Να μην τολμήσουν...
Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια αρχική συμφωνία της κυβέρνησης της Αθήνας και των Σκοπίων για το όνομα. Νέα Μακεδονία ή Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας είναι οι δύο προτάσεις στις οποίες συγκλίνουν οι δύο πλευρές, ονομασίες βεβαίως γραμμένες στα σλάβικα. Φανταζόμαστε για όλες τις χρήσεις και το όνομα, όποιο κι αν είναι από τα δυο δεν θα μεταφραστεί στα αγγλικά, ούτε θα φύγει ο χρονικός ή γεωγραφικός προσδιορισμός και θα μείνει σκέτο το Μακεδονία.
Φανταζόμαστε ότι δεν θα σαλαμοποιηθεί η διαδικασία διότι ακούγονται ήδη πιο έντονα οι φήμες. Δηλαδή απόφαση τον Ιούνιο για ενισχυμένη παρουσία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (ως παρατηρητής άραγε;) με το όνομα που θα αποφασιστεί και όταν θα υπάρξουν αλλαγές στο Σύνταγμα τότε θα υπάρξει και πλήρης ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία.
Οι λεονταρισμοί του Κοτζιά σε βάρος του Νίμιτς ήταν πολύ όψιμοι και είναι για εσωτερική κατανάλωση. Είναι πιο φανερό από ποτέ ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία και οι εμπρηστικές δηλώσεις των Σκοπιανών αξιωματούχων γίνονται απλά για τα μάτια του κόσμου τους. Σε λίγες εβδομάδες θα κατατεθεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και θα ξεκινήσει νέος διάλογος που θα καταλήξει σε ψήφιση στη Βουλή κατά το Πάσχα ή και αργότερα. Ομοίως και στα Σκόπια θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.
Ωστόσο, ο παράγων συλλαλητήριο μπαίνει πλέον και από την πόρτα και από το παράθυρο και θα κρίνει πολλά. Το πρώτο και βασικό είναι πώς μια κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια συμφωνία στην οποία διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όχι μόνο δημοσκοπικά όπου πάνω από 7 στους 10 (και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) λένε όχι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» αλλά και εκ των πραγμάτων, με το συλλαλητήριο να συγκεντρώνει τόσο κόσμο.
Λένε ότι ο Τσίπρας αναζητά 151 βουλευτές να ψηφίσουν κι επειδή ο Καμμένος και η παρέα του προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά δεν θα ψηφίσουν υπέρ ή θα απόσχουν, είναι φανερό ότι ζητούνται βουλευτές από άλλα κόμματα.
Η ουσία είναι πώς μπορεί μια κυβέρνηση να περάσει με 151, 152 ή 155 βουλευτές ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κατ’ αρχάς είναι ή όχι διεθνής σύμβαση η οποία θα κρίνει το μέλλον και την ιστορία της χώρας; Απαιτούνται ή όχι τα δύο τρίτα του ελληνικού κοινοβουλίου; Μπορεί λοιπόν να βρει 200 βουλευτές ο Τσίπρας για να περάσει το όνομα «Μακεδονία»; Αυτό είναι αδύνατο και μία είναι η λύση. Είτε να μη φέρει τίποτε για ψήφιση είτε να πάει σε εκλογές.
Υπάρχει και το δημοψήφισμα βεβαίως το οποίο υπονόησε η «Αυγή». Ας πάμε στις κάλπες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει. Τα πράγματα είναι απλά. Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, μετά το παλλαϊκό Όχι στις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση, μόνο ο κόσμος μπορεί να πάρει τις αποφάσεις στα χέρια του.
Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αυτή τη φορά. Διότι αν για την καταστροφή της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 την γλίτωσαν και ο Βαρουφάκης κυκλοφορεί ελεύθερος, αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ένα Ειδικό Δικαστήριο για μια κυβέρνηση που θα περάσει με την ελάχιστη πλειοψηφία μια τέτοια συμφωνία, θα είναι τόσο σκληρό όσο δεν έχουμε δει ποτέ.
Και δικαστές θα είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός που θα ξέρει ότι τον αψήφησαν με τόσο ιταμό τρόπο. Που αδιαφόρησαν για την κρίση του.
Είναι η ώρα της κυβέρνησης να το «μαζέψει» το θέμα. Με αφορμή και πρόφαση το συλλαλητήριο ας κάνουν πίσω, ας παραιτηθούν, ας κρυφτούν στα λαγούμια τους. Αυτά που έχουν στο μυαλό τους απλά δεν θα περάσουν.
AntiNews
Πρεπει να επισημανθει κατι παρα πολυ σημαντικο:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συλλαλητηριο δεν ειναι απλως ενα μηνυμα μονο για τον Τσιπρα!
Ειναι μηνυμα και για τους επομενους που θα βρεθουν στην διακυβερνηση!
Και ας παριστανουν ΤΩΡΑ τους "μακεδονομαχους"!
ΓΜ
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ποιοι θα βρεθούν στην επόμενη διακυβέρνηση!
Διαγραφή