Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανική βοήθεια αργεί ακόμη...

  • Το κρίσιμο ζήτημα είναι πόσο η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντέξει μια πολύμηνη εκκρεμότητα σε ότι αφορά τον μηχανισμό στήριξης κι ενώ ζητά πάνω από 30 δισ μέχρι το τέλος του έτους
Θολώνει ώρα με την ώρα η νέα… επιτυχία της κυβέρνησης με τον μηχανισμό στήριξης. Τα νέα από τη Γερμανία δεν είναι και τόσο καλά, όσο κι αν τα εδώ ΜΜΕ δεν λένε και πολλά. Η Μέρκελ και η κυβέρνησή της βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ενόψει εκλογών με αποτέλεσμα να ρίχνουν βαριές σκιές στους πανηγυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο μηχανισμός στήριξης φαίνεται να είναι προς το παρόν ένα… άδειο πουκάμισο και σε περίπτωση που η Ελλάδα πάει να ζητήσει χρήματα το πιο πιθανό είναι τα δώσει το ΔΝΤ με τους όρους του παρά οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι.
Η ελληνική κυβέρνηση μίλησε για περίστροφο γεμάτο πάνω στο τραπέζι όταν Γερμανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο απλά για έναν πυροσβεστήρα που κρέμασαν στον τοίχο. Παράλληλα, τόνιζαν ότι πρόκειται μάλλον για μια “τεχνική” συμφωνία του Γιουρογκρούπ αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Γερμανία μπορεί και να κάνει πίσω.
Δύο τινά συμβαίνουν: ‘Η ότι η γερμανική κυβέρνηση κερδίζει χρόνο ώστε να γίνουν οι εκλογές στις 9 Μαΐου και στη συνέχεια να συναινέσει σε όποιο πακέτο δοθεί.
Ή ότι δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο της ολοκληρωτικής παρουσίας του ΔΝΤ με τη χορήγηση κεφαλαίων στην Ελλάδα όποτε αυτό ζητηθεί. Άλλωστε, είναι πιο εύκολο για το ΔΝΤ με τα αποθέματα άνω του 1 τρισ. να δώσει τα χρήματα, παρά οι Ευρωπαίοι που θέλουν να το αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι πόσο η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντέξει μια πολύμηνη εκκρεμότητα σε ότι αφορά τον μηχανισμό στήριξης κι ενώ ζητά πάνω από 30 δισ μέχρι το τέλος του έτους.
Πόσο, επίσης, μπορεί η οικονομία να αντέξει υψηλά spreads αφού αν οι αγορές αντιληφθούν ότι ο μηχανισμός στήριξης δεν είναι τίποτε παραπάνω παρά λόγια, δεν θα αργήσουν να απογειώσουν και πάλι τα επιτόκια.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]