Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαδοχικές πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα


Την ώρα που οι αποκαλύψεις για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χρυσού εκτός Βενεζουέλας από το καθεστώς Μαδούρο λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας αποκαλύπτεται ότι οι πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών με σταθμό την Ελλάδα δεν ήταν μία ή δυο αλλά τουλάχιστον οκτώ. Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Ιάσονας Πιπίνης στον ΕΤ της Κυριακής, τα αεροσκάφη της εταιρείας PDVSA που χρησιμοποιούνται από μέλη της κυβέρνησης Μαδούρο με την αιτιολογία του ανεφοδιασμού, χρησιμοποιούν κατά κόρον αεροδρόμια όπως του Ηρακλείου, της Καβάλας και άλλα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δύο ημέρες πριν από την προσγείωση στην Αθήνα- δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου- ένα άλλο αεροσκάφος που επίσης ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA, αλλά το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, με διακριτικά YV3360, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Επιπλέον, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί πάλι στο Ηράκλειο. Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», στις 10 Νοεμβρίου 2018 το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο.

«Το Φάλκον YV3360 ανήκει στην εταιρία πετρελαίου PDVSA και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Μαδούρο», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αεροσκάφος το έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Νικολάς Μαδούρο.


Η αντιπολίτευση ζητά τη συνεργασία των ελληνικών Αρχών

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο καθεστώς, ζητά τη συμβολή της στο θέμα του έλεγχου των κινήσεων των συνεργατών του Μαδούρο αλλά και συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ανχελ Αλβαράδο, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο κάνει λόγο για φορτία χρυσού που εξάγονται παράνομα στο εξωτερικό από το καθεστώς Μαδούρο και καταγγέλλει πως οι πτήσεις των αεροσκαφών στην Ελλάδα μπορεί να συνδέονται με τη μεταφορά κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

«Είναι μια έρευνα που πρέπει να γίνει. Να δούμε συγκεκριμένα τι μεταφέρουν αυτά τα αεροσκάφη. Εμείς έχουμε την εκτίμηση ότι βγάζουν χρυσό από την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας με ιδιωτικά αεροσκάφη. Με αεροσκάφη σαν και αυτά που προσγειώνονται στην Ελλάδα».

«Δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία αυτή τη στιγμή αλλά θέλουμε οι ελληνικές Αρχές να συνεργαστούν και να ερευνήσουν το ζήτημα, να εξετάσουν τι υπάρχει μέσα σε αυτά τα αεροπλάνα. Να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά τα αεροσκάφη μεταφέρουν ακόμη και χρυσό που έχει βγει με παράνομο τρόπο από τη χώρα. Ζητάμε από τις ελληνικές Αρχές να συνεργαστούν σε αυτή την έρευνα και να συμβάλλουν ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εμφανώς στηρίζει τον Μαδούρο αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή αλλά και επαφή με συνεργάτες του Γκουαϊδό. Ταυτόχρονα αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα των αεροσκαφών, δεν ανακοινώνει τις στάσεις και σταθμεύσεις του παρά τον διεθνή σάλο για τις μεταφορές χρυσού.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η πλευρά Γκουαϊδό όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη προτίθεται να ελέγξει ακόμη και λογαριασμούς προσώπων στην Ελλάδα όπως και στην Τουρκία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]