Η Deutsche Bank πληρώνει για να δανειστεί χρήματα
Η Deutsche Bank είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα που πρέπει να πληρώσει ώστε να δανειστεί χρήματα για περίοδο 9 ή 12 μηνών, όπως μετέδωσε το Reuters.
Συγκεκριμένα, η γερμανική τράπεζα πλήρωσε επιτόκιο 0,06% για δάνειο ενός έτους και 0,02% για δάνειο εννέα μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Αγοράς Χρήματος ( European Money Market Institute).
Η ανάγνωση των στοιχείων θέτει την Deutsche σε χειρότερη θέση ακόμα και από την προβληματική ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi αλλά και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, όπως επισημαίνεται.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δανειστές ανησυχούν σημαντικά περισσότερο για την οικονομική υγεία της Deutsche Bank σε σχέση με τα άλλα 19 μέλη της επιτροπής του Euribor, δηλαδή τις τράπεζες που καθορίζουν το διατραπεζικό επιτόκιο δανεισμού στην ευρωζώνη.
Σημειώνεται ότι οι περισσότερες τράπεζες στην Ευρώπη δανείζονται χρήματα με αρνητικά επιτόκια, που σημαίνει ότι πληρώνονται για να δανειστούν, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια της κάτω από το μηδέν και παρέχει ρευστότητα εκατοντάδων δισ. ευρώ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για τη σταθεροποίηση των τραπεζών της ευρωζώνης.
Παρά το γεγονός ότι οι επιβαρύνσεις είναι μικρές, όλες οι άλλες 19 τράπεζες στην επιτροπή του Euribor, συμπεριλαμβανομένων των BNP Paribas, Barclays Bank και Credit Agricole (CAGR.PA), πληρώνονταν για να δανειστούν την ίδια περίοδο.
Η Deutsche Bank "ξαναχτυπά" με νέα πώληση ομολόγου ύψους 1,5 δισ. δολαρίων
Σε νέα πώληση ομολόγου ύψους 1,5 δισ. δολαρίων προχώρησε η Deutsche Bank, μόλις λίγες μέρες μετά την άντληση 3 δισ. δολαρίων σε μια πώληση ομολόγου σε ιδιώτες.
Η γερμανική τράπεζα δανείστηκε με διπλάσιο επιτόκιο από αυτό που κατέβαλε για να δανειστεί ένα χρόνο νωρίτερα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα πούλησε το ομόλογο κατά κύριο λόγο στους ίδιους επενδυτές που αγόρασαν το ομόλογο την περασμένη εβδομάδα με ελαφρώς χαμηλότερο ασφάλιστρο από τις 290 μονάδες βάσης.
Το premium στην πώληση της 7ης Οκτωβρίου ήταν 300 μονάδες βάσης, ενώ μια δημόσια έκδοση ομολόγου στην οποία είχε προχωρήσει η τράπεζα τον Αύγουστο του 2015 ήταν στις 143 μονάδες βάσης.
Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που πραγματοποίησε η Deutsche Bank μετά το αίτημα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων.
"Η πώληση ομολόγου σε ιδιώτες δείχνει πως μπορούν ακόμα να έχουν πρόσβαση στην αγορά για χρηματοδοτήσεις μεγάλης διάρκειας", δήλωσε ο Ben Sy, επικεφαλής του τμήματος private banking της JP Morgan Chase στο Χονγκ Κονγκ.
"Ακόμα και έτσι, πρέπει να πληρώσει ένα σημαντικό premium και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών", συμπλήρωσε.
Πηγή Liberal
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Και η λύση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιπλέον μνημόνια στην Ελλάδα,τις χώρες του Νότου και την Ιρλανδία ή να μπουν μέσα ειδικοί διαχειριστές και να την εξυγιάνουν...;
Όπως έκανα στις ΗΠΑ...;
Κάποιοι τα έλεγαν για την DB και τις άλλες τράπεζες εδώ και χρόνια...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.analyst.gr/2014/10/28/h-alitheia-gia-tis-trapezes/
Η Αλήθεια για τις τράπεζες
"
Φυσικά η «τραπεζική βόμβα νούμερο ένα», το ίδρυμα με το μεγαλύτερο ρίσκο παγκοσμίως, η Deutsche Bank, θεωρήθηκε ασφαλής – όταν, σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης ρίσκου της Λωζάννης (Centre for Risk Management Lausanne), η τράπεζα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ένα «συστημικό ρίσκο» που υπολογίζεται στα 75,4 δις € (γράφημα).
"