Η Ευρώπη κινδυνεύει να καταρρεύσει όπως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Η Ευρώπη κινδυνεύει να καταρρεύσει όπως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Financial Times και ενώ η χώρα του ετοιμάζεται να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιανουάριο.
«Το πρώτο βήμα είναι να διασφαλίσουμε ότι ελέγχουμε τα σύνορα», επισήμανε ο Ολλανδός πρωθυπουργός. Και προσέθεσε: «η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μάς το έχει δείξει και το γνωρίζουμε όλοι μας, οι μεγάλες αυτοκρατορίες καταρρέουν εάν τα σύνορα δεν προστατεύονται επαρκώς».
Ο Μαρκ Ρούτε έκανε τις δηλώσεις αυτές σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που είχε καλέσει από τις Βρυξέλλες ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ολλανδία το πρώτο εξάμηνο του 2016.
«Πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις ροές προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τα σημερινά δεδομένα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ολλανδικής κυβέρνησης, όπως έγραψε επιπλέον η διαδικτυακή εφημερίδα EUObserver.
M. Schulz: Ευθύνες στον Schauble για τη διάσπαση της Ευρώπης στο προσφυγικό
Μερίδιο ευθύνης για την διάσπαση της Ευρώπης στο θέμα της προσφυγικής κρίσης καταλογίζει στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schauble ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, καθώς εκτιμά ότι η στάση σήμερα ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζεται με την συμπεριφορά της Γερμανίας στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
«Τώρα παίρνουμε τον λογαριασμό», δηλώνει ο κ. Schulz σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο και κάνει λόγο για την «ώρα της ανταμοιβής» στις Βρυξέλλες.
«Η σκληρή στάση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της 'Αγγελα Μέρκελ ή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε (σσ. όπου βρίσκεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών)», δηλώνει ο κ. Schulz και περιγράφει τον Wolfgang Schauble ως «κόκκινο πανί» για πολλούς. Κάποιοι από την Γερμανία άσκησαν πίεση προκειμένου να πείσουν άλλους να διδαχθούν από το γερμανικό μοντέλο, συνεχίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, αναφερόμενος στην Γαλλία, τονίζει ότι στηρίζει το αίτημα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ για μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Η Γαλλία χρειάζεται περισσότερη αστυνομία, δυνάμεις ασφαλείας, προσπάθειες ενσωμάτωσης (των μεταναστών)», δηλώνει ο Martin Schulz, αλλά διευκρινίζει ότι οι όροι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν. «Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, εμφανίζεται γρήγορα σαν γυμνασιάρχης», καταλήγει.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ.
Καμια σύγκριση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τον ανταγωνισμό, την αντιπαλότητα, την μισαλλοδοξία και εκμετάλλευση των "ενωμένων" ευρωπαϊκών κρατών.
ΑπάντησηΔιαγραφή