Eurostat: Οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία
Οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2016, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, οι Ελληνίδες αποκτούν κατά μέσο όρο 1,38 παιδιά, σε ηλικία 30,3 ετών, ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο οι γυναίκες αποκτούν 1,6 παιδιά, σε ηλικία 29 ετών.
Το χαμηλότερο επίπεδο γονιμότητας στην ΕΕ καταγράφεται στην Ισπανία και την Ιταλία (1,34 γεννήσεις ανά γυναίκα), στην Πορτογαλία (1,36), στην Κύπρο και στη Μάλτα (1,37). Το υψηλότερο επίπεδο γονιμότητας καταγράφεται στη Γαλλία (1,92), στη Σουηδία (1,85), στην Ιρλανδία (1,81) και στη Δανία και τη Μ. Βρετανία (1,79).
Οι νεότερες μαμάδες καταγράφονται στη Βουλγαρία (26 ετών αποκτούν κατά μέσο όρο το πρώτο τους παιδί), στη Ρουμανία (26,4 ετών), στη Λετονία (26,8 ετών), στη Σλοβακία (27 ετών), στην Πολωνία (27,2 ετών) και στη Λιθουανία (27,3 ετών). Αντίθετα, οι γυναίκες που αποκτούν σε μεγαλύτερη ηλικία το πρώτο τους παιδί καταγράφονται στην Ιταλία (31 ετών), στην Ισπανία (30,8 ετών), στο Λουξεμβούργο (30,5 ετών) και στην Ελλάδα (30,3).
Εξάλλου, σύμφωνα με τη Eurostat, κάτω των 20 ετών κάνουν παιδί 3,7% των γυναικών στην Ελλάδα (έναντι 5% στην ΕΕ), ενώ άνω των 40 ετών κάνουν παιδί 5,3% των Ελληνίδων (έναντι 3,2% στην ΕΕ).
Το 2016 καταγράφηκαν στην ΕΕ περισσότερα από 5,1 εκατομμύρια γεννήσεις. Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 92,9 χιλιάδες γεννήσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...