Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προξενείο "Βόρειας Μακεδονίας" με έδρα τη... Σολούν θέλουν τα Σκόπια


Η... σχολή Τσίπρα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι διπλωματικές αρχές που ετοιμάζουν τα Σκόπια στην Ελλάδα και ο επίκαιρος Δημοσθένης

Μας πήραν όλοι μυρωδιά ότι παραχωρούμε τα πάντα, για να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή, και τρέχουν να πάρουν.

Στην ερώτηση εάν υπάρχουν δυνατότητες επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, η Ύπατη Εκπρόσωπος, Φεντερίκα Μογκερίνι, απάντησε πως «το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο εάν ξαναβγεί ο Τσίπρας πρωθυπουργός».

«Σε αυτό το κομμάτι η Ελλάδα μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, υιοθετώντας μια πιο μετριοπαθή στάση, καθώς είμαστε υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και σίγουρα κατά της οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων», είπε η Μογκερίνι.

Έκανε Σχολή ο Τσίπρας με την Συμφωνία των Πρεσπών, και μας ζητούν τώρα να κάνουμε το ίδιο και στο Κυπριακό, κρατώντας μετριοπαθή στάση. Δεν θα είναι δύσκολο. Ο Ν. Αναστασιάδης είναι της ίδιας κοπής με τον Κοτζιά, και ο Τσίπρας είναι ο γνωστός Τσίπρας. Να φέρουμε τον Ερντογάν στις Πρέσπες, να υπογράψουμε ό,τι θέλει και να τελειώνουμε και με το Κυπριακό. Μετά, θα φέρουμε τον Έντι Ράμα.

Οι αγνοί ιδεολόγοι της Αριστεράς δεν αναρωτιούνται γιατί οι εχθροί τους καπιταλιστές ευνοούν τόσο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ;


Πότε θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να πάψει να συνδιαλέγεται στα αγγλικά; Το απόγευμα της Τρίτης, μόλις αντίκρισε τον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, τού είπε «Nice to meet you», δηλαδή «χαίρομαι που σε γνωρίζω», παρόλο που τον έχει συναντήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Πιθανότατα, ο Α. Τσίπρας ήθελε να πει «nice to see you», δηλαδή «χαίρομαι που σε βλέπω».

Ευτυχώς που τα αγγλικά του Ερντογάν είναι του ίδιου επιπέδου, και μάλλον δεν κατάλαβε. Κατάλαβαν όμως οι χρήστες των σόσιαλ μίντια και το διασκέδασαν.

Πέντε εταιρείες και κοινοπραξίες έχουν επιλεγεί για να υποβάλουν προσφορές για την κατασκευή του αγωγού IGB, Ελλάδας-Βουλγαρίας. Ο διαγωνισμός αξίας 145 εκατομμυρίων ευρώ (165,65 εκατομμύρια δολάρια) αφορά την κατασκευή αγωγού μήκους 182 χιλιομέτρων (113 μιλίων) με στόχο την σύνδεση με τον TAP και τη μεταφορά αζερικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία ώστε η τελευταία να απεξαρτηθεί ενεργειακά από την Ρωσία.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε «να ανοίξει πρεσβεία της Δημοκρατίας της "Βόρειας Μακεδονίας" στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα, όπως επίσης και άνοιγμα Γενικού Προξενείου στην Ελλάδα με έδρα τη "Σολούν"» (Θεσσαλονίκη). Οι Σκοπιανοί έχουν ανακοινώσει ότι μόνο στις επίσημες αναφορές θα αποκαλούν την πόλη Θεσσαλονίκη.

Θυμάστε τις πολεμικές ανακοινώσεις της Αριστεράς για το φράγμα και τα συρματοπλέγματα στον Έβρο; Συνεχίστηκαν και όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αποκαλύπτουν τώρα οι στρατιωτικοί αναλυτές, ότι το "χαντάκι", όπως το έλεγαν αχρήστευσε τις τουρκικές γέφυρες Leguan που μπορούσαν να υποστηρίξουν τα άρματα μάχης Leopard 2A4.

Η Άγκυρα είχε δώσει για αυτές μαζί με παρελκόμενα σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια. Με το "χαντάκι", με άνοιγμα πλάτους μεγαλύτερο από αυτό των γεφυρών, αυτές αχρηστεύθηκαν και χάθηκαν τα 500 εκατ. της Τουρκίας. Τι λένε άραγε γι’ αυτό τα "ειρηνόφιλα" παιδιά της Αριστεράς;

Σα να μην πέρασε μια μέρα… Δημοσθένης προς τους Αθηναίους: «Όλοι πρέπει να εξοργίζεστε εξίσου όταν βλέπετε ότι πολύ εύκολα κινδυνεύουν να κακοποιηθούν οι πιο φτωχοί και αδύναμοι πολίτες, ενώ οι βδελυροί και πλούσιοι μπορούν να αδικοπραγούν ατιμωρητί και να εξαγοράζουν πρόσωπα για να εκβιάζουν καταστάσεις».

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]