Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένταση μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων

Με πρόφαση την φυλακισμένη Μίτροβα

και την προκλητικότητα των Σκοπίων

Μαθήματα συμπεριφοράς φαίνεται πως δίνουν οι Βούλγαροι προς την Ελληνική κυβέρνηση. Μαθήματα που έχουν σχέση με προκλήσεις και απαντητικές στάσεις και όχι απαραίτητα «σκληρές απαντήσεις».
Το θέμα έχει να κάνει με την απόφαση της Βουλγαρίας να μετακινήσει στρατεύματα προς την πλευρά των Σκοπίων, μετά από την συνεχόμενη αλυτρωτική στάση που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ προς την Βουλγαρία. Λιθαράκι, αλλά σημαντικότατο προς την απόφαση αυτή της Σόφιας, είναι και η συνέχιση της κράτησης της Βουλγάρας ακτιβίστριας (περίπτωση Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς) η οποία φυλακίστηκε λόγω του «αντιμακεδονισμού» της.
Η ανοχή της Σόφιας όμως, αποδεικνύεται πως δεν είναι όπως της Αθήνας, η οποία ανέχεται προκλήσεις και συνεχείς «ύβρεις» που εκπορεύονται από τα Σκόπια και ιδιαίτερα από την πολιτική στάση του Γκρούεφσκι και της παρέας του που δεν χάνει ευκαιρία να χλευάσει και να μειώσει τον Ελληνισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται μέσα από την Ελληνική ιστορία και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.
Ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, μη ανεχόμενος τους εμπαιγμούς και την γενικότερη προκλητική στάση του Γκρούεφσκι, αποφάσισε να μετακινηθεί μέρος του Βουλγαρικού στρατού στα σύνορα με τα Σκόπια, στέλνοντας έτσι ένα σαφέστατο μήνυμα στην παρεούλα των νταβατζήδων και των εμπόρων λευκής σάρκας, πως δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί συμπεριφορές εις βάρος οποιουδήποτε Βούλγαρου πολίτη και εν γένει της Βουλγαρίας.
Ο καζάνι δείχνει να βράζει στην περιοχή και ο Νίκολα Γκρούεφσκι, αν και πιστός στις επιταγές των «αφεντικών» του, μάλλον βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας της γενικότερης στάσης προκλήσεων, προς τους γείτονές της ΠΓΔΜ, που αποφάσισε να κρατήσει. Έτσι, μετά την «απειλητική» Βουλγαρία, προβλήματα μάλλον θα αντιμετωπίσει και από την Αλβανία η οποία θα θέσει πιθανότατα βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!
Ο λόγος, είναι η προκλητικότητα των Σκοπίων εις βάρος των Αλβανών της ΠΓΔΜ. Έτσι, ο Μ. Θάτσι, αρχηγός του αλβανικού κόμματος DPA και πρώην κυβερνητικός εταίρος του Γκρούεφσκι, μετά από συνάντηση που είχε με τον Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι σκέφτεται να ζητήσει από την Αλβανία να σταθεί εμπόδιο σε μία πιθανή ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!
Εάν βέβαια συμβεί κάτι τέτοιο, τα Σκόπια θα βρεθούν σε δυσχερέστατη θέση και το μόνο φιλικό κράτος θα είναι πλέον η Ελλάδα, η οποία θα κληθεί να υπερασπίσει την συνέχιση της ύπαρξης της ΠΓΔΜ!!! Φανταστικό το σενάριο, φυσικά, αλλά πιθανό, εάν ο Μπερίσα αποφασίσει να ενοχλήσει την αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]