Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία χώρα παρατημένη στην τύχη της που τη λένε Ελλάδα

getphoto Αύριο 18 Απριλίου είναι η Παγκόσμια ημέρα Μνημείων, ημέρα που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο αναγκαία, αφού τα προβλήματα και οι απειλές αυξάνονται για τα ιστορικά κτήρια, τα ιστορικά σύνολα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους και κήπους, τα μνημεία. Ο εορτασμός της δίνει την ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και επισκέψεις σε μνημεία.

Για την Ελλάδα η μέρα των Μνημείων έχει ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα. Ο τόπος μας δεν είναι πια ο ίδιος λόγω των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Αττική. Δεκάδες συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν, 2,7 εκ. στρέμμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη, μνημεία και παραδοσιακοί οικισμοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο τόπος μας είναι σε συνεχή κίνδυνο. Και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι κυρίως δικό μας θέμα! Δεν είναι μόνο το απρόσωπο κράτος που ευθύνεται, αλλά ο καθένας από μας που πρέπει να θέσει ως στόχο να ξεφύγει από την μοναχική του πορεία και ενεργά να συμμετάσχει στα κοινά, ο καθένας από μας πρέπει να πιστέψει ότι έχει μεγάλη σημασία να απαιτεί τη μέριμνα για τα κοινά και όχι την ευδαιμονία της δικής του «οικογένειας» με όσους αυτή μπορεί να περικλείει...

ThivaBlog

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]