Η Κίνα επιθυμεί την δημιουργία ενός ασιατικού ΝΑΤΟ
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Σύμφωνα με τον ρώσους αναλυτές, η διάσκεψη της Σαγκάης πριν λίγες ημέρες, με την παρουσία ηγετών της Ασίας, αποτέλεσε σταθμό για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, τα επόμενα χρόνια.
Σαν παράδειγμα αναφέρεται η Ομιλία του Ουίνστον Τσώρτσιλ, που διατυπώθηκε πριν από 68 χρόνια, στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και θεωρήθηκε το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία μιας ενωμένης Ευρώπης.
Έτσι ακριβώς και τα λόγια, του κινέζου Προέδρου Xi Jinping πριν από μία εβδομάδα, στη σύνοδο κορυφής της Σαγκάης, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία, (CICA) θα αποτελέσουν την ενεργοποίηση μιας ευρύτερης διαδικασίας που θα αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.
Νέα Ευρασιατική ένωση;
Ο Κινέζος Πρόεδρος κάλεσε στην διάρκεια της διάσκεψης, «για την σύσταση μιας νέας δομής ασφάλειας στην Ασία, με βάση τις περιφερειακές δυνάμεις, όπως την Ρωσία και το Ιράν, αλλά χωρίς τις ΗΠΑ», αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.
«Πρέπει να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας και να οικοδομήσουμε μια νέα «αρχιτεκτονική» της περιφερειακής συνεργασίας μας στον τομέα αυτό», δήλωσε ο 60χρονος κινέζος ηγέτης.
Οι λέξεις αυτές, όπως συμβαίνει συχνά στην Ρωσία (και στην Ουκρανία είναι συχνή περίπτωση), δεν είχαν σχεδιαστεί αποκλειστικά για εγχώρια κατανάλωση, αναφέρει Ρώσος αναλυτής. Στο ακροατήριο ήταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και οι ηγέτες της Κεντρικής Ασίας.
Το Συνέδριο για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία, περιλάμβανε 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης και της Τουρκίας, και σύμφωνα με τον Xi Jinping, θα πρέπει να αποτελέσει, « την μελλοντική πλατφόρμα για την διεξαγωγή διαλόγου για την συνεργασία σε θέματα ασφάλειας».
Ο κινέζος ηγέτης σημείωσε επίσης, την ανάγκη για την «ανάπτυξη ενός μηχανισμού διαβούλευσης » σε αυτόν τον τομέα. Εκτός αυτού, ο Xi Jinping προτείνει να συσταθεί μια «δύναμη ταχείας επεμβάσεως» ως απάντηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (παγκοσμίως)!!.
Ρωσο-κινεζικό αντι - ΝΑΤΟ
Η παρούσα πρόταση, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Πεκίνου, για την δημιουργία μιας συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και των αναπτυσσόμενων χωρών, για να αντισταθμίσει την επίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών, στις διεθνείς υποθέσεις.
Το 2001, η Κίνα ίδρυσε την «Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης», η οποία περιλαμβάνει την Ρωσία και άλλες τέσσερις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Στη συνέχεια, τέθηκε ως στόχος ασφαλείας του συνασπισμού των χωρών, «ο αγώνας εναντίον των ισλαμιστικών και αυτονομιστικών κινημάτων» στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.
Το Πεκίνο «διαβλέπει» κοινά συμφέροντα με άλλες χώρες της περιοχής, όπως την Ρωσία και την Σρι Λάνκα, στην οποία η οικονομία της ελεύθερης αγοράς συνυπάρχει με την αυταρχική κυβέρνηση που δεν αντιστοιχεί στο δυτικό μοντέλο ανάπτυξης.
Η συνδιάσκεψη της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του Καζακστάν και λειτουργεί από τότε ως κάτι περισσότερο από ένα φόρουμ συζήτησης. Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι το φόρουμ αυτό περιλαμβάνει ακόμα και τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Ισραήλ, την Μογγολία και το Ουζμπεκιστάν. Μόνο η Ιαπωνία, την οποία η Κίνα θεωρεί στρατηγικό ανταγωνιστή, κατέχει καθεστώς παρατηρητή.
Ο Πρόεδρος του αυστραλιανού «Κέντρου Έρευνας για την Ασφάλεια», με την ονομασία «ίδρυμα Kokoda», Ρος Μπάμπατζ δεν είναι «σίγουρος» ότι η κινεζική πρωτοβουλία αυτή θα οδηγήσει στην δημιουργία μιας πραγματικής στρατιωτικής συμμαχίας. «Οι συμμαχίες αυτού του τύπου δεν βασίζονται σε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας πραγματικής εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των χωρών. Οι χώρες μπορούν να συμφωνήσουν πάνω σε κάποια βάση, αλλά δεν βλέπω καμία προοπτική σχηματισμού μιας αμυντικής συμμαχίας», είπε ο Αυστραλός εμπειρογνώμονας.
Ωστόσο, ο Babbage τόνισε ότι η παρουσία του Πούτιν κατά τη σύνοδο κορυφής μπορεί να θεωρηθεί σημαντική για τις ρωσο- κινεζικές σχέσεις. Δεδομένου ότι οι δύο χώρες βρίσκονται αυτήν δεδομένη χρονική στιγμή σε μια ιδιότυπη διεθνή απομόνωση. Η Ρωσία λόγω της Ουκρανίας και η Κίνα εξαιτίας των εδαφικών διαφορών με την Ιαπωνία και το Βιετνάμ, αλλά και των κατηγοριών των ΗΠΑ περί κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο. Λόγω της ομοιότητας των καταστάσεων στις οποίες ευρίσκονται Μόσχα και Πεκίνο, ακολουθούν στενότατη πολιτική συνεργασία μεταξύ τους.
Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί την Κίνα ότι προκαλεί συνεχώς. Η Κίνα, με την σειρά της, δήλωσε ότι η στροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Ασία, και η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή, ενθάρρυνε την προκλητικότητα της Ιαπωνίας και άλλων χωρών, γεγονός που επιδεινώνει τις εντάσεις σε όλον τον ΝΔ Ειρηνικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με τον ηγέτη της Κίνας στο συνέδριο, οι ασιατικές χώρες πρέπει να συνεργάζονται στενά για να ανταποκριθούν στις συνεχόμενες προκλήσεις όπως η τρομοκρατία, το διεθνές έγκλημα, οι φυσικές καταστροφές, οι απειλές στον κυβερνοχώρο και η ενεργειακή ασφάλεια.
«Δεν πρέπει να ανεχόμαστε την τρομοκρατία, τις αποσχιστικές τάσεις και τον εξτρεμισμό. Πρέπει να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία και να εντείνουμε την καταπολέμηση αυτών των "τριών δυνάμεων" δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης.
Σίγουρα λοιπόν για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους, η μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό του πλανήτη, ετοιμάζει τα δικά της σχέδια. Μέσα σε αυτά είναι και η δημιουργία ενός αντίπαλου δέους του ΝΑΤΟ.
Άλλωστε τα συμφέροντα της Κίνας με αρχή τον δυτικό ειρηνικό ωκεανό, συγκρούονται άμεσα με τα αμερικανικά και τα ιαπωνικά.
Επίσης η Κίνα ναυπηγεί στόλο που θα διασχίζει τους Ωκεανούς, επιθυμώντας να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλο τον κόσμο, με προεξάρχουσα αυτήν την στιγμή την Αφρική, γεγονός που οδηγεί και εκεί σε σύγκρουση με τα αμερικανικά και γαλλικά συμφέροντα.
Εξοπλίζεται με ρυθμούς ταχύτατους ρυθμούς, με ρωσική βοήθεια και μέσα σε μερικά χρόνια, θα είναι σε θέση να συναγωνίζεται τις ΗΠΑ, συμφώνα με αμερικανούς εμπειρογνώμονες.
Οι πρόσφατες κοινές ναυτικές ασκήσεις στην νότια κινεζική θάλασσα και η υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας αξίας 400 δις δολαρίων, καθιστά Ρωσία και Κίνα, ενεργούς «παίκτες» στο παγκόσμιο παιχνίδι των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη.
Ο Ναπολέων κάποτε είχε πει, «Αφήστε την Κίνα να κοιμάται, γιατί όταν θα ξυπνήσει θα ταράξει τον κόσμο».
Πού πάμε; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]. Και θα μπει στα νότια [πιθανότατα η Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [2008 - η Γεωργία] και όπως την τελευταία φορά [2014 - η Ουκρανία. Επίσης μια επιτυχία]». (Δανιήλ 11:28, 29)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά η τρίτη φορά θα είναι η παρέμβαση των ΗΠΑ. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8)
Η Κινα ειναι ενα "φρουτο" που δεν ξερουμε να το φαμε. Καμμια σχεση με την Ευρωπαϊκη κουλτουρα. Το μαρτυριο της σταγονας απ αυτους εφευρεθηκε.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρες που δεν γνωριζουν Χριστο, φθανουν να γινουν απανθρωπες οταν παρουν το πανω χερι. Ο Πουτιν θα το μετανοιωσει αλλα τον στριμωξαν.