Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τούρκος πρεσβευτής θέτει θέμα «τουρκικής μειονότητας»


Ο νέο-οθωμανισμος στην Ελλάδα

Καινοφανής και ανήκουστη τοποθέτηση που παραβιάζει ευθέως την Συνθήκη της Λωζάννης είχαμε από το νέο πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, Ουράς Κερίμ, ο οποίος σε δηλώσεις του, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, μίλησε για ... "ομογενείς Τούρκους στην Ελλάδα" και μάλιστα ανενδοίαστα τόλμησε να θέσει και θέμα "ανάγκης βελτίωσης της διαβίωσης της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα"!

Το επίσης τραγικό είναι ότι κανείς από το ΥΠΕΞ που κόπτεται να εκδίδει ανακοινώσεις κατά της Ρωσίας, δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην εκπληκτικά προκλητική δήλωση του Τούρκου πρεσβευτή που "ανοίγει ασκούς του Αιόλου" και την έχουν δεχθεί περίπου ως "φυσιολογική δήλωση"! Έχει συμβεί κάτι στο παρασκήνιο, έχει υπογραφεί κάτι και δεν το ξέρουμε;

Ιδού όλη η δήλωση του Κερίμ Ουράς: «Θεωρούμε τους ομογενείς μας στην Ελλάδα και τη ρωμαίικη (σ.σ.: προσέξτε: λέει "ρωμαίικη, όχι ελληνική. Όπως αποκαλούσαν επί τουρκοκρατίας τους Έλληνες!) μειονότητα στης χώρα μας σημαντική γέφυρα φιλίας για την πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, με ευχαρίστηση βλέπουμε ότι οι ομογενείς μας (σ.σ.:!) κινούνται ως πολίτες που είναι συνδεδεμένοι με το κράτος τους και σέβονται το νόμο. Επιθυμούμε δε, να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας τους σε όλους τους τομείς και δίνοντας προτεραιότητα στην μόρφωση να ανελίσσονται σε κάθε κοινωνική στιβάδα.

Υπό αυτή την έννοια, πιστεύουμε ότι ο ορθότερος δρόμος και για την Ελλάδα αλλά και για την Τουρκία είναι να κινηθούν με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υπό τις οποίες διαβιούν οι μειονότητές τους, ανεξάρτητα από την αρχή της αμοιβαιότητας»!

Σε μία κανονική χώρα με στοιχειώδη αξιοπρέπεια που βιώνει καθημερνικά την τουρκική επιθετικότητα, θα έπρεπε να του ζητηθεί να εγκαταλείψει άμεσα ο έδαφός της.

Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής: Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. Και δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα γιατί δεν υπήρχαν Τούρκοι εναπομείναντες μετά την ανταλλαγή πληθυσμών. Μουσουλμάνοι Έλληνες, εξισλαμισθέντες και επίσης Πομάκοι, σλαβικής καταγωγής, επίσης εξισλαμισθέντες.

Αντίθετα, υπήρχε (αλλά λόγω τουρκικών διωγμών έχει πάψει ουσιαστικά να υφίσταται) ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία μετά το προγκρόμ του 1955 και τον δεύτερο διωγμό των ετών 1974-1985, έπαψε ουσιαστικά υφίσταται. Αντίθετα οι μουσουλμάνοι, αδεία των δημοκρατικών κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι σήμερα γίνονται δέκτες μιας τεράστιας πίεσης από το τουρκικό κράτος, το οποίο διαθέτει μεγάλα κεφάλαια προκειμένου να "υιοθετήσει" με το "έτσι θέλω" τους μουσουλμάνους της Θράκης, και των Δωδεκανήσων (Κω, Ρόδο).

Και έρχεται τώρα ο πρεσβευτής της Τουρκίας για να μας πει, τι; Ότι η Ελλάδα έχει "Τούρκους ομογενείς"! Βάζοντας με αυτό το τρόπο στο τραπέζι επίσημα θέμα μειονότητας, όπως δεν έχει μπει ποτέ στο παρελθόν. Γιατί άλλο να το λένε αόριστα και να το υπονοούν και άλλο να τίθεται από τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Άγκυρας στην Ελλάδα. Η παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Είναι και προκλητική. Και όταν σου παραβιάζουν την Συνθήκη της Λωζάννης εν ψυχρώ μέσα στην Αθήνα και δεν αντιδράς, μην περιμένεις να την σεβαστούν στο Αιγαίο ή στην Θράκη, βέβαια...

Για να μην μιλήσουμε για την "αυτοκρατορική" οθωμανική αντίληψη που έδειξε ο Κερίμ Ουράς, μιλώντας για "ρωμαίικο" σαν να ήταν ο Αλή Πασάς ο Τεπελενλής!

Ακούει κανείς στο (νεοδημοκρατικό) ΥΠΕΞ; Ακούει ο Α.Σαμαράς; Γιατί για να μιλήσουμε για Παπαδήμο, ΠΑΣΟΚ κλπ., μάλλον χάνουμε το χρόνο μας...

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ελλάδα Kerim Uras και φυσικά μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτησή του στην Αθήνα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γνωστός για τις σκληρές γραμμές του και τις νέο-οθωμανικές του αντιλήψεις ο Kerim Uras ήταν πρεσβευτής στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του ναυτικού επεισοδίου του «Μαβί-Μαρμαρά» ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η προκλητική συμπεριφορά του –ζητώντας επίμονα τη συγγνώμη του Ισραήλ- ανάγκασε τον ισραηλινό υπουργό στρατηγικών θεμάτων και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν να τον πετάξει κυριολεκτικά έξω από το γραφείο του.

Ταυτόχρονα ο Kerim Uras εμφανίζεται και ως ο προστάτης των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα κάνοντας ουσιαστικά υποδείξεις προς την ελληνική πολιτεία για επίλυση τοιυ θέματος του τζαμιού!

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα»(!), αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της τουρκικής Πρεσβείας.

Παράλληλα με την απαλοιφή του όρου «ρωμαίικη» μειονότητα και την αντικατάστασή της από τη λέξη Ελληνική από το επίσημο κείμενο του μηνύματος του νέου Τούρκου Πρεσβευτή προς τον ελληνικό λαό επί της ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων αντέδρασε η τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το defencenet.gr.

Δεν είναι όμως τόσο η αλλαγή του προσδιορισμού της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, όσο το ότι ο νέος Τούρκος Πρέσβης έθεσε για πρώτη φορά από το 1923 θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για τις δηλώσεις του Τούρκου Πρέσβη περί τουρκικής μειονότητας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο Kerim Uras είναι φίλος και ομοτράπεζος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Περαστικά μας…


Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως θα πρέπει να μαθαίνουμε και τουρκικά, για να ικανοποιήσουμε και εκείνο το προεκλογικό του ΓΑΠ "οι εξετάσεις οδήγησης θα δίνονται στα τουρκικά" (το είπε στους Πομάκους της ορεινής Ξάνθης κατά την τελευταία του επίσκεψη κι ενώ οι Πομάκοι έχουν την δική τους γλώσσα...)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Υπενθυμιζουμε στο τουρκο πρεσβη τα εξης αρθρα της Συνθηκης της Λωζαννης(30-34):

    Άρθρο 30
    «Οι τούρκοι υπήκοοι,οι εγκατεστημένοι στα εδάφη εκείνα που δυνάμει των διατάξεων της παρούσης Συνθήκης,αποσπώνται της Τουρκίας,καθίστανται αυτοδικαίως και κατά τους όρους της εγχωρίου νομοθεσίας υπήκοοι του Κράτους στο οποίο μεταβιβάζεται το έδαφος αυτό.»

    Άρθρο 31
    «Οι άγοντες ηλικία άνω των 18 ετών,οι οποίοι αποβάλλουν την τουρκική ιθαγένεια και αποκτούν αυτοδικαίως νέα ιθαγένεια δυνάμει του άρθρου 30,έχουν δικαίωμα επιλογής υπέρ της τουρκικής ιθαγένειας επί δύο έτη από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσης Συνθήκης.»

    Άρθρο 32
    «Οι άγοντες ηλικία άνω των 18 ετών, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε έδαφος αποσπώμενο της Τουρκίας συμφώνως προς την παρούσα Συνθήκη και οι οποίοι διαφέρουν φυλετικώς της πλειονότητας του πληθυσμού του ρηθέντος εδάφους,έχουν το δικαίωμα επί δύο έτη από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσας Συνθήκης να ασκήσουν επιλογή υπέρ της ιθαγένειας ενός των Κρατών, στο οποίο η πλειονότητα του πληθυσμού είναι της αυτής φυλής μετά του ατόμου του ασκούντος το δικαίωμα της επιλογής και υπό τον όρο της συγκαταθέσεως του Κράτους αυτού.»

    Άρθρο 33
    «Οι ασκήσαντες το δικαίωμα επιλογής ,συμφώνως προς τις διατάξεις των άρθρων 31 και 32,οφείλουν,εντός των επομένων 12 μηνών,να μεταφέρουν την κατοικία τους στο Κράτος υπέρ του οποίου άσκησαν την επιλογή.Είναι ελεύθεροι να διατηρήσουν την κεκτημένη ακίνητη περιουσία τους στο έδαφος του Κράτους, στο οποίο είχαν την κατοικία τους προ της γενομένης επιλογής.»

    Άρθρο 34
    «Υπό την επιφύλαξη των συμφωνιών,οι οποίες θα απέβαιναν αναγκαίες μεταξύ των κυβερνήσεων που ασκούν την εξουσία σε χώρες αποσπώμενες από την Τουρκία και των Κυβερνήσεων των χωρών στις οποίες είναι εγκατεστημένοι,οι άγοντες ηλικία άνω των 18 ετών τούρκοι υπήκοοι,οι καταγόμενοι από αποσπώμενο έδαφος της Τουρκίας δυνάμει της παρούσης Συνθήκης και εγκατεστημένοι στο εξωτερικό κατά την έναρξη της ισχύος αυτής,μπορούν να ασκήσουν επιλογή υπέρ της επικρατούσης ιθαγένειας της χώρας καταγωγής τους,εάν συνδέονται φυλετικώς με την πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας αυτής και αν η Κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία συναινέσει σ’αυτό.Το δικαίωμα αυτό της επιλογής οφείλεται να ασκηθεί εντός δύο ετών από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσης Συνθήκης.»


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη δεν θα χασουμε τον χρονο μας , αν τα πουμε του Σαμαρα και στο μαντρι του ;
    Αφελεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]