Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Συζητάμε με τη Ρωσία για αγορά των μαχητικών Su-57


Το ενδεχόμενο η Τουρκία να αγοράσει και να παράγει μαχητικά αεροσκάφη και ότι τα ρωσικά Su-35 και Su-57 είναι μια θετική εναλλακτική λύση στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν συνομιλίες για την αγορά των μαχητικών Su-57, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται, θα συνεχισθούν. Μετά την MAKS 2019 (σ.σ έκθεση οπλικών συστημάτων) στη Μόσχα, παρέμειναν οι εκπρόσωποι των υπουργείων μας, που εργάζονται εκεί. Θα ενεργήσουμε, θέτοντας στο τραπέζι των συνομιλιών του δικούς μας όρους για την δανειοδότηση και την από κοινού παραγωγή» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά «πρέπει να λάβουμε μέτρα για να διαφυλάξουμε την αμυντική μας βιομηχανία και από αυτή την άποψη πρέπει να δούμε τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57».


Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν είπε επίσης ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο τον επόμενο μήνα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ενώ τόνισε ότι αν η Ουάσιγκτον δεν αλλάξει στάση στο ζήτημα της πώλησης των F-35, η Άγκυρα θα «αναζητήσει διέξοδο από αυτή την κατάσταση».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το κύριο θέμα της συνεργασίας με την Ρωσία στον αμυντικό τομέα, είναι πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]