Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορέλ: Η ΕΕ πρέπει να ελαφρύνει το βάρος της Τουρκίας στο προσφυγικό


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υποστηρίξει την Τουρκία, μιας και η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, δήλωσε ο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις 18 Μαρτίου.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ έκανε τις παρατηρήσεις του μετά από επίσκεψη στο κέντρο διοίκησης της Επιχείρησης "Ειρήνη", την πρωτοβουλία της ΕΕ για την εφαρμογή εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Όσον αφορά τη συμφωνία προσφύγων ΕΕ-Τουρκίας, ο Μπόρελ είπε ότι η παράνομη μετανάστευση σταμάτησε και σώθηκαν πολλές ζωές χάρη στη συμφωνία.

"Αυτή η συμφωνία εξακολουθεί να ισχύει και η εφαρμογή της πρέπει να συνεχιστεί", πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να ελαφρύνει το βάρος της χώρας.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης της ΕΕ βάσει αυτής της συμφωνίας πηγαίνει απευθείας σε μετανάστες και όχι στην τουρκική κυβέρνηση, σημείωσε.

"Στην Τουρκία, έχουμε επίσης μια καλή δυναμική, μετά τις διερευνητικές συνομιλίες τους με την Ελλάδα", δήλωσε ο Μπόρελ.

"Θα παρουσιάσω μια έκθεση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα περιγράψω τις τρέχουσες τάσεις και θα προτείνω έναν δρόμο μπροστά για να εδραιώσουμε μια εποικοδομητική στάση, ενώ ταυτόχρονα είμαι έτοιμος να λάβουμε μέτρα εάν είναι απαραίτητο", τόνισε.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]