Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά, έχουμε Αρχιεπίσκοπο?

"Που είσαι ρε Χριστόδουλε;"

Εχουν περασει 4 και πλεον μηνες απο την αναδειξη του Ιερωνυμου ως Αρχιεπισκοπου Αθηνων και πασης Ελλαδος και η ερωτηση στα χειλη πιστων και μη ειναι η παραπανω: υπαρχει αυτη τη στιγμη Αρχιεπισκοπος στην Ελληνικη Εκκλησια? Δηλαδη ατομο που να μπορει να ηγηθει,να λαμβανει θεση σε κρισιμα εθνικα και κοινωνικα ζητηματα και γενικα να κανει αισθητη την παρουσια του?

Πολυ φοβαμαι πως οχι. Ο κατα τα αλλα συμπαθεστατος, εξαιρετικα μορφωμενος και ηπιος Μακαριωτατος, δεν θυμιζει σε τιποτα τον προκατοχο του, Μακαριστο Χριστοδουλο. Ετσι, απο παντου ακουγεται η φραση "που εισαι ρε Χριστοδουλε", ακομα κι απο ατομα που ουδεμια σχεση εχουν με την Εκκλησια. Ειναι αραγε κακο που ο Ιερωνυμος δεν εχει το χαρακτηρα του εκλιποντος? Οχι φυσικα. Αλλα ειναι απαραδεκτο να εχει καθησει στον θρονο του αναπαυμενος & να μην παιρνει θεση σε τιποτα.

Κι εξηγουμαι.
  • Μιλησε για το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης? Οχι. Μονο γενικολογιες & αοριστολογιες.
  • Για το Μακεδονικο Ζητημα? Ουτε. Εφτασε στο σημειο να λεει οτι "ο χριστιανισμος ειναι για να ενωνει & οχι για να χωριζει", οταν ο αρχιεπισκοπος-μαιμου των σκοπιανων προκαλουσε ανοιχτα λεγοντας για "χαμενα αδελφια και πατριδες" στη...Θεσσαλονικη!!!
Τελευταιο κρουσμα, η απαθης σταση του στο σαλο που ξεσπασε μετα το γαμο των ομοφυλοφιλων στην Τηλο. Περασε στο ντουκου, λες και ηταν κατι το φυσιολογικο. Αντ' αυτου, μονιμη θεση λαμβανουν αλλοι ιεραρχες, οπως οι Ανθιμος & Αμβροσιος. Και δε λεω, καλως πραττουν, ομως δε θα ηταν προτιμοτερο να ακουγεται η φωνη της κεφαλης της Εκκλησιας? Τι φοβαται? Μη τον παρεξηγησουν οι γνωστοι κυκλοι?

Μα αυτοι, αιφνης σιωπησαν & εχαρησαν με την εκλογη του Ιερωνυμου. Ειναι αραγε τυχαιο αυτο? Βλεπεις τωρα κανεις δε τους κανει πολεμο, οπως συνεβαινε με τον μακαριστο Χριστοδουλο. Ειναι ελευθεροι να πρωθησουν τα ανθελληνικα & προδοτικα τους σχεδια, χωρις την εθνικη κριτικη της Εκκλησιας, που τους παταγε στον καλο καθε φορα που μας πλασαραν τα... θολοκουλτουριαρικα οραματα τους.

Αγαπητε Ιερωνυμε, ελπιζουμε να συνελθετε & να αναλαβετε το ρολο για τον οποιο σας εξελεξαν: δηλαδη οχι μονο την πνευματικη, αλλα & γενικη καθοδηγηση του λαου. Φυσικα δεν εννοουμε να το παιξετε Εθναρχης, απλα να αρθρωσετε επιτελους λογο Εθνικο, Εκκλησιαστικο και Ουσιαστικο. Ο κοσμος περιμενει πολλα απο εσας κι εσεις τον απογοητευετε. Ευχομαστε οχι για πολυ ακομα...
hellas-orthodoxy.blogspot.com
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η σταση του μεχρι αυτη τη στιγμη ειναι εξαιρετικη και μακαρι να συνεχισει ετσι....Δεν πρεπει να μπλεκουν την Θρησκεια με την πολιτικη....
    Για να δουμε ομως πως θα το παει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρέζας απλώς επαναλαμβάνει το πολιτικώς ορθό. Πρέζα σε ποία κοινωνία ζεις; Έξω από τα πολιτιστικά γκέτο του ΣΥΝ υπάρχει και μία ολόκληρη κοινωνία που ζει και αναπνέει και έχει άλλες αξίες από τις δικές σου. Άκουσέ την καμμιά φορά, μακριά από την αλαζονεία του "προοδευτισμού"

    None

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι περιμενετε ρε παιδια.Εδω πηγε και συνεχαρη για την εκλογη του τον αρχιεπισκοπο ο Αλαβανος κι ο Τσιπρας.Απο κει να καταλαβετε το ποιον του νεου αρχιεπισκοπου.Χαρηκε ο Τσιπρας για το ρολο της εκκλησιας;Τωρα μαλιστα!!Μας επεισαν.Ειδαν οτι ειναι ενας απαθης και με σχεδον οικουμενικες αποψεις και εφτιαξαν οι σχεσεις τους.Ενω οσο ηταν ο Χριστοδουλος τον ειχαν ολοι στη μπουκα γιατι ελεγε την πικρη και μοναδικη ΑΛΗΘΕΙΑ!!Αυτο ειναι και παρτε το χαμπαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]