Προσέλαβαν τους δικηγόρους της Siemens για να κινηθούν κατά της Siemens!!!
- Το αποκορύφωμα της βλακείας ή η μεγιστοποίηση της δολιότητας;
Σε διεθνές νομικό γραφείο που διετέλεσε επανειλημμένα σύμβουλος της Siemens σε ιδιαίτερα επικερδείς για αυτή συμφωνίες και το οποίο διαφημίζει ότι ειδικεύεται στην υπεράσπιση εταιριών που δοκιμάζονται από κρούσματα διαφθοράς, ανέθεσε η ελληνική κυβέρνηση την υπεράσπιση των αξιώσεων της χώρας μας έναντι του γερμανικού κολοσσού.
Ο κ. Παμπούκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, υποστήριξε ότι η Hogan Lovells έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν και άλλες χώρες έναντι της Siemens και έχει καταφέρει να επιδικάσει μεγάλες αποζημιώσεις. Ωστόσο, η ιστοσελίδα της νομικής φίρμας δεν αναφέρει καμία τέτοια περίπτωση. Αντιθέτως, προβάλλει εμφατικά τις υποθέσεις που έφερε εις πέρας για λογαριασμό της Siemens. Μάλιστα, το παράρτημά της στο Μαϊάμι περιλαμβάνει τη γερμανική εταιρία στη λίστα των πελατών του.
Η ιστοσελίδα της Hogan Lovells αναφέρει ότι εκπροσωπούσε την κοινοπραξία Siemens, Deutsche Telekom και IBM σε διαγωνισμό προμήθειας εξοπλισμού του γερμανικού στρατού
Σαν να μην έφθανε αυτό, η Hogan Lovells υπογραμμίζει ότι δραστηριοποιείται σε υποθέσεις διαφθοράς, αλλά ως υπερασπιστής των εμπλεκόμενων εταιριών: «Η εμπειρία μας καλύπτει περιπτώσεις εταιριών που έπεσαν θύματα απάτης, καθώς και την υπεράσπιση επιχειρήσεων κατά επιθέσεων από κρατικές αρχές σχετικά με τους τοπικούς νόμους περί δωροδοκίας και διαφθοράς».
Η Hogan Lovells εμφανίζεται να έχει λειτουργήσει ως σύμβουλος της Siemens τόσο σε αυτόνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα όσο και σε κοινοπρακτικά σχήματα στα οποία αυτός συμμετείχε. Οι σημαντικότερες περιπτώσεις είναι:
Εκπροσώπηση της κοινοπραξίας Siemens, Deutsche Telekom και ΙΒΜ στο διαγωνισμό για το «Σχέδιο Ηρακλής» («Project Herkules») του γερμανικού στρατού.
Το εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα αφορούσε στην προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και το κόστος του έφθανε τα 7 δισ. ευρώ. Η Hogan Lovells παρουσιάζει την πρόσληψή της από την κοινοπραξία ως δείγμα της εμπειρίας της στους τομείς της αεροναυτικής, της άμυνας και των υπηρεσιών προς κυβερνήσεις.
Το «Σχέδιο Ηρακλής» υπήρξε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα και αμφιλεγόμενα προγράμματα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Γερμανία, καθώς η υλοποίησή του προχώρησε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Επίσης, μερίδα ειδικών έκρινε πως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε αυτό ήταν υπερβολικά μεγάλη, σε συνάρτηση με τον ευαίσθητο χαρακτήρα του. Να σημειωθεί ότι τελικά η Deutsche Telekom αποχώρησε από την κοινοπραξία και το έργο ανατέθηκε στη Siemens και την ΙΒΜ στα τέλη του 2006. Σύμβουλος της Siemens Enterprise Communications κατά την εξαγορά της εταιρίας πληροφορικής FastViewer GmbH & Co. KG στα τέλη του 2010, όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση του γραφείου της Hogan Lovells στη Φρανκφούρτη. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση εξασφάλισε σημαντικά οφέλη στη Siemens, που διαφήμισε την εξαγορά επισημαίνοντας ότι της επιτρέπει να επεκτείνει τις υπηρεσίες πολυμέσων και τηλεδιασκέψεων προς τους πελάτες της.
Οι δρόμοι της Hogan Lovells διασταυρώθηκαν με αυτούς της Siemens σε άλλη μία αξιοσημείωτη περίπτωση: η νομική εταιρία χρημάτισε σύμβουλος του ρωσικού βιομηχανικού ομίλου CJSC Sinara Group για τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη Siemens AG. Αντικείμενο της κοινοπραξίας ήταν ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η λειτουργία και η συντήρηση 221 ηλεκτροκίνητων αμαξοστοιχιών για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ρωσίας (RZD). Το σχετικό συμβόλαιο αφορούσε στην περίοδο 2011-2016.
Η δικηγορική εταιρεία ήταν σύμβουλος της Siemens Entreprise Communications κατά της εξαγορά της εταιρείας Πληροφορικής FastViewer, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Hogan Lovells στη Φρανκφούρτη.
Ρωτησαν τον κουβελη πως να χειριστουν το θεμα και τους ειπε οτι η καλυτερη μεθοδος ειναι απο κατηγορος να μετατρεπεσε σε υπερασπιση , η το αντιθετο, αυτος ηξερε.
ΑπάντησηΔιαγραφή