Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου


Τσαβούσογλου για μεταναστευτικό: Ευρώπη και Ελλάδα πρέπει να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Η Ελλάδα και οι χώρες της ΕΕ πρέπει να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο όσον αφορά τη μεταχείριση των προσφύγων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη, όπως μεταδίδει η Γενί Σαφάκ.

''Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις της όπως απορρέουν από τη Σύμβαση της Γενεύης και, φυσικά, θα συνεχίσουμε να τις τηρούμε. Ωστόσο, έχουμε δει μέχρι στιγμής, δυστυχώς, τα σύνορα να παραμένουν κλειστά και τα αιτήματα των αιτούντων άσυλο να έχουν ανασταλεί, πράγμα που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο'', δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Dominic Raab στην Άγκυρα.

"Η Ελλάδα και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να ξεφύγουν από τις διεθνείς ευθύνες τους. Δεν θα έπρεπε να το κάνουν", τόνισε ο Τσαβούσογλου.

"Δεν έχουμε την υποχρέωση να τους εξαναγκάσουμε να μείνουν στην Τουρκία", πρόσθεσε.


''Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ έχουν αυξήσει περαιτέρω την υφιστάμενη μεταναστευτική πίεση στη χώρα μας. Έχουμε εκφράσει πολλές φορές ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει νέα μεταναστευτική ροή. Δυστυχώς η διεθνής κοινότητα δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματά μας για αλληλεγγύη'', ανέφερε ο Τούρκος διπλωμάτης.

Από την πλευρά του, ο Raab δήλωσε: "Η πρωταρχική ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή πέφτει στο συριακό καθεστώς και τη Ρωσία".

''Μας ανησυχεί σοβαρά η κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης από τη Ρωσία και το συριακό καθεστώς στα βορειοδυτικά της χώρας. Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές ως καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου'', πρόσθεσε ο Raab.

Ο ίδιος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Τουρκία μετά τον θάνατο 34 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, στις 27 Φεβρουαρίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]