Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά το Ευροκοινοβούλιο πήρε θέση στο θέμα των Σκοπίων

Αλλαγμένη τροπολογία ψήφισε

το Ευρωκοινοβούλιο


Η επίλυση της διαφοράς στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προηγείται της ένταξης της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, αναφέρεται σε τροπολογία που έγινε δεκτή και κατατέθηκε γραπτώς στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα Σκόπια, που θα ψηφιστεί εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα.
Η σημαντική αυτή τροπολογία είναι προϊόν σοβαρών διαπραγματεύσεων των ευρωβουλευτών Στ. Λαμπρινίδη και Μ. Κοππά (στη Σοσιαλιστική ομάδα), Γ. Βαρβιτσιώτη και Γ. Δημητρακόπουλου (στην ομάδα των Λαϊκών).
Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό κείμενο της σχετικής έκθεσης (σ.σ. πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ) αναφερόταν ότι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την είσοδο της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς με βάση την ενδιάμεση συμφωνία».

Η τροπολογία, που υπερψηφίστηκε, αναφέρει ότι «πρέπει οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε μία συμβιβαστική λύση, έτσι ώστε το θέμα να μην εξακολουθήσει να αποτελεί εμπόδιο στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς...».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]