Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΥΠΕΞ: «Ατυχείς» οι δηλώσεις του Τούρκου υπ. Αμυνας

Άρχισαν να καταλαβαίνουν;

«Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας είναι το λιγότερο ατυχείς», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του κ. Βετζντί Γκιονούλ, ότι η εξάλειψη του ελληνικού και του αρμενικού στοιχείου στην Τουρκία ήταν επιβεβλημένη για την οικοδόμηση του σύγχρονου τουρκικού κράτους-έθνους.
Οι δηλώσεις Γκιονούλ «χαρακτηρίζονται από μια απαράδεκτη και επικίνδυνη λογική, που θα έπρεπε να έχει οριστικά μείνει σε ένα σκοτεινό παρελθόν,όπου και ανήκει», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «οι εκ των υστέρων διευκρινίσεις δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τις αρχικές αρνητικές εντυπώσεις και τα αισθήματα που έχουν προκαλέσει».

Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ερωτηθείς αν συμμερίζεται την αισιοδοξία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Α. Ντάουνερ, ο οποίος έκανε λόγο για «σταθερή πρόοδο» της πορείας των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σημείωσε πως αυτό που μετράει είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων, από την οποία θα κριθεί η έκβαση της διαδικασίας.
Από την ως τώρα εξέλιξη -εκτίμησε ο κ. Κουμουτσάκος- αποδεικνύεται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης. Περιμένουμε, πρόσθεσε, χειροπιαστά δείγματα εποικοδομητικής στάσης και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]