Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχία Ράις για τις σχέσεις Μόσχας με Ν. Οσετία και Αμπχαζία


Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι τηλεφώνησε σήμερα στο Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ για να εκφράσει ανησυχία για την κίνηση της Μόσχας να ενισχύσει τις σχέσεις της με τις αποσχιθείσες περιφέρειες της Γεωργίας, την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.

Η Ράις διευκρίνισε ότι τηλεφώνησε στον Λαβρόφ για να μιλήσουν σχετικά με το διάταγμα που εξέδωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με το οποίο έδιδε εντολή στην κυβέρνησή του να εγκαθιδρύσει στενότερες σχέσεις με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης την κυβέρνησή του να αναγνωρίσει νομικές οντότητες που έχουν δημιουργηθεί στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία και δήλωσε πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα προσφέρει, αν χρειαστεί, προξενικές υπηρεσίες στους κατοίκους των δύο περιφερειών.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ για τα βήματα που έγιναν και γνωστοποιήσαμε τις απόψεις μας στη ρωσική κυβέρνηση», σημείωσε η Ράις σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατά την έναρξη συνάντησής της με τον πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]