Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηγεσία των Σκοπίων: Παίζουν κρυφτούλι μεταξύ τους


ΠΓΔΜ: Οι εκλογές δεν επηρεάζουν

τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια μεταξύ του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και του εκπροσώπου της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι ήταν ο συντονισμός των θέσεων της ηγεσίας της χώρας ενόψει της συνάντησης με το μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το βασικό μήνυμα που θα μεταφέρει η ηγεσία της ΠΓΔΜ στον κ. Νίμιτς είναι ότι παρά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα οι συνομιλίες γύρω από την ονομασία συνεχίζονται.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ντιμιτρόφ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι μεταξύ της ηγεσίας της χώρας δεν υπάρχει κοινά διαμορφωμένη θέση για το ζήτημα της ονομασίας, απάντησε «δεν είναι σύνηθες εν μέσω διαπραγματεύσεων, διότι οι διαπραγματεύσεις όπως γνωρίζετε συνεχίζονται και δεν έχουν ολοκληρωθεί, να βγαίνει ο εκπρόσωπος της χώρας μας σε αυτές και να εξομολογείται, τι σκέφτεται, πώς το σκέφτεται, να κάνει εκτιμήσεις, να λέει ποια είναι η θέση μας και να προσθέτει ποιος έκανε λάθος και ποιος όχι. Κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες γεγονός».
Σε ερώτηση ποια θα είναι η θέση που θα εκφράσει αύριο η ηγεσία της χώρας στον κ Νίμιτς, ο κ. Γκρούεφσκι είπε «αν σας πως τώρα εγώ ποια είναι η θέση μας θα ήταν σαν να συμπεριφερόμουν όπως ο κ. Ντιμιτρόφ».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]