Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο "κόκκινο" χιλιάδες νοικοκυριά - Οι Τράπεζες θα αρχίσουν τις κατασχέσεις


50.000 στεγαστικά δάνεια στον αέρα!!!


Όσα νοικοκυριά έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, και τους τελευταίους μήνες είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, πλησιάζουν στο... κόκκινο, αν δεν βρίσκονται ήδη! Να μην μπορούν με απλά λόγια να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου.
Όπως υποστηρίζουν στελέχη τραπεζών, στο όριο αυτό βρίσκονται ή πλησιάζουν, περίπου 50.000 στεγαστικά δάνεια, οι δόσεις των οποίων έχουν καθυστερήσει από 3 μήνες και πάνω, ποσοστό δηλαδή του 4% των στεγαστικών, που αντιστοιχεί περίπου σε 3 δισ. ευρώ...
Προς το παρόν βέβαια η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τα επιτελεία όμως των Τραπεζών ανησυχούν, γιατί από τα στοιχεία βγαίνει το συμπέρασμα ότι το ποσοστό δανείων που καθυστερούν τις δόσεις ολοένα και αυξάνεται, η αύξηση των επιτοκίων, (όπου υφίσταται), "πνίγει" ακόμα περισσότερο τους δανειολήπτες, όσο διαρκεί η κρίση, τόσο θα αυξάνονται τα επισφαλή δάνεια, ενώ αν οι τράπεζες δεν πιάσουν τον στόχο, ώστε να μειώσουν τα καθυστερούμενα δάνεια στο 3,5% (στο συνολικό δανειακό χαρτοφυλάκιο), τότε θα αναπροσαρμοστεί ο δείκτης της κεφαλαιακής τους επάρκειας.
Να σημειωθεί, ότι η προθεσμία να πιάσουν οι τράπεζες τον στόχο του 3,5%, είναι μέχρι το τέλος του έτους...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]