Αυστραλία: Πρόταση για εκμάθηση ελληνικών στα σχολεία
- Αν μπορούσε η κυρία Δραγώνα να κατανοήσει αυτά που ηγέτες ξένων κρατών αναγνωρίζουν για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνισμό, θα είχε προ πολλού αυτοκτονήσει
Παράλληλα η κα Ο'Ντουάερ ζήτησε να διδάσκεται στα αυστραλιανά σχολεία και η ιστορία της Μάχης της Κρήτης.
Σημειώνεται ότι η κα Ο'Ντουάερ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τον ελληνισμό της Αυστραλίας κατά την συνάντηση που είχαν αντιπρόσωποι του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου με την ίδια στο γραφείο της στην Κοινοπολιτειακή Βουλή την περασμένη Δευτέρα.
Η κα Ο'Ντουάερ δεσμεύτηκε ενώπιον της αντιπροσωπείας του ΑΕΣ ότι θα αναφερθεί στα θέματα της Ελληνικής Γλώσσας και της Μάχης της Κρήτης μέσα στην Κοινοπολιτειακή Βουλή και το έπραξε την αμέσως .
Η κα Ο'Ντουάερ εξελέγη πριν λίγους μήνες βουλευτής στις αναπληρωματικές εκλογές στην έδρα Higgins αντικαθιστώντας τον πρώην Θησαυροφύλακα Πήτερ Κοστέλο ο οποίος αποσύρθηκε από την πολιτική.
Περιορισμό στη μετανάστευση θέλει η Αυστραλή πρωθυπουργός
Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ημέρα που η Τζούλια Γκίλαρντ, ανατρέποντας τον Κέβιν Ραντ, αναδείχθηκε πρωθυπουργός της Αυστραλίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στη «μεγάλη Αυστραλία».
Η δήλωση αυτή σημαίνει ότι η σημερινή Εργατική κυβέρνηση, υπό την πρωθυπουργία της Γκίλαρντ, θα αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας η οποία αν συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς ο πληθυσμός της χώρας θα φτάσει τα 35.9 εκατομμύρια κατοίκους από 22 εκατομμύρια που είναι σήμερα.
Σηματοδοτώντας την εγκατάλειψη της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούσε ο προκάτοχος της, η νέα πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η χώρα δεν πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της μεγάλης πληθυσμιακής αύξησης.
«Δεν υποστηρίζω την ιδέα της μεγάλης Αυστραλίας των 36 και 40 εκατομμυρίων κατοίκων, και πιστεύω ότι θα πρέπει να πάρουμε μια ανάσα και να επιλέξουμε τις κατάλληλες πολιτικές που θα βοηθήσουν σε μια ομαλή ανάπτυξη της χώρας», τόνισε η Γκίλαρντ, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει ότι «η αύξηση του πληθυσμού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις δυνατότητες του περιβάλλοντος, του νερού, της καλλιεργήσιμης γης, των δρόμων και γενικά των υποδομών της χώρας».
Η πιο πάνω αλλαγή πλεύσης στην μεταναστευτική πολιτική κρίθηκε απαραίτητη λόγω των αντιδράσεων που είχε δημιουργήσει η πολιτική Ραντ για την «μεγάλη Αυστραλία» σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που βλέπουν με μισό μάτι την αύξηση της μετανάστευσης.
Σύμφωνα με μία μελέτη του Θησαυροφυλακίου, ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα αυξηθεί από 22 εκατομμύρια που είναι σήμερα στα 35,9 εκατομμύρια το 2050 αν διατηρηθεί η σημερινή μεταναστευτική πολιτική.
Η ίδια μελέτη προβλέπει ότι ο πληθυσμός της Μελβούρνης θα φτάσει το ίδιο χρονικό διάστημα τα 7 εκατομμύρια κατοίκους και το Σίδνεϊ 7,5 εκατομμύρια.
Πέρυσι ο αριθμός των μεταναστών που δέχθηκε η χώρα ανήλθε στις 300.000 άτομα, αριθμός που είναι διπλάσιος από τις γεννήσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...