Αυτάρκεια, η προϋπόθεση για την ανεξαρτησία της Ελλάδας
"Kανένας ξένος δεν είχε ταπεινώσει την Ελλάδα όσο οι σημερινοί εκπρόσωποι των τραπεζιτών (ΕΕ και ΔΝΤ) που δρουν μέσα στις κυβερνήσεις της χώρας από το 2009 και μετά...
Oι ενέργειες της ΕΕ και του ΔΝΤ εναντίον των Ελλήνων είναι τόσο ύπουλες, που κανείς δεν μιλάει για την επαναφορά της δουλείας στην Ελλάδα"...
Του Δρ. Ευάγγελου Βαλλιανάτου*
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η κρίση του χρέους, που μαστίζει την Ελλάδα από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει επιταχύνει την εξάρτηση των Ελλήνων από ξένες δυνάμεις. Αυτή η εξάρτηση έγινε αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας ενός «ανεξάρτητου» ελληνικού κράτους το 1828. Τη δεκαετία του 1820 οι «μεγάλες» δυνάμεις – Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία – πήραν την υποτίθεται «ελεύθερη» Ελλάδα υπό την προστασία τους. Αυτό σήμαινε, μεταξύ άλλων, ότι θα φρόντιζαν να καταβάλει η Ελλάδα άμεσα τις οφειλές της.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «διαφέντευαν» την Ελλάδα μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καταστροφικός αυτός πόλεμος, τον οποίο πυροδότησε η Γερμανία, αντέστρεψε τις ισορροπίες όσον αφορά την επιρροή των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης, αφού και οι ίδιες και η Ελλάδα έγιναν υποτελείς στη νέα υπερδύναμη: τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Λόγω της κομμουνιστοφοβίας που κυριαρχούσε στην Αμερική, η Ελλάδα εισέπραξε χρηματικές ενισχύσεις για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξή της. Οι ενισχύσεις αυτές, ωστόσο, είχαν το τίμημά τους, αφού μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μόνιμο αμερικανικό προτεκτοράτο.
Ό,τι καλύτερο διέθετε η Ελλάδα σε έμψυχο υλικό μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να αναζητήσει εργασία ή να εκπαιδευθεί στα πανεπιστήμια της χώρας. Κάποιοι από εκείνους τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αμερική.
Η αυτοκρατορική Αμερική, όπως και η αρχαία αυτοκρατορική Ρώμη, επέδρασε καταλυτικά στην Ελλάδα. Και η πλέον καταστροφική από τις επιδράσεις αυτές αφορούσε στη γεωργική ανάπτυξη.
Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με την υιοθέτηση μιας πρώιμης εκδοχής κρατισμού και παγκοσμιοποίησης, με αποτέλεσμα να γεμίσουν ασφυκτικά τα αστικά κέντρα με ανθρώπους της υπαίθρου. Οι πόλεμοι αφ’ ενός, και η αμερικανική επίδραση αφ’ ετέρου, είχαν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση της πλειονότητας του ελληνικού πληθυσμού σε ελάχιστες υδροκεφαλικές πόλεις.
Το τίμημα της αστικοποίησης έχει καταστεί πλέον μόνιμος παράγοντας αστάθειας, ενώ παράλληλα η πείνα προβάλλει σήμερα απειλητική πάνω από τα αστικά τοπία της χώρας.
Οι παραδοσιακοί αγροτικοί οικισμοί, που έθρεψαν την Ελλάδα εδώ και χιλιετίες, έχασαν σιγά-σιγά την γοητεία τους. Η εντατική προπαγάνδα και οι κρατικές πολιτικές έπεισαν ή ανάγκασαν πολλούς αγρότες να εγκαταλείψουν τον τρόπο ζωής τους, που είχε τις ρίζες του στην αρχαιότητα, και να παρασυρθούν από την απατηλή, κενή λάμψη των μεγαλουπόλεων.
Αυτός ακριβώς ο «σεισμός» της εγκατάλειψης της ελληνικής υπαίθρου, το γεγονός ότι το χωριό δεν είναι πλέον ο πυλώνας της επισιτιστικής ασφάλειας των Ελλήνων, μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια χώρα ιδιαίτερα ευάλωτη στις άγριες απαιτήσεις των καρτέλ των τραπεζιτών, οι οποίοι διευθύνουν και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που ελέγχεται από τις ΗΠΑ.
Όταν στο παρελθόν η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με άλλες κρίσεις χρέους, πριν φθάσει στο κατώφλι του 21ου αιώνα, τότε που οι Έλληνες μπορούσαν να τραφούν χωρίς να έχουν ανάγκη άλλες χώρες, κανένας ξένος δεν είχε ταπεινώσει την Ελλάδα όσο οι σημερινοί εκπρόσωποι των τραπεζιτών (ΕΕ και ΔΝΤ) που δρουν μέσα στις κυβερνήσεις της χώρας από το 2009 και μετά.
Και είναι τεράστιας σημασίας το γεγονός ότι η Ελλάδα αποπλήρωνε μεν τα χρέη της, αλλά μόνο εφ’ όσον οι αποπληρωμές δεν έβλαπταν τα εθνικά συμφέροντά της και δεν παραβίαζαν το διεθνές δίκαιο.
Σήμερα, αντίθετα, η εξόφληση του ελληνικού χρέους ισοδυναμεί με συνθήκες οιονεί δουλείας, προσβλητικές όχι μόνο για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας, αλλά και για τον ανθρώπινο πολιτισμό συνολικά. Πράγματι, οι ενέργειες της ΕΕ και του ΔΝΤ εναντίον των Ελλήνων είναι τόσο ύπουλες, που κανείς δεν μιλάει για την επαναφορά της δουλείας στην Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο.
Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να σπάσει τα δεσμά της δουλείας του χρέους. Η αρχή θα γίνει με μια συστηματική προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζωή στα ελληνικά χωριά. Αναμφίβολα τα ελληνικά πανεπιστήμια διαθέτουν τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα σχεδιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει μια αγροτική «επανάσταση» στη χώρα και θα ενθαρρυνθεί συστηματικά η μικρής κλίμακας οικολογική βιομηχανική ανάπτυξη στα χωριά. Οι νέοι της υπαίθρου μπορούν να εκπαιδευτούν κατάλληλα, ώστε να είναι σε θέση να καλλιεργήσουν τη γη των πατέρων τους, αυξάνοντας τόσο την παραγωγή τροφίμων, όσο και τον δείκτη απασχόλησης, αλλά και την αισιοδοξία για την οικοδόμηση μια αυτοδύναμης και περήφανης χώρας.
Αν τα ευρώ δεν επαρκούν, ας τυπωθούν δραχμές. Εάν η ΕΕ και το ΔΝΤ παρέμβουν – πράγμα που σίγουρα θα κάνουν – τότε αρνούμαστε να συνεχίσουμε την αποπληρωμή του χρέους και, αν χρειαστεί, βγαίνουμε από την Ευρωζώνη.
Αλλά οι ξένοι δεν είναι οι μόνοι που μαίνονται εναντίον της Ελλάδας.
Οι Έλληνες πολιτικοί είναι ντόπιοι υπάλληλοι των ξένων τραπεζιτών. Τα ελληνικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης αντικατοπτρίζουν αυτή την αποξένωση από τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αντιπροσωπεύουν την στυγνή παγκοσμιοποίηση της Wall Street. Τα δύο κομμουνιστικά κόμματα είναι επίσης φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης, τα οποία απορρίπτουν την ελληνική παράδοση της λογικής σκέψης και του εθνικού ελληνικού πολιτισμού. Δεν υπάρχει ελληνικό κόμμα πολιτικό κόμμα σήμερα που να αγωνίζεται για τον ελληνικό λαό. Τα κόμματα είναι εργαλεία της ιδιοτέλειας, της λατρείας του πλουτισμού και της κλεπτοκρατίας.
Ωστόσο, η μέγγενη του χρέους είναι τόσο βάναυση, που οι Έλληνες, μέσα στην απελπισία και την περιφρόνησή τους για τα φαύλα πλουτοκρατικά κόμματά τους, έδωσαν το 2012 περίπου το 30 % των ψήφων τους σε ένα από τα δύο αριστερής ιδεολογίας κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς).
Αλλά η προώθηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ισοδυναμεί με πρόσκληση για τη διάλυση της χώρας. Αφ’ ενός, μέσω των δηλώσεών του, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να απεχθάνεται τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική εθνική και πολιτισμική ταυτότητα. Προτίθεται μάλιστα να νομιμοποιήσει εκατομμύρια παράνομων μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους και Μουσουλμάνους, οι οποίοι σθεναρά απαιτούν την ανέγερση τζαμιών σε όλη την επικράτεια. Αφ’ ετέρου, είναι φύσει αδύνατον ένα ελληνικό «ριζοσπαστικό» κόμμα χωρίς όραμα για μια ανεξάρτητη Ελλάδα να έχει κάποια θετική επίδραση στις εξελίξεις, ακόμη και αν συνεργαστεί με τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης. Όσο για τα περιθώρια επιρροής του στις πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ, ούτε λόγος.
Το σημερινό πολιτικό χάος, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, απαιτεί λύση, και λύση δεν θα επέλθει αν οι Έλληνες δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ήδη η κατάσταση είναι κρίσιμη. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, εθελοντές παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.
Επομένως, όχι μόνο επιβάλλεται να εκπονηθεί ένα σχέδιο, το οποίο θα ενθαρρύνει έναν ικανό αριθμό Ελλήνων να επιστρέψουν στα χωριά τους, έτσι ώστε να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή τροφίμων και να αρχίζει να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της επισιτιστικής κρίσης, αλλά και όλοι οι Έλληνες οφείλουν να αντισταθούν στις κυβερνητικές πολιτικές συγκέντρωσης τεράστιων ποσών στα χέρια ξένων τραπεζιτών. Θα πρέπει άμεσα να στείλει αυτός ο λαός ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας, και όχι οι υπάλληλοι των τραπεζιτών, έχουν δικαίωμα στην διακυβέρνησή της.
Μόλις εξαπλωθεί και δυναμώσει αυτό το κίνημα για ανεξαρτησία, η μικρή ελληνική άρχουσα τάξη, με πτυχία εξωτερικού, θα αναγκαστεί να φύγει από τη χώρα. Τότε θα πλησιάσει ο καιρός που η Ελλάδα θα γιορτάσει τη δεύτερη πολιτική ανεξαρτησία της.
Το νέο σύνταγμα που θα προκύψει θα πρέπει να απαγορεύει ρητά τον εξωτερικό δανεισμό και την εγκατάλειψη της παραδοσιακής γεωργίας και της υπαίθρου. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνταγμα που θα διασφαλίζει τα θεμελιώδη θεσμικά όργανα και τις ελευθερίες, την αυτοδυναμία και την ανεξαρτησία.
Όσο για τους Αμερικανούς, έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την Ελλάδα, απαιτώντας από το ΔΝΤ, το οποίο ελέγχουν, να εγκαταλείψει τη χώρα. Η ηθική υποστήριξη τους προς τον ελληνικό αγώνα και η συμβολή τους στην ενίσχυση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, μπορεί, έστω και τώρα, να δημιουργήσει μια γέφυρα που θα βασίζεται σε μια νέα ειλικρινή σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.
*Ο Ευάγγελος Βαλλιανάτος έχει σπουδάσει ζωολογία στο Πανεπιστήμιο του Illinois και έχει μεταπτυχιακό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin. Μετά το διδακτορικό του στην Ιστορία της Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Harvard, εργάστηκε για δύο χρόνια στο Κογκρέσο.
Έχει συγγράψει 6 βιβλία και πάνω από 220 άρθρα. Το βιβλίο του "Poison Spring" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014 από τις εκδόσεις Bloomsbury Press.
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...