Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτό είναι το θέλημα του Αλλάχ

Η εικόνα επάνω είναι απάτη και υπόκειται στις αρχές τις Αντιπροπαγάνδας

Ακόμα ένα μικρό παιδί και η μάνα του πνίγηκαν όταν οι επιβάτες ενός φουσκωτού το βούλιαξαν, όπως τους δασκάλεψαν οι διακινητές για να θεωρηθούν ναυαγοί και όχι παράνομα εισελθόντες. Δεν ήταν βέβαια εκεί φωτογράφος και η είδηση πέρασε στα ψιλά. Το ίδιο δράμα θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα και όλοι οι «αρμόδιοι» θα εξαντλούν την «ευαισθησία» τους σε μια υποκριτική τηλεοπτική γκριμάτσα δύο δευτερολέπτων. Το πρόβλημα χρειάζεται συνολική νομοθετική κατ’ αρχήν ρύθμιση, ως εξής:

1. Η Ε.Ε. να υποχρεώσει την Τουρκία να αποδεχθεί δικαιοδοσία διεθνούς δικαστικού κλιμακίου σε αυτά τα θέματα το οποίο για κάθε βύθιση σκάφους θα διεξάγει ανακρίσεις και εδώ ανάμεσα στους επιβάτες και στην Τουρκία ανάμεσα στους διακινητές. Οι διακινητές, ούτως ή άλλως να δικάζονται για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο θανάτου και αν υπάρχουν νεκροί, να δικάζονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Είναι εύκολο να βρεις ποιος ήταν ο διακινητής κάθε βάρκας.

2. Να δημιουργηθούν γραφεία της Ε.Ε. στην Τουρκία στα οποία να μπορούν να προσέρχονται οι πρόσφυγες πολέμου, να παίρνουν πολιτικό άσυλο μαζί με αεροπορικό εισιτήριο κατευθείαν για την χώρα υποδοχής τους. Άρα, κατά τεκμήριο ΟΛΟΙ οι άλλοι θα είναι οικονομικοί μετανάστες.

3. Να αλλάξει η νομοθεσία η οποία να προβλέπει ότι μετά την διάσωση, εάν οι διασωθέντες δεν δηλώσουν καθόλου στοιχεία ή δεν δηλώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία (κάτι που είναι εύκολο να διασταυρωθεί με τις πρεσβείες των χωρών προέλευσης) να είναι υπό κράτηση και να ενεργοποιείται η διαδικασία απέλασης. Εάν πάλι δηλώσουν πραγματικά στοιχεία και αποδειχθεί ότι είναι οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου, πάλι να απελαύνονται, ευρισκόμενοι υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία της απέλασης. Αν η χώρα μας δεν έχει υπογράψει με τις χώρες τους σύμφωνο επαναπροώθησης, να επιστρέφονται στην Τουρκία. Ναι, τίποτε δεν είναι ούτε εύκολο ούτε ευχάριστο σ’ αυτό το θέμα. Το να μην κάνεις τίποτε όμως και απλώς να μετράς τους πνιγμένους είναι το χειρότερο.


Τραγωδία σε θρησκευτικό προσκύνημα;
Γιατί τραγωδία; Αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ.


Το είπε κι ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης. Τους ήθελε μια ώρα αρχύτερα κοντά του. Ήδη θα ξεσαλώνουν με τις 72 παρθένες έκαστος. Τραγωδία σε θρησκευτικό προσκύνημα; Στην ιερότερη πόλη, στην ιερότερη στιγμή; Τι λέτε ρε βέβηλοι! Ή πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί προσφέρεται περίθαλψη στους τραυματίες. Κι αυτούς τους ήθελε κοντά του ο Αλλάχ, αλλά λίγο αργότερα. Ίσως υπήρχε έλλειψη σε παρθένες και δεν ήθελε να τους αφήσει να περιμένουν με το μπιπ στο χέρι. Δεν είναι ασέβεια να πας κόντρα στο θέλημα του Υψίστου; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος ειδήμων περί τας βουλάς Του; Πώς ερμηνεύεται η εκατόμβη νεκρών τη στιγμή του προσκηνύματος; Ο Θεός την προκάλεσε ή ο Διάβολος που εκείνη τη στιγμή πετροβολούσαν; Κι επειδή το ερώτημα είναι γενικό, δεκτός και ειδήμων άλλου δόγματος.

Ο ιμάμης είναι ευτυχισμένος για όσους πέθαναν. Και οι ίδιοι αυτό θα παρακαλούσαν. Είναι σίγουρος: «Σας εγγυώμαι ότι πολλοί από εκείνους που έφυγαν προσεύχονταν να πεθάνουν σε ένα προσκύνημα Ihram.» Κι αυτό που έγραψε αρέσει σε 59.000 άτομα και το κοινοποίησαν 23.000! Θα πρέπει να καταλάβετε ότι το Ισλάμ είναι θανατολάγνο. Κι είναι λογικό: αφού η ζωή στη γη είναι γεμάτη προβλήματα και η ζωή στον παράδεισο του Αλλάχ είναι ό,τι πιο ευτυχισμένο μπορείς να φανταστείς, τι κάθεσαι και παιδεύεσαι εδώ; Αν δεν μπορείς να ανατιναχτείς μαζί με τους απίστους, μπορείς να ελπίζεις ότι θα ποδοπατηθείς στη Μέκκα. (σ.tp. Κι ο Χριστιανισμός το ίδιο υποστηρίζει για τον Παράδεισο και η έκφταση «ήταν θέλημα θεού» είναι και στα δικά του κιτάπια)

Υ.Γ.1 Όταν γίνεται ένα τέτοιο ατύχημα ειδικά την ιερότερη για μια θρησκεία στιγμή, είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά στο αφήγημά της. Η εξήγηση λοιπόν που έδωσαν οι σαουδάραβες ήταν αυτή: ήταν θέλημα του Αλλάχ. Δηλαδή αυτός θέλησε να τους σκοτώσει. Δικό μου καθήκον, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, είναι να αναδεικνύω τις εσωτερικές αντιφάσεις της θρησκείας – της κάθε θρησκείας. Δεν προσβάλλω τον πιστό, αλλά, ναι, φωτίζω την αυταπόδεικτη ασυνέπεια του θρησκευτικού αφηγήματος. (Κι ο παπάς, όταν πεθαίνει ένα παιδί από καρκίνο, λέει το ήθελε ο Θεός κοντά του.

Γιατί, ζωντανό δεν ήταν κοντά στον πανταχού παρόντα; η Γη είναι μακριά του;) Δεν θα έκανα το παραπάνω σχόλιο, αν η θρησκεία ήταν προσωπική υπόθεση του καθενός και αφορούσε στις απαντήσεις που δίνει ο καθένας στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. Όλες οι θρησκείες όμως και πολύ περισσότερο το Ισλάμ επιμένουν να έχουν πολιτικό ρόλο και να λειτουργούν και ως κανονιστικό / νομικό πλαίσιο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα κάνω τα πάντα για να καταργηθεί, τουλάχιστον στη χώρα μας. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Ισλαμικός κόσμος έχει ακόμα αιώνες εξέλιξης μέχρι να φτάσει να μην αποδίδει σε θείο θέλημα όσα συμβαίνουν επί γης – και τα καλά και τα κακά.

Υ.Γ.2 Όπως φαίνεται το θέλημα του Αλλάχ είναι σταθερό από το 1990:
1. Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο 1.426 προσκυνητών.
2. Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα κατά την τελετή του λιθοβολισμού.
3. Στις 15 Απριλίου 1997, έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι, από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα
4. Στις 9 Απριλίου 1998, 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού.
5. Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών.
6. Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα.

Όλες αυτές τις τραγωδίες οι μουλάδες τις απέδωσαν στο θέλημα του Αλλάχ. Όχι σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας, σε πρόχειρο σχεδιασμό, σε ελλιπή προφύλαξη, στους αυξημένους κινδύνους που συνεπάγεται η προσέλευση τόσων πολλών ανθρώπων σε τόσο μικρό χώρο. κ.λπ. Όχι, δεν φταίνε αυτά. Ήταν θέλημα του Αλλάχ. Άρα είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί.

Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία

Πώς θα σας φαινόταν αν μετά από πίεση των … τοπικών πληθυσμών, στις παραλίες μας έμπαινε υποχρέωση, έστω και για μια μιάμιση ώρα τη μέρα, να είσαι ντυμένος με τον ισλαμικό τρόπο; Οι άντρες με κάλυμμα από τη μέση μέχρι τα γόνατα και οι γυναίκες από τον λαιμό μέχρι τους καρπούς και τους αστραγάλους; Έχει γίνει στην Αγγλία.

Πώς θα σας φαινόταν κάποια παραλία να είναι επιπλέον και χωρισμένη – αλλού οι γυναίκες, αλλού οι άνδρες; Έχει γίνει στην Τουρκία. Το Ισλάμ, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Είναι νομοθεσία που διέπει τη ζωή του οπαδού 24 ώρες το 24ωρο. Θεωρητικά το ίδιο είναι και ο Χριστιανισμός (το γράφω πάντα για τους ηλίθιους αθεοταλιμπάν που κάνουν ηλίθιες συγκρίσεις).

Όμως ο Χριστιανισμός έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στην Δυτική Ευρώπη, στις εκκλησίες. Αν θες αποδέχεσαι, ό,τι θες να αποδεχθείς. Αν δεν αποδεχθείς, κανένας δεν δίνει σημασία. Το Ισλάμ για να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο θα πρέπει να περάσουν αιώνες. Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να ξαναγυρίσει στους ιερούς πολέμους και στην μεσαιωνική βαρβαρότητα επειδή κάποιοι μετανάστες δεν εννοούν να προσαρμοστούν στο πολιτισμικό πλαίσιο της χώρας που τους φιλοξενεί. ΕΣΥ ήρθες εδώ, μουσουλμάνε. Δεν σε προσκαλέσαμε.

Αν λαχταράς να υιοθετήσεις τον τρόπο ζωής της Ευρώπης, είσαι ευπρόσδεκτος, μπορεί και πολύτιμος σε μια ήπειρο που πάσχει από υπογεννητικότητα. Κάνε 8 παιδιά, τα χρειαζόμαστε, γιατί εμείς κάνουμε ένα με το ζόρι. Αλλά δεν θα τα στείλεις σε ισλαμικό κατηχητικό. Θα τους δώσεις δυτική παιδεία. Θα μεγαλώσουν με τις ευρωπαϊκές αξίες και θα τις υποστηρίζουν για όλη τους τη ζωή. Η γυναίκα σου θα είναι ισότιμη με σένα και τα κορίτσια σου θα σπουδάσουν αν θέλουν, θα ντύνονται, θα διασκεδάζουν και θα ερωτεύονται σαν όλα τα κορίτσια της ηλικίας τους.

Αν θες να κάνεις την Ευρώπη σαν την πατρίδα σου, που εγκατέλειψες γιατί προφανώς δεν σου άρεσε, θα φύγεις εσύ, μουσουλμάνε.

Με το ζόρι;
Με το ζόρι!
Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία,

Οι «πρόσφυγες» δεν έρχονται στην Ευρώπη, από τη Συρία.

Προέρχονται από τη Συρία – σε ένα μικρό όπως αποδεικνύεται ποσοστό.
Έρχονται από την Τουρκία, στην οποία καταλήγουν ως τελευταία στάση πριν την Ευρώπη όλοι οι φερέλπιδες οικονομικοί μετανάστες από όλη την Ασία. Η Τουρκία δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Και η δυτική πλευρά της καλπάζει οικονομικά, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Είναι επίσης ισλαμικό, αν και (ιδιοτύπως) δημοκρατικό, κράτος.

Γιατί δεν μένουν στην Τουρκία αφού είναι ασφαλείς, ανάμεσα σε ομόθρησκους και μπορούν να βρουν δουλειά εκεί; Γιατί δίνουν 4000 ευρώ στους διακινητές όταν με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κάτι επαγγελματικό στην Τουρκία και να είναι μεγιστάνες στο Μπαγκλαντές; Να βοηθήσει η Ευρώπη την Τουρκία με γενναία κονδύλια. Αλλά για να τους κρατήσει εκεί. Και για όσους Σύρους θέλουν πολιτικό άσυλο, ειδικά γι’ αυτούς, να δημιουργήσει γραφεία στην Τουρκία, για να μεταφέρονται αεροπορικά στις χώρες φιλοξενίας και να μην θαλασσοπνίγονται. Αλλά κατόπιν επιλογής.

Η Ευρώπη έχει δικαίωμα να ΔΙΑΛΕΓΕΙ ποιους θέλει να δεχτεί στο έδαφός της.

Τα κριτήρια είναι αυτονόητα: η απόλυτη αποδοχή των ευρωπαϊκών αξιών.

Θάνος Τζήμερος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]