Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλωτά φράγματα


Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Όταν στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπόσχονταν στο εκλογικό σώμα ότι θα κλείσουν τα σύνορα για να ανακόψουν το ρεύμα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ γνώριζαν ότι τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι θα έρθει η στιγμή που κληθούν από τους ανθρώπους στους οποίους είπαν ψέματα να δώσουν εξηγήσεις.

Βέβαια, κι όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός έβαζε στα ψηφοδέλτια στελέχη αποφασισμένα να χτίσουν πολιτικές καριέρες τοκίζοντας στο φόβο και την ανησυχία που προκαλεί σε όλους μας το μεταναστευτικό, θα έπρεπε κι εκείνος να ξέρει ότι θα έφτανε η ώρα που δεν θα είχε σε ποιον να βασιστεί για τη διαχείριση αυτού του πολύπλοκου ζητήματος.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε χθες να μαθαίνουμε μέσω διαρροής στο Associated Press για τα περίφημα πλωτά φράγματα εν είδη θαλάσσιων συνόρων (;) που θα κατασκευαστούν ως αποτρεπτικά για την παράνομη μετανάστευση.

Για την αποτελεσματικότητά τους δεν πιστεύουμε να έχει κανείς απορίες. Εύστοχα ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης σε σχόλιό του χθες στο Facebook θυμήθηκε τον Ξέρξη που μαστίγωνε τη θάλασσα στον Ελλήσποντο για να την «τιμωρήσει» που του γκρέμισε τις γέφυρες που έστησε για να περάσει ο στρατός του στον ελλαδικό χώρο.


Δεν είναι μέτρο ουσίας τα πλωτά φράγματα. Είναι μια απόφαση που στόχο έχει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει μια κοινή γνώμη η οποία δεν υπήρχε κανένας λόγος να ξεσηκωθεί.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα έχει αποτέλεσμα στο επίπεδο της επικοινωνίας γιατί γι αυτό γίνεται.

Το μεταναστευτικό δεν είναι θέμα επικοινωνιακό, είναι θέμα ουσίας. Είναι ένα πρόβλημα διεθνές και σύνθετο. Επικοινωνιακό πρόβλημα το έχουν κάνει οι ξετσίπωτοι που το βλέπουν ως πεδίο εύκολης ψηφοθηρίας και δημοφιλίας. Όλοι αυτοί που κανείς στη Νέα Δημοκρατία δεν μαζεύει, για άγνωστο σε εμάς λόγο.

Παρ’όλα αυτά όμως, μιας και η κυβέρνηση μπήκε και στο παιχνίδι της επικοινωνίας με καθυστέρηση, ας το δει ως τρόπο για να κερδίσει χρόνο για να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, να οργανώσει γρήγορες και θεαματικές επιστροφές όσων δεν το δικαιούνται και να κάνει τα hot spot ανθρώπινα.

Τα πλωτά φράγματα και η επικοινωνιακή διαχείριση μπορεί και να αποδειχθούν αποτελεσματικά στο να δώσουν στην κυβέρνηση χρόνο. Όμως για κάθε κυβέρνηση, κερδισμένος θεωρείται μόνον ο χρόνος που έχει αξιοποιηθεί στο να εφαρμόσει τη στρατηγική της. Σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό δίνει μάχη με το χρόνο. Είναι βέβαιο ότι μπορεί να την κερδίσει.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]