Μοιραίοι Έλληνες
Ο φοβερότερος λαός
όλων είναι οι Έλληνες. Γνωρίζει αυτός ο λαός ποιος είναι ο καλός και
ποιος είναι ο κακός. Αυτό το ελάττωμα ίσως να είναι και το μοναδικό που
μας συνδέει γενεαλογικά με τους Αρχαίους Έλληνες. Ξέρουν ποιος είναι ο
ικανός και ποιος ο ανίκανος. Έχουν συνείδηση για το ποιος τους λέει
αλήθειες και για το ποιος ψεύδεται. Επιλέγει όμως να ζει και να
κυβερνάται από όλα τα αρνητικά, να δίνει αξία εν ζωή σε ότι δεν έχει
αξία ούτε ως υπόσταση, αλλά να δίνει την ψήφο του (που δεν έχει
ουσιαστική σημασία) σε αυτόν που τον κάνει «εθνικά» υπερήφανο.
Μεγάλος λοιπόν ο ντόρος που γίνεται για τους σημαντικότερους Έλληνες όλων των εποχών. Μεγάλη ανατριχίλα διαπερνά τα σώματα των Νεοελλήνων για την υπερπαραγωγή (η οποία είναι άγνωστο γιατί γίνεται). Πρώτος μέχρι αυτή την στιγμή ο Μέγας Αλέξανδρος. Ωραίος, νέος, δυνατός αλλά «φαγωμένος» εκ των έσω. Γιατί Έλληνας ήταν αυτός, Έλληνες ήταν και αυτοί που τον θανάτωσαν όταν πλέον δεν τον χρειαζόταν. Το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε από οικείο χέρι δεν το αποδεικνύει κανείς, όμως το κυνηγητό μέχρι τέλους κάθε μέλους της οικογενείας του, που θα μπορούσε να «χαλάσει» τα σχέδια κάποιων, έχει ιστορικές αποδείξεις.
Έπεται ο βιολόγος Γεώργιος Παπανικολάου που ευτυχώς το ανήσυχο πνεύμα του και τα χρήματα των γονιών του τον έστειλαν στην Γερμανία και από εκεί στην Αμερική για σπουδές και έρευνα. Περισσότερο θα λέγαμε ότι τον εμπιστεύθηκαν οι χώρες του εξωτερικού όπου έζησε, παρά η χώρα καταγωγής του. Αν παρέμενε στην Ελλάδα το πολύ-πολύ, να ζούσε και να πέθαινε ως ένας άγνωστος ιατρός του περασμένου αιώνα στην Κύμη, όπως και τόσο άλλα ταλέντα που γέννησε αυτός ο τόπος.
Συνεχίζουμε με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που πολέμησε. Για όλους τους καρεκλοκένταυρους αυτό και μόνο είναι η αιτία για καταδίκη. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με την στάση του Κολοκοτρώνη, τουλάχιστον αυτός πολέμησε. Και επειδή πολέμησε δικάστηκε και καταδικάστηκε από Έλληνες για το «καλό» της Ελλάδας.
Στην λίστα έχουμε και τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ήταν δεν ήταν Έλληνας, λίγο μας ενδιαφέρει, εφόσον αποφάσισε να οργανώσει αυτό τον τόπο αντί να εκμεταλλεύεται τα προνόμια ξένων κυβερνήσεων που πραγματικά τον είχαν σε μεγάλη εκτίμηση. Αυτοί πάντως που τον δολοφόνησαν ήταν σίγουρα Έλληνες με το όνομα Μαυρομιχάληδες (στο χωριό τους έχουν και μνημείο για πάρτη τους). Για άλλη μία φορά η ιδιοτέλεια και το προσωπικό συμφέρον υπερτέρησαν του εθνικού.
Από τους νεότερους μας μένει ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος είχε μία Μεγάλη Ιδέα αλλά μεγαλύτερη από όσο μας έπρεπε, είναι η αλήθεια. Οι Έλληνες τον αγάπησαν τόσο πολύ που ο ίδιος αυτοεξορίστηκε και πέθανε μακριά από την πατρίδα που τον τιμά μετά θάνατον συνεχώς.
Και πάμε στην Αρχαία Ελλάδα, με πρώτο τον Περικλή με την γνωστή Δημοκρατία. Δικαστήρια, λασπολογία, εξευτελισμός. Είτε έκανε κάτι παράνομο είτε όχι, τουλάχιστον αυτός τόλμησε να εγκαταστήσει παγκοσμίως μία Δημοκρατία η οποία τον διέσυρε πολιτικά και παραλίγο ιστορικά.
Ο Σωκράτης ακολουθεί αλλά αυτός είχε χειρότερο τέλος από τον Περικλή. Αυτόν τον εκτέλεσαν με κινηματογραφικό τρόπο: Τον αυτοκτόνησαν για τον γνωστό λόγο. Απλά σκεφτόταν διαφορετικά.
Ο Πλάτωνας αφού είδε την εκτέλεση-αυτοκτονία του δάσκαλού του Σωκράτη, τράβηξε τον δικό του δρόμο. Όμως σε αυτόν τον δρόμο παραλίγο να πουληθεί ως σκλάβος στην Αίγινα γιατί είχε και αυτός το ελάττωμα να σκέφτεται και να μιλά.
Ο μαθητής του Πλάτωνα, Αριστοτέλης, είναι μέσα στην «Σκαϊκική 10άδα». Κατηγορήθηκε για ασέβεια και έτσι αυτοεξορίστηκε στην Χαλκίδα (για να γλιτώσει την δίκη-καταδίκη), όπου έζησε μέχρι το θάνατό του, μέσα στη μελαγχολία.
Η λίστα κλείνει με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πώς τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στους 10 σπουδαιότερους Έλληνες οι Νεοέλληνες, είναι απορίας άξιο. Και αυτό γιατί το όλο έργο του, τόσο κατά την πρώτη πρωθυπουργία του όσο και κατά την δεύτερη, μάλλον δεν εκτιμήθηκε τόσο από τους Έλληνες αφού από το 1981 μέχρι το 2004 (με ένα μικρό διάλειμμα στις αρχές του 90), στην κυβέρνηση ήταν το αντίπαλο στρατόπεδο των «σοσιαλιστών». Άρα το όραμα αλλά και το έργο του δε εκτιμήθηκε εμπράκτως, αφού επί 20 χρόνια την Ελλάδα την κυβερνούσε η «σοσιαλιστική» πολιτική του Παπανδρέου και όχι η φιλελεύθερη του Καραμανλή.
Ίσως να είναι κάτι εκ του πονηρού (αν ο Μ. Αλέξανδρος έρθει
πρώτος τότε θα έχουμε ευτράπελα από τα Σκόπια), αλλά είναι ένα δείγμα
του πόσο ανώριμος λαός είμαστε από τα γεννοφάσκια μας. Ειδικά όταν δεν
συμφωνούμε με την εν λόγω ψηφοφορία λέγοντας ότι έπρεπε να είναι στην
10δα ο Λεωνίδας, ο Παναγούλης, ο Βελουχιώτης, ο Ανδρούτσος, ο
Αριστοφάνης και πάει λέγοντας.
Δεν ξέρουμε τι θέλουμε, δεν ξέρουμε πού
πάμε και πάντα αφήνουμε τις τύχες μας σε αυτούς που ποτέ δεν θα οριστούν
ως Μεγάλοι Έλληνες, αντιθέτως γνωρίζουμε ότι θα είναι πάντα Μεγάλοι
Ανέλληνες.
Το τραγικό είναι ότι δεν θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, γιατί
κακά τα ψέματα, όσες φορές και να βρεθούμε στις κάλπες θα ρίχνουμε πάντα
λάθος χαρτί.
Όσες φορές όμως μας ζητηθεί να ψηφίσουμε αληθινούς Έλληνες
είναι σαν να σκίζουμε το χαρτί που έχουμε ρίξει πολλάκις στην κάλπη.
Ποιά πρώτη και δεύτερη πρωθυπουργία Καραμανλή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιότι ο "εθνάρχης" υπήρξε πρωθυπουργός και πριν τη δικτατορία, και εκεί έγκειται η απορία μου για το πώς τον κατέταξαν στους 10 μεγαλύτερους Έλληνες. Ο πρωθυπουργός της Γυάρου και της Μακρονήσου στους 10 Μεγάλους Έλληνες;
Μοιραίοι Έλληνες, με μνήμη χρυσόψαρου!
μαλλον πρεπει ναδιαβασεις ιστορια .την μακρονησο δεν την ανοιξε ο Καραμανλης αλλα ο Γ.Παπανδρεου.Ετσι για την αποκατασταση της αληθειας απο μια μη Καραμανλικια.
Διαγραφήσωστα...και ια την ακριβεια με την συμφωνη γνωμη του αλλου "μεγάλου" Βενιζελου (βλεπε Γαυδο)..Ο καραμανλης επιπλεον εχει και τισ δικες του ΑΠΕΙΡΕΣ ευθυνες!!!
ΔιαγραφήΗ Γυάρος παρέμεινε τόπος περιορισμού των πολιτικών κρατουμένων μέχρι το 1961. Στη συνέχεια τα κτίρια παραδόθηκαν στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για να τα χρησιμοποιήσει σαν αποθήκες. Τότε η περιοχή γύρω από το νησί χαρακτηρίστηκε απαγορευμένη.
ΔιαγραφήΜε την εγκαθίδρυση του στρατιωτικοφασιστικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου του 1967, η Γυάρος ξαναλειτοΰργησε για τον εκτοπισμό χιλιάδων αντιπάλων του καθεστώτος. Οι τελευταίοι κρατούμενοι εγκατέλειψαν το νησί τον Ιούλιο του 1974, μετά την πολιτική αλλαγή.
Ο Καραμανλής έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός στα μέσα του 1955 αμέσως μετά τον θάνατο του Παπάγου σχηματίζοντας την Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1955 και εξασφαλίζοντας λίγο αργότερα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του 1956, οπότε σχημάτισε νέα κυβέρνηση, την Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1956.
Σε αυτές επανίδρυσε το κόμμα του Συναγερμού με το νέο όνομα Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (Ε.Ρ.Ε.) και με αυτό κέρδισε την πρώτη του κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με την εφαρμογή του λεγόμενου «τριφασικού» εκλογικού συστήματος, παρά το γεγονός ότι η ΕΡΕ, σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, είχε έρθει δεύτερο κόμμα (ΕΡΕ 47,3%, Δημοκρ. Ένωση 48,15%). Το εκλογικό αυτό σύστημα προέβλεπε πλειοψηφικό και ενισχυμένη αναλογική στις περιφέρειες που ήταν πρώτο κόμμα η ΕΡΕ και απλή αναλογική στις υπόλοιπες, εξασφαλίζοντας έτσι στην ΕΡΕ τον μέγιστο αριθμό εδρών. Ο τρόπος με τον οποίο επικράτησε στις εκλογές έγινε αντικείμενο διεθνούς κριτικής ως εκλογικό πραξικόπημα και ξεκάθαρη νοθεία της λαϊκής βούλησης και ήδη από το 1956 ο πρωθυπουργός πια Καραμανλής έδειχνε τάσεις αυταρχισμού.[14]. Σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας ξεκίνησε τις δυσμενείς μεταθέσεις δημοκρατικών αξιωματικών και επέβαλλε στην ηγεσία του στρατεύματος ανθρώπους που συνδέονταν με την ακροδεξιά και αντιδημοκρατική οργάνωση ΙΔΕΑ. Ο αρχηγός του ΙΔΕΑ, Αντιστράτηγος Σόλων Γκίκας, ήταν στενός φίλος, βουλευτής και Υπουργός του Καραμανλή. Εξασφάλισε επίσης την πλειοψηφία στις εκλογές του 1958 και του 1961. Οι τελευταίες έμειναν στην Ιστορία ως εκλογές «βίας και νοθείας» μολονότι αυτές δε διεξήχθησαν από την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά από υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Κ. Δόβα, το σχηματισμό της οποίας το Κέντρο χαιρέτησε ως δική του νίκη, επειδή είχε λανθασμένα πιστέψει ότι θα διεξάγονταν επί ίσοις όροις. Σε αυτές τις εκλογές σημειώθηκε όργιο παρενοχλήσεων και ξυλοδαρμών με στόχο αριστερούς και κεντρώους πολίτες, ενώ πρωτοφανής ήταν και η νοθεία, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των 218 χωροφυλάκων που ψήφισαν παράνομα στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης. Όλες αυτές οι ενέργειες προβλέπονταν από το σχέδιο ΠΕΡΙΚΛΗΣ, στο οποίο το γενικό πρόσταγμα είχαν ο Αρχηγός της ΚΥΠ Αλέξανδρος Νάτσινας και ο Διευθυντής Στρατιωτικού Γραφείου και στενός φίλος του Καραμανλή Βέρρος. Το σχέδιο είχε μελετήσει και εγκρίνει προσωπικά ο ίδιος ο Καραμανλής και οι μετέπειτα προσπάθειες του να αρνηθεί τις ευθύνες του προκάλεσαν τη χλεύη των πολιτών.
Ευχαριστώ για την επισήμανση. Ίσως ευθύνονται οι "αριστερές" μου καταβολές, γιατί για μένα η Γυάρος και η Μακρόνησος ήταν πάντα συνώνυμα. Η μισή οικογένεια αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Αυστραλία για να μην καταλήξει εκεί.
Διαγραφήπρος μη μη Καραμανλικια:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Μακρόνησος χρησιμοποιήθηκε από τον Απρίλιο του 1947 κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου ως στρατόπεδο συγκέντρωσης "εθνικής αναμόρφωσης" για χιλιάδες κομμουνιστές. Πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε ήταν ο Δηήτριος Μάξιμος. Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης.Οι εξορίσεις στην Μακρόνησο συνεχίστηκαν από τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν (Σ. Βενιζέλου, Ν. Πλαστήρα, ξανά Σ. Βενιζέλου) δηλαδή από κυβερνήσεις στις οποίες ηγούνταν πολιτικοί του Κέντρου, και με την πολιτική υποστήριξη των κομμάτων της Δεξιάς, μέχρι την σταδιακή κατάργησή τους την περίοδο 1951-1952 επί κυβερνήσεων Ν. Πλαστήρα (κυβέρνηση συνασπισμού) και Αλ. Παπάγου (κυβέρνηση Δεξιάς) όπως προκύπτει από τα αρχεία της ελληνικής Βουλής
δηλ. οι λεγομενοι Βενιζελικοι εχουν διαχειρισυεί την κατασταση στην πιο κρισιμη περιοδο..
ΔιαγραφήΥπουργος και μαλιστα πρωτοκλασατος στην κυβερνηση Μαξιμου ηταν ο Γεωργιος Παπανδρεου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, αλλά πάλι ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν αυτός που απελευθέρωσε πολιτικούς κρατούμενους το 1964.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ Θα ήθελα μια φορά το σχόλιο μου να δημοσιευθεί την ώρα που το υποβάλλω και όχι μάζι με μια ανταπάντηση. Προφανώς η τακτική αυτή, είναι ενδεικτική του ήθους και του ύφους του συγκεκριμένου blog.
Ὁ ψευτοεθνάρχης Καραμανλῆς πρέπει νὰ ἀπολογηθῆ στὴν Ἱστορία γιὰ τὶς συμφωνίες ποὺ ὡδήγησαν στὴν προτεκταροποίηση τῆς Κύπρου, ποὺ δημιούργησε δύο, στὴν οὐσία, κυβερνήσεις στὴ νῆσο. Δεύτερον στὴν σοσιαλμανία μὲ τὴν ὁποίαν ἦρθε ἀπὸ τὴν Γαλλία, κάτι ποὺ δημιούργησε μεγάλο δημόσιο χρέος (τὸ 7% ἐπὶ τοῦ ΑΕΠ, τὸ πῆγε στὸ 25%, κάτι ποὺ βέβαια καὶ ὁ ἕταιρος ἐθνάρχης-ἡγέτης διώγκωσε ὑπὲρ τοῦ δέοντος). Τρίτον στὴν βαθμιαία εἴσοδο στὸν χῶρο τῆς παιδείας καὶ τοῦ τύπου ἀκροαριστερῶν-ἀποδομητικῶν στοιχείων (κάτι ποὺ μετὰ τὸ 81 ἔγινε καθεστώς. Τέταρτον, γιατὶ ποτὲ δὲν τόλμησε νὰ ἀνοίξει τὸν φάκελλο τῆς Κύπρου, καὶ ὅσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα αν κατάλαβα καλά σκοτώνεστε για το ποιος από τους δύο ήταν περισσότερο δωσίλογος και προδότης; Συγγνώμη αλλά εδώ ταιριάζει το "η πόλις καίγεται και ...". Μη σκοτώνεστε γιατί η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: και οι δύο, το ένα χέρι ένιψε το άλλο. Τα Δεκεμβριανά ο Παπ. τις εξορίες και τις ραδιουργίες με το παλάτι ο Καραμάν και παρέα μαζί έστηναν ω προς τις μεγάλες δυνάμεις, διατηρώντας τη χώρα μας προτεκτοράτο περρίσειας δουλικότητας, κρατώντας το λαό πεινασμένο και φοβισμένο, πάντοτε εκβιαζόμενο και στο τέλος μπουκάλα. Νομίζω βέβαια ότι ο εθνάρχης υπερτερεί κατά τι για το λόγο ότι προσπάθησε να παίξει το ρόλο του Αγίου Πέτρου, δηλαδή μας έβαλε στον (σατανο)παράδεισο που λέγεται ΕΟΚ. Ο άλλος τα έφτυσε γρηγορότερα, όμως άφησε άξιο διάδοχο που μας αποτελείωσε κυρίως πολιτισμικά, ντοπάροντάς μας διαρκώς με την πρέζα των ακριβών δανεικών που έπαιρνε για λογαρισμό μας, άσχετο εάν τα μισά τα έκλεβε ο ίδιος, καθιστώντας μας λαό - μυσταγωγία του Διόνυσου των μπουζουκλερί, του ηλίθιου χαχανητού και του χειροκροτήματος με συνοδεία καραμούζας. Ποιοί Πλάτωνες και ποιοι Κολολοτρώνηδες; Οσο πιο ανόητος και δουλοπρεπής ήταν κάποιος, τόσο περισσότερους σταυρούς έπαιρνε στις εκλογές. Τώρα όμως το θέατρο των οικογενειών έλαβε τέλος, και απομένει στη σκηνή μόνος και τρισάθλιος ο κλόουν με τη στραπατσαρισμένη μούρη του να φωνάζει "βοήθεια, σας έχω σιχαθεί, ξυπνείστε ηλίθιοι"!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή