Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Aνακτήσαμε την Αγιά Σοφιά, ένα από τα κορυφαία σύμβολα του πολιτισμού μας


Επανήλθε στις συζητήσεις για την Αγιά Σοφιά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νέα ομιλία του τη Δευτέρα δηλώνοντας εμφατικά: "Ανακτήσαμε την Αγία Σοφία την Παρασκευή, σύμφωνα με τις επιθυμίες των προγόνων".

"Οι συζητήσεις όσο αφορά τη μουσειακή κατάσταση δεν έχουν νόημα", είπε ο Ερντογάν, θέλοντας να αποφύγει να μιλήσει για τον Μουσταφά Κεμάλ: "Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε υπό ποιες συνθήκες η Αγία Σοφία απομακρύνθηκε από 500 ετών τζαμί και μετατράπηκε σε μουσείο".

Απευθυνόμενος στο υπουργικό του συμβούλιο, τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι "η Αγιά Σοφιά είναι ένα από τα κορυφαία σύμβολα του πολιτισμού μας".


Εκτός αυτού είπε ότι στην Αγιά Σοφιά θα υπάρχει μόνιμα μία δύναμη ασφαλείας 500 ανδρών των σωμάτων ασφαλείας.

Παράλληλα σε μία σαφή προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης με την Ελλάδα δήλωσε ότι η Τουρκία "δεν εποφθαλμιά κανενός το έδαφος" και έβαλε κατά αόριστων απειλών λέγοντας "όσοι εξακολουθούν να θεωρούν την Τουρκία ως την αδύναμη και δειλή χώρα του παρελθόντος, ονειρεύονται να κυριαρχήσουν στη χώρα μας".

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η "ηθικη" του κλεφτη και λωποδυτη στο μεγαλειο της!

    Στο τελος θα απαιτησει και Νομπελ Ειρηνης ο σουλτανισκος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]