ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: Πωλείται η Ελλάς!
Δίνουν τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, υποθηκεύουν τμήμα της (25 δις) για το τρίτο μνημόνιο, πληρώνουν δις για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών με ορίζοντα το... 2028 και παίζουν παιχνίδια με τη Μακεδονία. Κυρίες και κύριοι, η κυβέρνηση «154 ναι σε όλα», η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση που το υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια και το Μέγαρο Μαξίμου όχι.
Δεν αδικώ όσους τους πίστεψαν το 2015. Το σύστημα της Μεταπολίτευσης είχε κουραστεί και είχε κουράσει. Δυστυχώς, όμως, το νέο ήταν πιο παλιό. Κουρασμένο από τα αποδυτήρια. Με 17 ώρες διαπραγμάτευσης ο σαραντάρης πρωθυπουργός ένιωσε εξάντληση. Και ο συγκυβερνήτης του, τον οποίο ο ίδιος είπε πως τον θεωρούσε... μπούλη, θεωρεί την βόλτα στο Μονακό... συνάντηση με αρχηγό κράτους.
Πραγματικά πρέπει να έχουν απογοητεύσει ακόμη και τους πιο ένθερμους οπαδούς τους. Εκτός από εκείνους που ήθελαν απλά να τιμωρήσουν. Να γίνουν οι άλλοι πιο φτωχοί. Γιατί, φοβάμαι πολύ, πως πίσω από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν το «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα». «Θα τους τελειώσουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας και παραβλέπει την δραματική πτώση των μισθών και τη νέα μόδα των απλήρωτων εργαζόμενων. Πανηγυρίζει για το πλεόνασμα και παραβλέπει την φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη. Πανηγυρίζει για την... καθαρή έξοδο και παραβλέπει το τσεκούρι στις συνάξεις και το αφορολόγητο.
Ένα τσεκούρι που δεν βρίσκεται πια στα χέρια της ακροδεξιάς, της νεοφιλελεύθερης ΝΔ ή του ενοχοποιημένου για όλα τα κακά ΠΑΣΟΚ. Το κρατούν οι υπουργοί της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Οι άνθρωποι που θα έσκιζαν τα μνημόνια. Θα σήκωναν τις μπάρες των διοδίων. Οι άνθρωποι που η «νιότη» τους έδειχνε πως θα γινόνταν άλλοι. Και κατέληξαν να βάζουν πωλητήριο στη χώρα.
Για την καρέκλα...
Γιάννης Αντύπας
Πρώτο Θέμα
Η μειωση της ανεργιας απο που προκυπτει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Πρωταπριλια περασε!
Δεν το λένε ότι προκύπτει από τα μορφωμένα παιδιά που έφυγαν με πίκρα στην ψυχή τους για το εξωτερικό. Δεν θέλουν μορφωμένους, θέλουν αμόρφωτους για να είναι σαν τα πρόβατα στο μαντρί, να μην έχουν την άποψη τους γιατί ενοχλεί. Να φοβάσαι τους νηστικούς που ανέβηκαν για να τα οικονομήσουν και ξεπουλούν τα πάντα λέγοντας ψέματα και παραπληροφορώντας.
ΔιαγραφήΔεν προκύπτει
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι σαφές και ακριβές
http://www.in.gr/2017/10/16/economy/ine-gsee-ypsili-anergia-ews-to-2030-me-triplasia-ypoapasxolisi/
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Υψηλή ανεργία έως το 2030, με τριπλάσια υποαπασχόληση
Φιλε ανωνυμε, το κολπο της μειωσης της ανεργιας ειναι διαχρονικο και δειχνει
Διαγραφήτι κουμασια μας κυβερνουν!
http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/490107/kryvoyn-toys-anergoys-apo-ta-episima-stoiheia#ixzz3dLpBV9NI
Για να δουμε (απο στοιχεια Σεπτεμβρη 2014) το κολπο της "μειωσης ανεργιας" :
Στο πρώτο τρίμηνο του έτους (2014) η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε το 27,8%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι αυτά του Μαίου, με τα ποσοστά να αγγίζουν το 27,2%.
Πάνω από 1,3 εκατ. πολίτες είναι άνεργοι και κάτι λιγότερο από 3,5 εκατ. παρουσιάζονται ως απασχολούμενοι. Εδώ είναι το «μαγικό» των στατιστικών για να μη φανεί το πραγματικό ύψος της μάστιγας της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 30%.
Ο λόγος;
Απασχολούμενοι με βάση της ΕΛΣΤΑΤ είναι και αυτοί που δουλεύουν ελάχιστες ώρες το μήνα. Στην ουσία δεν εργάζονται πραγματικά, αλλά απασχολούνται έναντι ελάχιστων ευρώ που δεν τους επιτρέπουν ούτε καν να ανταπεξέρχονται στα βασικά. Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε καν απασχολούμενοι, αλλά υπο-απασχολούμενοι και στα επίσημα στατιστικά μπαίνουν στο «τσουβάλι» των εργαζομένων.
Υπάρχει όμως και ένα ακόμα «τρικ» και μάλιστα πανευρωπαϊκό: οι στατιστικές αρχές δεν θεωρούν εργαζόμενο, αλλά ούτε και άνεργο ακόμα και αυτόν που δεν έχει δουλειά, που ούτε καν υποαπασχολείται για ελάχιστες ώρες.
Πως;
Σε περίπτωση που έχει δηλώσει πρόθεση να εργαστεί μέσα στον μήνα, θεωρείται ως οικονομικά μη ενεργός και δεν προσμετρά στα ποσοστά ανεργίας. Δηλαδή, αν ένας που δεν έχει δουλειά, αναζητήσει εργασία μέσα στο μήνα, δεν θεωρείται άνεργος!
Αυτός είναι και μια βασική ερμηνεία για τις διαφορές στα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ, η «Εργάνη» του Υπουργείου Εργασίας και ο ΟΑΕΔ.
Ποιοι θεωρούνται απασχολούμενοι:
Όσοι για την εβδομάδα που έγινε η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ εργάστηκαν έστω και µία ώρα ή εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε δεν εργάστηκαν αλλά είχαν µια εργασία ή επιχείρηση από την οποία απουσίαζαν προσωρινά.
Οι άνεργοι:
Όσοι ήταν άµεσα διαθέσιµοι για εργασία και είτε αναζητούσαν ενεργά εργασία τις τελευταίες τέσσερις εβδοµάδες είτε έχουν βρει µια εργασία που θα αναλάβουν µέσα στους επόµενους τρεις µήνες!
Οι οικονοµικά µη ενεργοί:
Για την ΕΛΣΤΑΤ, είναι οι υπόλοιποι... Τα άτοµα, δηλαδή, που η ΕΛΣΤΑΤ δεν θεωρεί ως απασχολούµενους ή άνεργους.
Τι συμβαίνει:
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το πρώτο τρίµηνο του 2014, βρήκαν απασχόληση 157.297 άτοµα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα χρόνο. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστηµα, 35.808 άτοµα µετακινήθηκαν από τον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσµό σε θέσεις απασχόλησης.
Αντίθετα, 145.255 άτοµα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούµενα, σήµερα είναι άνεργα και άλλα 71.955 άτοµα που ήταν απασχολούµενα, είναι πλέον οικονοµικά µη ενεργά. Επιπλέον, 118.102 άτοµα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα!
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τα στοιχεία Μαΐου μας δείχνουν ότι ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.328.067 άτοµα, όταν οι εργαζόμενοι τον ίδιο μήνα ήταν 3,5 εκατ. άτομα.
Για να μην μπουν λοιπόν, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στις λίστες της ανεργίας (για τα επίσημα στοιχεία της χώρας), διαχωρίζονται από τους ανέργους και ονομάζονται «οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός.
Στην ίδια κατηγορία δηλαδή, με μια νοικοκυρά που δεν θέλει να δουλέψει και προτιμά να παραμείνει στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της, μπαίνουν και χιλιάδες ακόμα άτομα που με εξαιρέσεις και άλλα στατιστικά «τρικ» μειώνουν τα ποσοστά της ανεργίας.
Κλασσικό κόλπο ξεκίνησε να εφαρμόζεται επί Σαμαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την δημιουργία της Εργάνης,
https://eservices.yeka.gr/(S(b0swq1wtu2f0ecmendiuyrrs))/login.aspx?ReturnUrl=%2f
τώρα πλέον το έχουν αναγάγει σε επιστήμη...