
Για την αντιμετώπιση της Δύσης, η εξασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας και η καταπολέμηση των φιλελεύθερων της "πέμπτης" και "έκτης φάλαγγας" απαιτούν ισχυρές ειδικές υπηρεσίες. Η δημιουργία της MGB έρχεται να συμπληρώσει την δημιουργία νέων υπηρεσιών ασφαλείας της Εθνοφρουράς. Πριν από μερικές μέρες, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για την ίδρυσή της.
Η Εθνοφρουρά ως αντίβαρο
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Εθνικής Φρουράς ιδρύθηκε στις 5 Απριλίου 2016, με διάταγμα του Ρώσου προέδρου. Τα μέλη της μεταφέρθηκαν από τις δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μονάδες της αεροπορίας, καθώς και μονάδες των βασικών ειδικών δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών – των ΜΑΤ και SWAT. Επιπλέον, η Εθνοφρουρά έχει επιπλέον ως αρμοδιότητα τον έλεγχο για την τήρηση της ρωσικής νομοθεσίας όσον αφορά στην παράνομη διακίνηση όπλων και στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας.
Η νέα δομή εξουσίας θα αποτελείται από περίπου 300.000 άτομα, και θα υπάγεται απ’ ευθείας στον πρόεδρο Πούτιν. Η Ρωσική Εθνική Φρουρά έχει ως επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του ρωσικού στρατού Βίκτορ Ζολότωφ, έναν από τους πιο κοντινούς σε προσωπικό επίπεδο και έμπιστους ανθρώπους του Βλαντίμιρ Πούτιν, εδώ και πολλά χρόνια (εικόνα). Θα παίρνει εντολές απ’ ευθείας από τον Ρώσο πρόεδρο. Στην ουσία, πρόκειται για έναν εσωτερικό στρατό, απαραίτητο για την διατήρηση της τάξης στη χώρα σε συνθήκες επιδείνωσης των διεθνών πολιτικών συνθηκών και στα πλαίσια των προσπαθειών των ατλαντιστών να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Ρωσία.
Η διαδικασία της δημιουργίας της Εθνοφρουράς, καθώς και η δημιουργία ενός νέου Υπουργείου Υπηρεσίας Ασφαλείας θα σημάνει εκκαθαρίσεις μη έμπιστων και διεφθαρμένων στοιχείων εντός των υπηρεσιών ασφαλείας, άψογο συντονισμό και εξορθολογισμό όλων των δραστηριοτήτων. Και οι δύο υπηρεσίες ασφαλείας θα αντισταθμίζουν η μία την άλλη, με την είσοδό τους σε μια “οικογένεια” ρωσικών φορέων ασφαλείας, οι οποίοι θα έχουν επικεφαλής άτομα με ιδεολογικό υπόβαθρο αντίθετο προς τον φιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, έχει ταχθεί συχνά υπέρ αυτής της άποψης, κάνοντας έκκληση για την υιοθέτηση μιας επίσημης πατριωτικής συντηρητικής ιδεολογίας και δίνοντας προτεραιότητα στο διεθνές δίκαιο έναντι του εθνικού δικαίου στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η κύρια πρόκληση της ρωσικής ηγεσίας θα είναι να μην επιτρέψει τις αναπόφευκτες αντιφάσεις μεταξύ των φορέων ασφαλείας να μετατραπούν σε εσωτερικές διαμάχες, διότι οι εχθροί του κράτους θα τις χρησιμοποιήσουν κατάλληλα.
Η “νέα Οπρίτσνινα”
Η δημιουργία παράλληλων δομών εξουσίας στην ιστορία της ρωσικής κρατικής υπόστασης ήταν πάντα συνυφασμένη με τον αγώνα των ηγετών του κράτους εναντίον των ελίτ, οι οποίες εναντιώνονταν στους κυβερνήτες και τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος που ο τσάρος Ιβάν ο Τρομερός δημιούργησε τα Σώματα Φρουράς της Οπρίτσνινα (“Πέτρος ο Μέγας” και “Νικόλαος Α’”, δύο ξεχωριστά σώματα χωροφυλακής). Επιπλέον, αυτές οι δομές παραδοσιακά λειτούργησαν ως μηχανισμός για την δια της βίας “μεταστροφή των ελίτ” και μια ανανέωση της άρχουσας τάξης.
Το σημερινό ρωσικό πολιτικό σύστημα είναι δομημένο έτσι, ώστε όλες οι πολιτικές λειτουργίες και όλες οι πολιτικές να συγκλίνουν σε ένα ενιαίο κέντρο: τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι Δυτικοί πράκτορες στη Ρωσία έχουν ως κύριο στόχο την απομάκρυνση του Πούτιν, αφού σε εκείνον οφείλεται κυρίως η σημερινή εδραίωση της πολιτικής ελίτ. Τόσο η “πέμπτη φάλαγγα” της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, ένα εργαλείο σχεδιασμένο αποκλειστικά για την ανατροπή του Πούτιν, όσο και η “έκτη φάλαγγα”, που έχει ενσωματωθεί στνο εσωτερικό του κύκλο, έχουν τον ίδιο στόχο. Αν οι προσπάθειές τους αποβούν επιτυχείς, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει μια σειρά από σοβαρές αναταράξεις, κατάρρευση των κέντρων εξουσίας και, ενδεχομένως, μια νέα κατάσταση πραγμάτων μετά από τον κατακερματισμό.
Η Εθνοφρουρά και ο πιθανός νέος υπερφορέας ασφαλείας είναι τα “εργαλεία” που θα χρησιμοποιηθούν, τόσο για την εξουδετέρωση της “πέμπτης” και της “έκτης φάλαγγας”, όσο και για την εξασφάλιση της συνολικής σταθερότητας του κράτους. Η δημιουργία αυτής της “νέας Οπρίτσνινα” είχε προβλεφθεί ήδη σε παλιότερες εποχές από Ρώσους πατριώτες πολιτικούς. Ωστόσο, για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων της, θα πρέπει να βασιστεί όχι μόνο στην εμπιστοσύνη σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε ιδεολογικά κίνητρα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!!..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ίδρυμα Ροκφέλερ πίσω απο τον Ψυχρό Πόλεμο με τον Κίσινγκερ!
Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που κρεμάται πλεόν πάνω απο την κεφαλήν μας, το οποίον ΔΕΝ μπορούμε να αγνοήσουμε πια, ιδιαιτέρως ημείς που εναποθέτουμε μεγάλας ελπίδας εν κοσμικοίς ἄρχουσι, όπως ο κ. Βλαντίμιρ ο…ΠΟΥΤΙΝ. Και το ερώτημα αυτό είναι: ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ Κ. ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ …ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΝ ΕΝΩΣΙΝ???
http://greeknewsondemand.com/2016/07/10/το-ίδρυμα-ροκφέλερ-πίσω-απο-τον-ψυχρό-π/
Εσεις που περιμενετε απο κοσμικους αρχοντες , θα δειτε καταστασεις και δεν θα πιστευετε οτι τα βλεπετε ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσφαλως ρητορικο το ερωτημα σου να υποθεσω ...
Οπως και να εχει στις μερες μας εμπιστοσυνη ουτε στον κωλο σας που ελεγε η σοφη Γιαγια .