Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της...


Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα δικαστές, που είναι πραγματικά «τυφλοί» και που δεν υπηρετούν το φασιστικό σύστημα του Τζ. Σόρος

Μετά από 4 συνεδριάσεις έληξε τελεσίδικα την Παρασκευή στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην Προϊστάμενο της Δ/νσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη και τον συνεργάτη της ΕΥΠ, Σοφοκλή Κουκουλίτσιο.

Την μήνυση είχε καταθέσει εναντίον τους ο κολλητός του ΣΥΡΙΖΑ, "δημοσιογράφος" Κώστας Βαξεβάνης... ο λεγόμενος και "πάτος της δημοσιογραφίας"...

Κατηγορούντο αμφότεροι από τον Κώστα Βαξεβάνη, για... ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία! Ξέρετε, για εκείνη την περιβόητη «απόδειξη» της ΕΥΠ που έφερε τον Βαξεβάνη ως μισθοδοτούμενο από την υπηρεσία…

Την «απόδειξη» αυτή είχε παραδεχτεί ότι την έγραψε κάποια Μαρία Ξευτέρη, ιδιώτης, ή οποία ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε εντολές των κ.κ. Αγγελάκη και Κουκουλίτσιου οι οποίοι σύμφωνα πάντα με αυτήν και τον Βαξεβάνη ενεργούσαν για λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του μεγαλοτραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα.

Τα όσα κατέθεσε όμως στο δικαστήριο τόσο αυτή όσο και ο Βαξεβάνης δεν στάθηκαν ικανά να πείσουν το δικαστήριο…



Αντίθετα τα όσα στοιχεία κατέθεσαν οι κ.κ. Αγγελάκης και Κουκουλίτσιος και ο δικηγόρος τους κ. Γιώργος Χρ. Παπατσώρης απέδειξαν, πως δεν είχαν καμία συμμετοχή στα όσα ισχυρίστηκε ότι είχε πράξει η Μαρία Ξευτέρη.

Καθοριστικής δε πιστεύουμε σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης είχαν και οι πολύωρες καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης των κ.κ. Αγελάκη – Κουκουλίτσιου, του Πρέσβη ε.τ. και πρώην Διοικητή ΕΥΠ κ. Ιωάννη Κοραντή και του πρώην Α΄ Υποδιοικητή ΕΥΠ κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπή, ενώ σημαντικό ρόλο πιστεύουμε ότι έπαιξε και η Έρευνα – Έκθεση που πραγματοποίησε για την υπόθεση ο ειδικός πραγματογνώμονας κ. Ευάγγελος Ντούσικος.

Από την όλη δε ακροαματική διαδικασία, προέκυψε ότι επρόκειτο για ένα κακοστημένο σενάριο που στόχο είχε να πλήξει τον Κώστα Αγγελάκη.

Το Δικαστήριο φυσικά δεν πείστηκε από τις κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες παρουσίαζαν μεγάλα κενά και αθώωσε τόσο αυτόν όσο και τον συνεργάτη του Σοφοκλή Κουκουλίτσιο…

Τα όσα προέκυψαν από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών της Ξευτέρη και των συνεργατών της από την Αστυνομία και αποκαλύφθηκαν στο Δικαστήριο ήταν συγκλονιστικά.

Προέκυψαν συνδέσεις ανάμεσα στην ΕΥΠ, σε δημοσιογράφους, σε δικηγόρους και πιθανόν και σε δικαστικούς λειτουργούς.

Ο εκνευρισμός δε του Κ. Βαξεβάνη ήταν έκδηλος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που έφτασε στο σημείο να επιτεθεί φραστικά στον συνήγορο των κ.κ. Αγγελάκη και Κουκουλίτσιου Γεώργιο Χρ. Παπατσώρη κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, επειδή εκείνος αποκάλυψε το ρόλο τους.

Ευτυχώς η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, παρά την ένταση της ακροαματικής διαδικασίας, επανέφερε στην τάξη όλους τους παράγοντες της δίκης και δεν επηρεάστηκε από πυροτεχνήματα και εντυπωσιασμούς.

Το δικαστήριο, αθώωσε τελικά πανηγυρικά τους κ.κ. Κώστα Αγγελάκη και Σοφοκλή Κουκουλίτσιο και έκρινε ένοχη την Μαρία Ξευτέρη στην οποία και επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα καθώς είχε και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις κατά το παρελθόν.

Ο κ. Παπατσώρης δήλωσε με το πέρας της δίκης ότι το κουβάρι της πλεκτάνης σιγά-σιγά ξετυλίγεται και ότι στο φως θα έρθουν κι άλλα στοιχεία που θα αποκαλύψουν πολλά από όσα συνέβησαν τα τελευταία έτη στη χώρα μας!

Εκ μέρους μου, έχοντας παρακολουθήσει και άλλες δίκες στις οποίες ΑΘΩΩΘΗΚΕ ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, υπόσχομαι, ότι θα ακολουθήσει εκτενής έρευνα και ρεπορτάζ για όσα ακούστηκαν στη δίκη αλλά και στο παρασκήνιο αυτής και τα στοιχεία θα δοθούν στις Εισαγγελικές Αρχές.

Καλλιόπη Σουφλή
Αττικά Νέα


Σχόλιο ιστολογίου: Συνεργάτης του ιστολογίου μας βρέθηκε στη συγκεκριμένη δίκη. Τα σχόλια που μας μετέφερε για το ύφος, το ήθος, την σοβαρότητα, την ποιότητα και κυρίως για την ασέβεια προς το δικαστήριο και τους κανόνες λειτουργίας της Δικαιοσύνης, από την πλευρά του γνωστού δικομανή "έγκριτου δημοσιογράφου" κ. Κ. Βαξεβάνη, θεωρήσαμε πως θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο ειδικής και σχολαστικής έρευνας, αφού έχει ήδη καταγραφεί μια στόχευση του κ. Κ. Αγγελάκη από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο - εκδότη, αφού ο δημοσιογράφος φαίνεται πως έχει επιδοθεί σε σειρά δημοσιευμάτων και μηνύσεων κατά του κ. Κ. Αγγελάκη, οι οποίες καταπίπτουν στις δικαστικές αίθουσες. Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι: Σε τι προσδοκά ο κ. Βαξεβάνης (χαρακτηρισμένος από γνωστούς δημοσιογράφους και ως μυθομανής), όταν καταγράφεται επαρκώς πως η αλήθεια και το δίκαιο βρίσκονται από την πλευρά του κ. Αγγελάκη;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]