Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκλεισε τελικά ο Πούτιν την συμφωνία στη Λιβύη


Η Gazprom υπέγραψε συμφωνία

για αγωγό δισεκατομμυρίων δολλαρίων



ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη Λιβύη υπέγραψε η ρωσική Gazprom αποκαλύπτοντας ότι διεξάγει προκαταρκτικές συνομιλίες σχετικά με πρόγραμμα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή αγωγού που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο από τη Νιγηρία.

Τα νέα βήματα του ρωσικού κρατικού μονοπωλίου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ελέγχου που ασκεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, έγιναν γνωστά μετά την επίσκεψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λιβύη - την πρώτη που πραγματοποιεί Ρώσος ηγέτης από το 1985.

Συγκεκριμένα, η Gazprom συμφώνησε να δημιουργήσει κοινοπραξία με τη National Oil Corporation of Libya για την έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων, καθώς και την παραγωγή, μεταφορά και εμπορία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η συμφωνία ήρθε δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της Gazprom ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με την ιταλική Eni σε «τρίτες χώρες». Σημειώνεται ότι η Eni διαθέτετι το μεγαλύτερο εύρος δραστηριοτήτων στον ενεργειακό τομέα της Λιβύης.

Προσφάτως, μάλιστα, συμφώνησε να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της με έναν υποθαλάσσιο αγωγό, με τον οποίο θα μεταφέρονται – μέσω της Μεσογείου – οκτώ δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως στην Ιταλία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]