Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ; Πολύ θα το ήθελαν, αλλά μάλλον πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός…


Γιώργο πάρε και άλλα "κεφάλια"

έτσι κι αλλιώς άχρηστοι είναι

Σε βλέπω σκεφτικό και λυπημένο.
Δεν πειράζει ρε παιδί, την άλλη φορά,
στο ΣΥΡΙΖΑ, θα πιάσει το κόλπο


Με την μέθοδο της «διασποράς ειδήσεων» και τακτικές ψυχολογικού πολέμου, προσπαθούν οι ενδιαφερόμενοι (εκδότες, κεφάλαιο και κάποιες αδιαφανείς μυστήριες οργανώσεις) να στηρίξουν τον Σημίτη και να ενσπείρουν τον «διχασμό» και έριδες στην παράταξη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ.

Οι τακτικές αυτές, αποδεδειγμένα αξιόπιστες ως προς το αποτέλεσμα, εφαρμόστηκαν αμέσως μετά την επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς τον Σημίτη. Πολλά διέρρευσαν και εκτός του ότι «κάρφωσαν» τα παπαγαλάκια τους, κατέδειξαν και τα κέντρα από όπου διοχετεύθηκαν.

«Στην δημοκρατία ποτέ δεν διαγράφεις έναν πρώην πρωθυπουργό», διάβασα και έμεινα κατάπληκτος. Αυτός που το είπε, βέβαια, ιδέα δεν πρέπει να έχει από την δημοκρατία, τις δομές της και τον τρόπο λειτουργίας της. Κι αυτό, επειδή είναι σε όλους γνωστό πως δεν υπάρχει κανείς «υπεράνω» της δημοκρατίας, όταν αυτή είναι πραγματική.

Σε μία δημοκρατία όλοι είναι ίσοι και απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά αλλά και τις ίδιες ποινές (εάν αυτό χρειασθεί). Αν δούμε στην ιστορία, θα διαπιστώσουμε πως στις δημοκρατίες πρώην αρχηγοί κρατών όχι μόνο καταργήθηκαν και χλευάσθηκαν, αλλά μπήκαν και στην φυλακή ή και εξορίστηκαν.

Αυτό βέβαια, για όσους διαβάζουν ιστορία για να μάθουν από αυτήν και όχι για να ξεσηκώσουν κομμάτια που τους ενδιαφέρει να τα χειριστούν «κατά το δοκούν», προς το συμφέρον τους γενικότερα.

Καλή, σωστή και άγια η διαγραφή του Σημίτη. Μόνο που ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να προχωρήσει ένα βήμα ακόμη παραπέρα. Πρέπει να τον διαγράψει από κάθε κατάστιχο του ΠΑΣΟΚ και να τον παραδώσει στην ιστορία λέγοντας τις αλήθειες που δεν έχουν λεχθεί ακόμη. Δεν ζητάω να τον «στήσει στον τοίχο», αλλά να αναφέρει όλα εκείνα τα «περιστατικά» που έκαναν την Ελλάδα μικρότερη, φτωχότερη και το ΠΑΣΟΚ κόμμα παρακολούθησης της εξουσίας.

Αυτά τα οφείλει ο Γ. Παπανδρέου όχι μόνο στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στα κομματικά στελέχη και όργανα του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε όλους τους Έλληνες. Και οφείλει να είναι ειλικρινής εάν έχει σαν στόχο να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στον τόπο που πολλά έχει υποφέρει, αποδεικνύοντας πως έχει ωριμάσει πολιτικά και είναι ικανός να απαιτήσει την ψήφο του Έλληνα πολίτη, κλείνοντας τα στόματα εκείνων που τον αποκαλούν υποτιμητικά «Γιωργάκη» (μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ).

Τώρα, τα περί διάλυσης ή διχασμού του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρά «απειλές» των υποστηρικτών του «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» προς την μάζα των ψηφοφόρων και δεν αγγίζουν καθόλου την πραγματικότητα. Εάν μετρηθούν αυτοί που υποστηρίζουν τον Σημίτη, πολλοί φοβάμαι ότι δεν θα γεμίσουν ούτε mini bus!!! Και πρέπει να γνωρίζουν και οι ίδιοι (πέρα από τις πιέσεις που δέχονται από τους «φίλους» του Σημίτη) πως διαλέγοντας την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ αυτοκτονούν πολιτικά…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά με στεναχωρεί το γεγονός πως δεν υπάρχει αξιόλογη αντιπολίτευση στην σημερινή κυβέρνηση, που θα την αναγκάζει να παραμένει μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και να μην παραβιάζει τα συμφέροντα των πολιτών. Αυτό επιδιώκουν οι "φίλοι" του Σημίτη, που επί χρόνια εργάζονταν για να καταστρέψουν το ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή κάπου διάβασα πως "γιατί δεν βλέπουν τα καλά που έκανε ο Σημίτης;" παρακαλώ πολύ προς διαφώτισή μου: ας κάνει κάποιος μία αναφορά σε αυτά τα "καλά που έκανε ο Σημίτης", έτσι, για να τα μάθω κι εγώ...




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]