Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επιλεκτική επίκληση του διεθνούς δικαίου…


Μέσα στον ορυμαγδό των πληροφοριών μια είδηση πέρασε εντελώς στα «ψιλά». Σχεδόν ασχολίαστη. Την περασμένη Τρίτη καταγράφηκε ριζική μεταστροφή της στάσης της χώρας μας απέναντι στο Παλαιστινιακό και τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στην κατοχή του Ισραήλ.

Η Ελλάδα καταψήφισε στη γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Το ίδιο έκαναν Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βραζιλία και Κολομβία. Εξηγήσεις για αυτή την αλλαγή στάσης δεν έχουν δοθεί από ελληνικής πλευράς. Συμπεράσματα μπορούν να βγουν όμως, αν παρατηρήσουμε ποιας πολιτικής απόχρωσης είναι οι κυβερνήσεις των χωρών που καταψήφισαν…

Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα μετά από δεκαετίες Η χώρα μας με την άρνησή της να υιοθετήσει το ψήφισμα περνά σε εκείνη την μειοψηφική πλευρά που αρνείται να αναγνωρίσει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Για όσους τυχόν αμφιβάλλουν , ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ:

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ. Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα»…


Το θέμα ίσως να μην αναδεικνυόταν ποτέ αν δεν το έφερνε στην επιφάνεια ο η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες επικαλούνται χρόνια τώρα και για λόγους που κυρίως έχουν να κάνουν με το Κυπριακό και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό σε αυτό. Η αιφνίδια αλλαγή στάσης προφανώς συνιστά απομάκρυνση από τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Η προσέγγιση ακόμα και η ταύτιση με το Ισραήλ είναι έργο που το είδαμε να ανεβαίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο διάστημα είχαμε την ευθυγράμμιση με όλες τις επιθυμίες της αμερικανικής διπλωματίας και του Ντόναλντ Τραμπ. Εύκολα μπορεί κανείς να εντάξει αυτή την άρνηση ψήφου στην ίδια κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σήκωσε τους αντιπολιτευτικούς τόνους για το θέμα. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ευθυγραμμίζεται μέχρι σημείου ισοπέδωσης με τις θελήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό το διεθνές δίκαιο γίνεται λάστιχο και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων μετατρέπονται σε σχετική έννοια. Η επιλεκτική πια επίκληση του διεθνούς δικαίου από την ελληνική πλευρά θα είναι τέτοια όταν και εμείς το επικαλούμαστε για τα εθνικά μας θέματα…

Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

Η Ελλάδα και επισήμως στο τιμ των χωρών με ακροδεξιές κυβερνήσεις , στον δρόμο που άνοιξε ο ξεφτίριζα με τη στρατηγική συμμαχία με τους σιωναζί.

Γιώργος Χελάκης
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]