"Μπαλάκι" η δικογραφία για την απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή
"Αναζητείται" δικαστικό συμβούλιο που να δηλώσει αρμόδιο για να αποφανθεί αν και ποιοί κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο για το "σχέδιο Πυθία" και τις τηλεφωνικές υποκλοπές
Σε... μπαλάκι του τένις τείνει να μετατραπεί μία από τις πιο καυτές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και αφορά στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, Κώστα Καραμανλή, γνωστή και ως "σχέδιο Πυθία" και στις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Σχεδόν δώδεκα χρόνια από την αποκάλυψη της και ενώ η ανάκριση έχει εδώ και μήνες ολοκληρωθεί από τον ανακριτή Διαφθοράς, Δημήτρη Φούκα, άγνωστο παραμένει ποιό δικαστικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για να αποφανθεί αν και ποιοί από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους για τα διάφορα σκέλη της υπόθεσης, θα καθίσουν στο εδώλιο.
Η δικογραφία είχε διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2016 η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Μαρία - Σοφία Βαΐτση, είχε ζητήσει να παραπεμφθούν σε δίκη τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην Αμερικανός πράκτορας William Bazil και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης.
Ζήτημα αρμοδιότητας
Αντί όμως, το δικαστικό συμβούλιο να προχωρήσει στην εξέταση της δικογραφίας για να κρίνει αν τελικά θα ακολουθήσει την άποψη της εισαγγελικής λειτουργού ή όχι, τελικά -σύμφωνα με πληροφορίες- με βούλευμά του, δήλωσε αναρμόδιο. Παράλληλα, παρέπεμψε στο Συμβούλιο Εφετών την υπόθεση, υποστηρίζοντας -κατά τις ίδιες πηγές- ότι εκείνος ο δικαστικός σχηματισμός είναι ο μόνος, σύμφωνα με τη δικονομία που μπορεί να εκδώσει την επίμαχη απόφαση.
Εβδομάδες μετά, και αφού πράγματι η ογκωδέστατη δικογραφία είχε διαβιβαστεί στο μέγαρο του Εφετείου, ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Πούλιος, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών τη δική του εισήγηση. Μόνο που δεν αφορούσε στην "τύχη" των πέντε κατηγορουμένων, αλλά στο ζήτημα αρμόδιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να κηρυχθεί το τελευταίο αναρμόδιο και κατ' επέκταση να επιστρέψει η υπόθεση ξανά πίσω στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ως το μόνο αρμόδιο δικαστικό όργανο για να κρίνει τη δικογραφία.
Πλέον αναμένεται και η τελική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά μπορεί το ίδιο να παραπέμψει τους κατηγορούμενους σε δίκη ή αυτό θα πρέπει να κριθεί από το Πρωτοδικείο.
Το "σχέδιο Πυθία", οι υποκλοπές και η ΕΥΠ
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική πρόταση της εισαγγελέως Βαΐτση, η οποία όμως δεν εισακούστηκε, είχε ζητηθεί να καθίσουν στο εδώλιο τέσσερις κατηγορούμενοι, και ειδικότερα, ο πρώην πράκτορας της CIA, William Bazil, για το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠΕ για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας κατ' εξακολούθηση και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης για ηθική αυτουργία στην τελευταία πράξη,
Σύμφωνα με το ανακριτικό πόρισμα του Δ. Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (2004-2005) και του "σχεδίου Πυθία" που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου - για την οποία είχε προταθεί να απαλλαγεί - εμφανίζεται να ήταν εκείνη που ειχε αγοράσει καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε -κατά τον ανακριτή- ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.
Η εμπλοκή του Μιχ. Καρχιμάκη αφορά σκέλος της ογκωδέστατης δικογραφίας, κατά την έρευνα της οποία υπήρξε αναφορά από πρώην υπάλληλο της ΕΥΠ για απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο.
Τα έγγραφα εντοπίστηκαν μετά από σχετικές έρευνες, ενώ ο Μιχ. Καρχιμάκης αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες. Κατά τον ίδιο, πρόκειται για "στημένη υπόθεση που κατασκευάστηκε από σκοτεινούς ανθρώπους που βαρύνονται με κακουργηματικές ενέργειες και πράξεις, γεγονός που δεν ελήφθη από κανένα σχεδόν αρμόδιο υπόψη". Αναφορικά με τα έγγραφα της ΕΥΠ, υποστηριζει ότι "ουδέποτε βρέθηκαν στην κατοχή μου από την έρευνα που διενεργήθηκε" και καταλήγει: "είναι αδιανόητο, μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στα πρότυπα της μαφίας, να βρίσκουν παραδόξως ανταπόκριση και μάλιστα ιδίως στο χώρο της Δικαιοσύνης που είναι ταγμένη να λειτουργεί έξω από σκοπιμότητες".
Πηγή News247
Σχόλιο ιστολογίου: Γιατί ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, δημιουργούνται "κωλύματα"; Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Μήπως κάποιοι θέλουν να αποφύγουν την "καυτή πατάτα" ή μήπως κάποιοι αποφάσισαν να "πνίξουν" την υπόθεση; Κι επειδή οι δικοί μας προβληματισμοί ενδεχομένως δεν "συγκινούν", ας παρακολουθήσουμε τα αποκαλυπτικά βίντεο που ακολουθούν και τι δήλωσε για την περιβόητη αυτή υπόθεση, προχθές στην εκπομπή του Ν. Παναγιωτόπουλου ο τότε Υπουργός Δημ. Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης...
ΑΝ ΤΗΝ ΠΝΙΞΟΥΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΜΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ... ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ & ΣΙΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφή