Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση στα εθνικά θέματα οφείλεται σε έλλειψη προσωπικότητας του πρωθυπουργού

Η ένοχη σιωπή των πολιτικών

Χρόνια τώρα κρατάει το συγκεκριμένο ζήτημα με τα Σκόπια και, δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο εμείς οι Έλληνες να λέμε πως «τελικά πέρυσι ήταν καλύτερα τα πράγματα»! Κι αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια, που όσο και αν δεν επιθυμούν οι κυβερνώντες να ξεστομίσουν, τόσο οι Έλληνες πολίτες την βιώνουν.
Σίγουρα το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε χθες, ούτε κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή. Υπήρξαν από την αρχή ακόμη, οι πολιτικές κινήσεις και τοποθετήσεις (σας θυμίζω τον Μητσοτάκη όσο και αν ξέρω πως είναι γρουσουζιά για το ιστολόγιο) οι οποίες δεν τιμούσαν ή τουλάχιστον δεν αντιπροσώπευαν τις θέσεις των Ελλήνων πολιτών.

Η κυβέρνηση Καραμανλή κληρονόμησε ένα πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από τα Σκόπια, καλλιεργήθηκε από την ηλιθιότητα* των Ελλήνων εμπλεκομένων πολιτικών και ανδρώθηκε με τις φροντίδες των ΗΠΑ!!! Κανείς όμως δεν προσπάθησε να σταματήσει αυτή την «κατρακύλα» και αυτό το συνεχές έλλειμμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Ούτε οι πρώην, αλλά ούτε και οι νυν κυβερνώντες. Άπαντες προτίμησαν τον ρόλο του θεατή και του συμπρωταγωνιστή σε ένα δράμα που βιώνει ο Ελληνισμός, σε έναν βιασμό της ιστορίας και σε έναν συνεχή εξευτελισμό όλων των προγονικών τιμημένων αγώνων για τιμή και ελευθερία (και όλα τα σχετικά ανούσια που εκφράζονται στην πράξη από τους αναρχικούς των Εξαρχείων αλλά και από τους πολιτικούς του Κοινοβουλίου)…
Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε ούτε μία σθεναρή προσωπικότητα που να θέσει ένα οριστικό τέρμα στις βλέψεις των Σκοπίων και στις ορέξεις άλλων τινών «φίλων» αλλά και εχθρών.
Κανείς πολιτικός δεν είχε το ειδικό εκείνο βάρος που θα σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους σε «αδιαλλαξίες» και άλλα φαιδρά που καθημερινά γίνονται σε παγκόσμια κλίμακα και που προσβάλλουν και τις πέτρες που βρίσκονται σε ετούτο τον τόπο που γέννησε την δημοκρατία και που χάρισε τις επιστήμες και την φιλοσοφία.
Κανείς δεν πολιτικός δεν βρέθηκε που να έχει το σθένος ενός απλού πολίτη και που να θελήσει να προτάξει τον εαυτό του σταματώντας τους μεγαλοϊδεατισμούς του «τρελού του χωριού» και να τοποθετήσει στην θέση τους όλους εκείνους που παρανομούντες προσπαθούν να οικειοποιηθούν όλα όσα ποτέ δεν τους ανήκαν.
Κανείς πολιτικός δεν βρέθηκε που να έχει… αυτά που πρέπει και να αρθρώσει το «αν υπάρχει κόμπος που δεν λύνεται, τότε απλά τον κόβω»… Όσο και αν περπατά με ανοιχτά τα πόδια ο σημερινός πρωθυπουργός, ένα είναι βέβαιο: πάσχει από σύγκαμα ή αιμοροΐδες και τίποτε άλλο…

Κωνσταντίνος

* Τους αποκαλώ ηλιθίους, αλλά εάν ενοχλούνται τότε πολύ ευχαρίστως να αλλάξω τον χαρακτηρισμό και να τους αποκαλέσω μειοδότες αν έτσι προτιμούν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]