Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ το Κυπριακό


Αν δεν λυθεί δεν μπαίνουν στην Ε.Ε.


Το Κυπριακό παραμένει ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα και αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, τόνισε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια ομιλίας του στο στρατηγικό ίδρυμα Brookings της Ουάσιγκτον, που είχε ως θέμα το μέλλον των ευρωαμερικανικών σχέσεων μετά την αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ.
Ο κ. Κουσνέρ εξέφρασε την «ικανοποίηση όλων μας» για το γεγονός ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο συζητούν χωρίς απαραίτητα την εμπλοκή της Αθήνας και της Άγκυρας και εκτίμησε ότι οι «οι τελευταίες αυτές συνομιλίες γεννούν ελπίδες».
Απαντώντας νωρίτερα σε ερώτηση του προέδρου του ιδρύματος και πρώην αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Στρόουμπ Τάλμποτ, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας τόνισε ότι η επίσημη θέση της Γαλλίας, όπως την έχει εκφράσει ο πρόεδρος Σαρκοζί, είναι πως η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει πλήρες μέλος της Ένωσης. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και σε άλλα κεφάλαια, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι δεν είναι μόνο η Γαλλία που αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας αλλά και η Κύπρος που είναι φυσικό να είναι διστακτική έναντι αυτής της προοπτικής.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]