Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»!


Το νέο σενάριο για συμβιβασμό με τους Τούρκους και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο 

Η βαριά ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα θυμίζει ημέρες του 2011, όταν όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα» από τις επιπτώσεις του Μνημονίου, στο οποίο μας είχε οδηγήσει ο ποδηλάτης Γιώργος Παπανδρέου.

Μεγάλοι οι κλυδωνισμοί και σύσσωμο το σύστημα, μιντιακό και πολιτικό, έσπρωχνε τη χώρα σε οικουμενικές και σε συγκυβερνήσεις για να μπορέσουν να περάσουν όλα τα οικονομικά μέτρα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, αλλά και για να ξεπουληθεί ο εθνικός πλούτος της χώρας στους «φίλους και αλληλέγγυους», που μας προέτρεπαν να κάνουμε κουράγιο. Τότε, το 2011, τα σενάρια εναλλακτικών κυβερνήσεων έγιναν πραγματικότητα, με τα γνωστά αποτελέσματα στην Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί ακόμη να σηκώσει κεφάλι.

Αντίστοιχα σενάρια και επιδιώξεις μοιάζουν ότι υφαίνονται στο παρασκήνιο, με σκοπό ο παρίας της οικονομικά στιβαρής Ευρώπης να γίνει «κράτος-δορυφόρος» στις διαθέσεις του Ερντογάν. Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» είναι το νέο επεισόδιο στο σίριαλ «Η προδοσία της Ελλάδας», η οποία θα συμφωνήσει με τους Τούρκους σε όλα, ώστε, όπως υποστηρίζουν οι «διακινητές νεοταξίτες», να προχωρήσουμε στο μέλλον χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

Το σχέδιο σιγά σιγά βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας από συγκεκριμένα, φίλα προσκείμενα στην εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας έντυπα, αλλά και από πρόθυμους δημοσιολογούντες. Πολλές οι φωνές και οι γραφίδες που προσπαθούν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη με αναλύσεις του τύπου, «για να τελειώνουμε επιτέλους», «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου» ή το ακραίο «κυβέρνηση από άριστους επιχειρηματίες και εφοπλιστές, υπό τον Μητσοτάκη, που θα προχωρήσει σε έντιμο συμβιβασμό με τους Τούρκους».

Η τελευταία πρόταση διακινήθηκε την τελευταία εβδομάδα από μια μεγάλη και έγκυρη εφημερίδα, η οποία κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, την «Καθημερινή» και προκαλεί τουλάχιστον τρόμο η πρόταση η οποία διατυπώνεται στο επίμετρο που έγραψε στο βιβλίο του «Ευτυχώς ηττηθήκαμε, σύντροφοι…», 32 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, ο συγγραφέας Τάκης Λαζαρίδης.

Ο Τάκης Λαζαρίδης στο επίμετρο παρουσιάζει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, σε οικονομικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, και μας προετοιμάζει για μια νέα ήττα, όπως γράφει, εκτός κι αν παρέμβει ο «από μηχανής Θεός Κυριάκος Μητσοτάκης» ως «υπέρτατος ηγέτης» να σώσει τη χώρα: «Είναι, νομίζω, αστείο να περιμένουμε από τη Ν.Δ., ένα φθαρμένο και χρεοκοπημένο κόμμα που μαζί με το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την καταστροφή, να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την παρακμή και τον αφανισμό […] Είναι σαν να ζητάμε από τον κ. Μητσοτάκη και τους λίγους ικανούς συνεργάτες του να συγκρατήσουν, απλώνοντας τα χέρια, ένα βαρύ φορτηγό που κατηφορίζει με ταχύτητα και χωρίς φρένα προς τον γκρεμό, έναν γκρεμό γεμάτο απότομα και κοφτερά βράχια. […] Μόνη λύση είναι ένας πατριωτικός εθνικός συναγερμός, ένας συναγερμός που θα συνεγείρει και θα συνενώσει όλες τις δημιουργικές και πατριωτικές δυνάμεις του έθνους».

Ο κ. Λαζαρίδης υποστηρίζει ότι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να ηγηθεί του «πανεθνικού – πατριωτικού μετώπου» είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον καλεί να κρατήσει ελάχιστους από τους συνεργάτες του και να σχηματίσει κυβέρνηση από άριστους εφοπλιστές κι επιχειρηματίες και «… με όχημα το νέο σχήμα να προχωρήσει στον μεγάλο συμβιβασμό με την Τουρκία». Κι αυτό γιατί, αν η Ελλάδα δεν αλλάξει την εθνική γραμμή της, θα πάμε σε πόλεμο, με πολύ πιθανή την ήττα.

Νομίζω ότι και ο ίδιος κατάλαβε τι έγραψε, αλλά και οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, που δημοσίευσε το επίμετρο, γνωρίζουν ότι προτρέπει έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό να αγνοήσει τη θέληση του ελληνικού λαού και να προχωρήσει σε προδοσία. Σκληρές ήταν οι απαντήσεις από κόμματα και βουλευτές όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και της Ν.Δ. για το συγκεκριμένο σενάριο που βρίσκεται στη δημοσιότητα.

«Ευτυχώς δεν είμαστε Σοβιετία»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε γραπτή απάντησή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία», αφού πλέκει το εγκώμιο στον συγγραφέα για το έργο του, τον ψέγει για την πρότασή του, η οποία συνεπάγεται την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού, και αναρωτιέται αν αποκήρυξε τον ολοκληρωτισμό:

«Είναι έντιμη, ούτε κουβέντα, όσο και ευφάνταστη η πρότασή του. Λησμονεί, εντούτοις, ο κύριος Λαζαρίδης την πυρηνική αρχή της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας, που δεν είναι άλλη από την αντιπροσωπευτικότητα στη βάση διακηρυγμένου προγραμματικού λόγου. Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όντως διαθέτει χαρακτηριστικά εθνικού ηγέτη, προέκρινε τη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης προς “συμβιβασμό” με την Τουρκία, θα υποχρεούτο πρώτα να απευθυνθεί στον λαό.

Το πνεύμα του επιμέτρου μπορεί να είναι ενωτικό, όμως καταλύει τελικά τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό, αναζητώντας “πατερούλη”, προσωποπαγή κομισαριάτα και “έκτακτες περιστάσεις”. Ευτυχώς για τη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία -για δεκαετίες αξιακός και πολιτειακός θεματοφύλακας απέναντι στη μεταπολιτευτική αριστερή λαίλαπα- δεν είναι Νέα Σοβιετία».

Μη θέμα χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος την πρόταση του συγγραφέα, την οποία χαρακτηρίζει πολιτικά άτοπη και εθνικά επικίνδυνη: «Ο διάλογος με την Τουρκία είναι αναγκαίος και πρέπει να γίνει, στη βάση όμως των εθνικών θέσεων και του Διεθνούς Δικαίου. Την ευθύνη για αυτό την έχουν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις, που έχουν την εμπιστοσύνη της Βουλής. Τα αντίθετα δεν θα ήταν απλώς “προετοιμασία για μια νέα ήττα”, όπως εύστοχα σχολίασε ο Μανώλης Κοττάκης. Θα συνιστούσαν παραβίαση του Συντάγματος και άρνηση της δημοκρατίας. Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από έναν νέο δοτό πρωθυπουργό, αλλά από πολιτικούς ηγέτες που θα αντιμετωπίσουν την ιστορία με αίσθηση ευθύνης. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να είναι ένας από αυτούς...»

Το ΚΙΝ.ΑΛ., απαντώντας σε ερώτηση της «κυριακάτικης δημοκρατίας», προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα, ούτε θα νομιμοποιήσει εκ των υστέρων λάθος κινήσεις, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως ο Τσίπρας με τις Πρέσπες.

Σκληρός στην απάντησή του ήταν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς: «Όταν κανείς υπερασπίζεται τα εθνικά και την πατριωτική γραμμή, δεν έχει ανάγκη αλλαγών της κυβέρνησης. Εχει, έτσι και αλλιώς, πολιτική και λαϊκή υποστήριξη. Τα κόλπα αρχίζουν όταν δεν έχει τέτοια πολιτική».

Δημοκρατία




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]