Η θερμή υποδοχή στον Κοτζιά και το χοντρό δούλεμα
Οι Σκοπιανοί άλλαξαν μερικές πινακίδες, σκοπεύουν να αποθηκεύσουν τον "έφιππο πολεμιστή", και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον αλυτρωτισμός...
Το ΑΠΕ μεταδίδει ότι επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στον Ν. Κοτζιά, στο αεροδρόμιο των Σκοπίων από τους Σκοπιανούς. Θα δούμε αν πρόκειται για φιλοφρονήσεις και επικοινωνιακές κινήσεις καλής θέλησης, από το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Επειδή, δεν εξηγείται η θερμή υποδοχή, αφού ο Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε παράλογες προτάσεις της Ελλάδας. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του Έλληνα ομολόγου του δήλωσε πως «ορισμένες ελληνικές θέσεις πλησιάζουν τον παραλογισμό».
Εννοεί κυρίως το ζήτημα της ταυτότητας, το οποίο θεωρεί αδιαπραγμάτευτο, δηλαδή εθνότητα μακεδονική. Κι εδώ υπάρχει τώρα ένα πρόβλημα. Ο Κοτζιάς υποβάλλει άλλη πρόταση, όμως ο Τσίπρας τους αναγνώρισε ως… Μακεδόνες [αλλά όχι μοναδικούς]. Οι Σκοπιανοί δεν υποχωρούν, το θεωρούν κόκκινη γραμμή και το διεκήρυξαν σε όλα τα διεθνή φόρα. Εμείς θα υποχωρήσουμε;
Πάντως, τα δημοσιεύματα του σκοπιανού Τύπου, εξακολουθούν να τονίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν ταχεία λύση στη διαμάχη Σκοπίων-Ελλάδας. Οι Σκοπιανοί άλλαξαν μερικές πινακίδες, σκοπεύουν να αποθηκεύσουν -όχι να καταστρέψουν- τον "έφιππο πολεμιστή", και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον αλυτρωτισμός. Δούλεμα, χοντρό.
Όπως τα καταφέραμε πάλι, ή θα υποχωρήσουμε, ή θα απολογούμαστε στην διεθνή κοινότητα ως οι κακοί της υπόθεσης, αφού οι Σκοπιανοί κατάφεραν να παγιωθεί στην αλλοδαπή η αντίληψη, ότι αυτοί υποχώρησαν, και πρέπει να υποχωρήσει και η Ελλάδα.
Ο Τσαβούσογλου, ΥΠΕΞ της Τουρκίας, δήλωσε: «Το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα θαλάσσια σύνορα σε σχέση με αυτά στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα». Αν του πούμε ότι σύνορα υπάρχουν, θα μας θυμίσει την δήλωση του Τσίπρα: «Έχουμε σύνορα στη θάλασσα και δεν το ξέρω;» Αφού ο αυταπατώμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας ομολογεί πως η θάλασσα του Αιγαίου δεν έχει σύνορα, σε τι μας φταίει ο Τσαβούσογλου;
Οι Τούρκοι έβγαλαν άλλο "φασούλι" στον αέρα. Το υπηρεσιακό κινητό ενός αιχμαλώτου Έλληνα, είχε μέσα σχεδιαγράμματα. Τα υπηρεσιακά τηλέφωνα είναι μετασκευασμένα κινητά τηλέφωνα, με ειδικό λογισμικό, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με την ιεραρχία. Οι επαφές που περιέχουν συνήθως είναι κάποια τετραψήφια νούμερα, τα οποία δεν θα είναι και ιδιαίτερα χρήσιμα στην τουρκική πλευρά.
Τα τηλέφωνα αυτά ελέγχονται από κεντρικό σέρβερ, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης εάν αυτό απαιτηθεί. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, πως το πρώτο πράγμα που έγινε αμέσως μετά την σύλληψη των δυο στρατιωτικών, ήταν να αποκοπεί το συγκεκριμένο τηλέφωνο από το δίκτυο και να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο λογισμικό. Οπότε, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σχεδιαγράμματα.
Τελικά, οι νατοϊκές χώρες άνοιξαν φαίνεται λογαριασμό με τη Ρωσία. Μετά την Τουρκία και η Βουλγαρία υπέγραψε με την Ρωσία συμφωνία-πλαίσιο για την συντήρηση και αναβάθμιση των βουλγαρικών αεροσκαφών τύπο Mig-29. Η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια ανταλλακτικών και υπηρεσιών.
Με τον τρόπο αυτόν, θα συντηρηθούν και επισκευασθούν 12 αεροσκάφη μάχης Mig-29 και τρία εκπαιδευτικά, τα οποία έχει από την εποχή της κομμουνιστικής δικτατορίας. Ήταν ασύμφορο οικονομικά να τα αχρηστεύσει και να αγοράσει F-16. Να δούμε ποια άλλη χώρα θα έχει σειρά.
Καλλισθένης εν δήμω
Voria
"Το ΑΠΕ μεταδίδει ότι επιφυλάχθηκε.... "
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μην παραλειπουν οι αρθρογραφοι το ΜΠΕ.
Περα απο Αθηναϊκο Πρακτορειο υπαρχει και Μακεδονικο Πρακτορειο Ειδησεων!
ΓΜ