Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist: H ισλαμική ταυτότητα της Τουρκίας δεν ενισχύθηκε πρόσφατα, αλλά από τις σφαγές των Ελλήνων και των Αρμενίων, που άρχισαν το 1915

του Σάββα Καλεντερίδη



Σε εκτενές άρθρο του, το περιοδικό Economist, προσπαθεί να αναλύσει το γεγονός της ισχυροποίησης του Ισλάμ στην Τουρκία και κάνει μια εκτεταμένη ιστορική αναφορά σε διάφορα ιστορικά γεγονότα, αρχίζοντας από τις αρχές του 20ού αιώνα, που επηρέασαν την πολιτισμική ταυτότητα της Τουρκίας.
Σε κάποιο σημείο του άρθρου του ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η Τουρκία άρχισε να αποκτά ισλαμικά χαρακτηριστικά τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και κυρίως από το 1915, όταν έγιναν οι σφαγές των Ελλήνων και των Αρμενίων της Ανατολίας.
Δυστυχώς, η δικαίωση των αδικοχαμένων εκατομμυρίων ψυχών, θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, φαίνεται ότι θα προέλθει από διανοούμενους και πολιτικούς άλλων χωρών, αφού οι δικοί μας είτε περί άλλα τυρβάζουν είτε αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας, άλλοτε "λουφάζοντας" και άλλοτε χαρακτηρίζοντας με τα χειρότερα λόγια όσους επιχειρούν να καταστήσουν το μείζον αυτό ζήτημα μέρος της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας που απασχολεί τον Ελληνισμό και τη διεθνή κοινότητα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στον κουρδικό παράγοντα, εξ ού και ο χάρτης που αναρτάται για συμβολικούς λόγους.



Απόσπασμα από το άρθρο του Economist.
Το πλήρες άρθρο στο: http://www.economist.com/world/europe/displayStory.cfm?source=hptextfeature&story_id=11745570
Από Infognomon-Politics
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]