Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κατρούγκαλος "ακυρώνει" την πρόταση Καμμένου για τα Σκόπια


Πριν από τρία (περίπου) χρόνια, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως καθηγητής Πανεπιστημίου, άφησε εμβρόντητους στην Κομοτηνή τους σπουδαστές της Σχολή Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ όταν τους δήλωσε πως "το 2019 θα γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος"!!! Εκείνη η δήλωσή του από τη θέση του Καθηγητή Πανεπιστημίου, μπορεί να θεωρήθηκε ως γελοιότητα (έστω και με "επικίνδυνα χαρακτηριστικά) από όσους έλαβαν γνώση περί αυτής, αφού κανένα σχετικό στοιχείο δεν προσκόμισε ο ακαδημαϊκός Γιώργος Κατρούγκαλος, η πολιτική πορεία του οποίου επέφερε τραγικά οικονομικά αποτελέσματα στους έλληνες πολίτες, ενδεχομένως τραγικότερα και από μια ελληνοτουρκική στρατιωτική σύρραξη.

Ο εν αναμονή προφήτης, όμως, σήμερα, από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών έτρεξε να διαψεύσει ως μη υλοποιήσιμη την πρόταση του συγκυβερνήτη και προέδρου των Αν.Ελ. Πάνου Καμμένου, σχετικά με την εναλλακτική πολιτική πρόταση μετά από ένα αδιέξοδο στην επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων.
«Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών».
Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με τις προτάσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πανου Καμμένου για την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην ΠΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.


Ο Κατρούγκαλος μιλώντας στο News 24/7, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:
«Οι μείζονες πολιτικές αποφάσεις της Βουλής έχουν ειδικό βάρος άρα εκ των πραγμάτων συνδέονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αυτό συμβαίνει για παράδειγμα και με τον προϋπολογισμό, όχι μόνο με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Θα περίμενα από τη ΝΔ να πάρει τέτοια πρωτοβουλία και να καταθέσει πρόταση μομφής πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Έχω την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υπάρχουν φωνές στο Ποτάμι που δεν θέλουν την ταύτιση με την κυβέρνηση αλλά θέλουν τη συμφωνία. Ωστόσο, μπορώ να φανταστώ έναν βουλευτή το Ποταμιού να απέχει αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να ψηφίζει υπέρ μια πρότασης μομφής εφόσον θέλει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών».
Παράλληλα, κυβερνητικές πήγες σε σχόλιό τους επισημαίνουν:
«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]